SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Türk Milletinin İşgalcilere Kutlu Kıyamını Kelimelerle Resmetti"

A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı’nın Kabulunun 99. yıl dönemü ve 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yerel yöneticiler mesaj yayınladılar.

Malatya Valisi Aydın Baruş

Vali Aydın Baruş, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

“İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve bin bir fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş en müstesna örneğidir.” diyen Vali Baruş mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milleti, yetiştirdiği emsalsiz şahsiyetlerin kahramanca mücadeleleri sayesinde dünya tarihine damga vuran nadir milletlerden biri olmuştur. Malazgirt’ten Çanakkale’ye destan yazan devlet adamlarını; bu zaferleri kalıcı kılan ilim, irfan ve gönül erlerini ve daha nice büyük isimleri yetiştiren Milletimiz, bu eşsiz şahsiyetlerin miras bıraktığı değerleri tüm insanlığa armağan etmiştir.

İstiklal Marşımız, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu bir Şairin, dizelerinde Milletinin ruhuna işleyen işgal acısına tercüman olması ve bağımsızlığına kast edenlere karşı bedeli ne olursa olsun boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı Aziz Türk Milleti'nin işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi nedeniyle son derece kıymetlidir.

Akif'in kalbinden ve kaleminden süzülüp yüreklerimize işleyen İstiklâl Marşımızın her mısrasında Türk Milleti'nin bağımsızlık aşkı, mazlum milletlerin hürriyet nidaları, Türk'ün sarsılmaz imanı ve çelikten iradesi dile getirilmiştir.

Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir. Bu anlamda göz nurumuz, güven kaynağımız ve gurur vesilemiz olan gençliğimizin Aziz Türk Milleti’nin mukaddesatına sahip çıkacağına inancımız ve itimadımız tamdır. Atalarımızın kanlarıyla suladığı Vatan bahçemiz, yetiştireceğimiz Asım’ın Nesli olan gençlerimizle payidar olacaktır.

Bu müstesna gün vesilesiyle; İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, tarihin derinliklerinden günümüze kadar canlarını ve kanlarını Vatan toprağına hediye eden Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Şanlı Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. “

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Başkan Gürkan, “İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u ve Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki vatanı uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yayımladığı mesajında;

“Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun, Türk Milleti’nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır.

İstiklal Marşımız, milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eserdir. Konu vatan olunca gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu bizlere göstermektedir.

Bağımsızlık ruhumuzun tercümanı olan İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda okunarak, gözyaşları ve coşkulu alkışlarla kabul edilmiştir.

Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi ve vatanına, hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. Kurtuluş Savaşı’nda da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kenetlenerek bir var olma mücadelesi veren halkımız, hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir. Dün olduğu gibi bugün ve yarında hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, güvenliğimiz için ne gerekiyorsa yapmaktan kaçınmayacağız.

Bununla birlikte duamız o dur ki, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyor, istiklal ve bağımsızlık yolunda can veren tüm şehitlerimize ve Mehmet Akif Ersoy’a rahmet diliyorum.

Ayrıca 12 Mart Perşembe günü saat 13.00’de Valiliğimiz, Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimizin organizasyonuyla Öğretmenevi önünden başlatacağımız ‘İstiklalden İstikbale’ temalı yürüyüşümüze tüm hemşerilerimi davet ediyorum. ” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güder mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk ulusunun bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 99. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, Milli mücadele azminin kutlu eseri, milli mücadeleyi destanlaştıran İstiklal Marşımız, Milletimizin karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiştir. Millet olarak karşılaştığımız her tür badirelerden İstiklal ve istikbal mücadelesini daha büyük başarılarla sürdüreceğiz. İstiklal Marşı, göklerdeki ay yıldızlı bayrağımızla birlikte milletimizin en önemli dönüm noktalarındandır.

İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlardan sonra daha iyi anlıyoruz. İşgal günlerinin içimizde ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne kadar büyük fedakârlıklar yapıldığını Türk Gençliği hafızasına kazıyacak ve unutmayacak.Bugün bizlere düşen en büyük görev, Mehmet Akif ve atalarımızın bizlere miras olarak bıraktığı bu vatanı, bu toprağı ve bu şanlı bayrağı var olduğumuz müddetçe sahip çıkarak, Milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğünü korumak için mücadelemizi vereceğiz.

Bu duygularla milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu vatan uğruna canıyla, kanıyla, her şeyiyle yılmadan mücadele eden tüm aziz kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti'nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan büyük bir kahramanlık destanıdır.” dedi.

Çınar yayımladığı mesajında; “ Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir. Bundan 99 yıl önce Milli Şairimiz, vatanperver Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan milli marşımız, kabulünden sonra da dalga dalga yurdun dört bir yanına yayılarak, en zor ve çetin dönemlerde bile milletimize ilham kaynağı olmuştur.

Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milletimizin bağımsızlık yolculuğunu, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini, vatan sevgisini en müstesna biçimde anlatan eşsiz bir eser olan İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabulünün 99.yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Eğitim İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Bugün henüz yeni kurulmuş genç Cumhuriyetimizin büyük bir şairin destanıyla anlatım bulmasının yıldönümüdür.

Kurtuluş Savaşı'nı yürüten, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi, 12 Mart 1921 gününde İstiklal Marşı'nı ulusal marş kabul ederek, yeni ve bağımsız Türk Devleti'nin kuruluşu yolunda önemli bir adım atmıştır.

Türk Ulusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nda tüm emperyalistlere tarihi bir ders vermiş, mazlum halklara umut, zalimlere gözdağı olan bu süreç, İstiklal Marşı gibi bir sanat eseriyle taçlanmıştır.

Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve kurtuluş destanını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı, bağımsızlığımızın en önemli simgelerindendir.

İstiklal Marşı'nın en önemli yanı, zamansız olması, yani dünü anlatırken bugünü de ıskalamamasıdır.

Bu topraklara hürriyetin nasıl geldiğinin en iyi biçimde anlatıldığı marşta, toplumumuzu bir arada tutan değerler ve özellikler de nakış gibi işlenmiştir.

Bugün hepimize düşen görev, geçmişte gösterilen çabaların anlam ve öneminin bilincine vararak, atalarımızın emaneti olan yurt topraklarına sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarıyla sonsuza dek korumak ve yaşatmaktır.

İstiklâl Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ulusal marş olarak kabul edilişinin 99. yıldönümünde, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve değerli şair Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla anıyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız