SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Babalar Ailenin Temel Direğidir"

0
Güncellendi - 2020-06-22 07:47:58
A- A+ PAYLAŞ

21 HAZİRAN BABALAR GÜNÜ.. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kutlanan Babalar Günü, geleneksel olarak her haziran ayının üçüncü haftasının pazar günü kutlanıyor. Bu yıl Haziran'ın 3'üncü Pazar'ı olan 21 Haziran'da Babalar Günü'nün kutlanacağı bildirildi.

İlk kez ABD'de 1910'da kutlanan, bu ülkede 1924'ten itibaren de resmen desteklenen ve daha sonra dünyaya yayılan Babalar Günü dolayısıyla, Malatya'da da yerel yöneticiler tarafından mesajlar yayınlandı:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Gürkan, "Babalık kavramının sorumluluk ve fedakârlık ile iş değer olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Annelerimiz nasıl ki ailenin temel taşı ise babalar da ailenin temel direğidir. Babalar evlatları için daima gerçek bir yol göstericidir. Ailesi için yüklendiği sorumluluğun bilincinde olan babalar, aynı zamanda sağlıklı bir toplumun oluşmasının en önemli etkenidir. Bir babanın en mutlu olduğu an evlatlarının ve ailesinin mutlu ve huzurlu olduğu andır. Bu nedenledir ki ailesi için kol kanat olan büyük çaba sarf eden babalar saygının hürmetin en iyisine layıklardır.

Hiçbir karşılık beklemeden fedakârca bizleri yetiştiren güven içerisinde geleceğe hazırlayan babalarımız, hayat yolculuğumuzda iyi birer rol model olarak her türlü zorluğa göğüs germeyi, mücadele etmeyi, her koşulda ayakta kalmayı öğretir ve tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatır.

Onlara layık birer evlat olmak, sevgi ve saygı göstermek bizlerin vefa borcudur. Ne mutlu babasını el üstünde tutabilene, ne mutlu babasının rızasını alana."dedi.

Babalar Günü nedeniyle sosyal medyada bir kampanya başlattıklarını da ifade eden Başkan Gürkan kampanyanın, “Baba çınardır; O çınarın gölgesinde güven, huzur ve koruyucu bir şekilde şefkat vardır. Koca çınarlarımız için fidanları toprakla buluşturdunuz. O fidanlar büyüyüp doğaya nefes, halkımıza gölge olsun. Geleceğin ormanı babalarımıza armağan olsun” sloganıyla devam ettiğini söyledi.

Başkan Gürkan ayrıca mesajında evlatlarını bu vatan uğruna şehit vermiş babaları da unutmadı. Başkan Gürkan, "Şehit babası olmak şereflerin en yücesidir. Vatan toprağı için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizin anne ve babaları bizlere emanettir. Şehitlerimizin bu emanetlerine gerekli ilgi, sevgi ve saygıyı göstermek en temel görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit babaları olmak üzere, bütün babalarımızın babalar gününü kutluyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Güder, aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmayan ve birlikteliği sağlamada; aile içerisinde sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarının kurulmasında büyük rol oynayan tüm babaların bu özel gününü kutladığını söyledi.

Kendisinin de beş evlat sahibi bir baba olduğunu hatırlatarak tüm babaların gününü kutlayan Başkan Güder, “Ailenin temel yapı taşı olan babalık, aile kurumunun devamlılığının sağlanmasında en önemli pozisyonu temsil eder. Milletimizin de geleneksel değerleri içerisinde yer alan samimiyetin, güçlü duruşun, çalışkanlığın ve dürüstlüğün yansıması olan babalarımız, kendilerinden önce eşi ve çocukları için her daim fedakarlık yapmaktan geri adım atmamıştır. Toplumsal yapının temeli ailelerde gücün, otoritenin, saygının simgesi, evlatların da ilk kahramanları, ilk oyun arkadaşları babalardır. Bizler için güvenin ve gücün simgesi babalarımıza bu özel günlerinde hediyeler alıyor, onları bu özel günde mutlu etmeye çalışıyoruz. Hayatları boyunca aile değerlerimizin korunmasında, kendilerini adadıkları aile fertlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında canla başla çalışmalarının yanı sıra çocuklarına gösterdikleri adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, şefkatle aile bağlarının güçlenmesini sağlayan ve onları geleceğe hazırlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde, yeni nesillerin en iyi şekilde yetiştirilmesinde ulvi bir görevi yerine getirmektedir. Babalarımız tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatır. Başımızın tacı anne babalarımızı sadece yılın belirli günleri değil, her günü hatırlamalı ve saymalıyız. Başta ülkemizin birlik ve beraberliği yolunda canlarını feda eden şehitlerimizin değerli babaları olmak üzere, tüm insanlığın büyük bir sınavdan geçtiği Covid-19 virüsüne yakalanarak tedavi görmekte olan ve evlatları bu virüsle mücadele eden babalarımıza sabır ve şifa niyaz ediyor. Ahirete irtihal etmiş tüm babalarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor. Babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerinin hoş tutulması, onlara karşı duyulan sevgi, saygı ve vefa duygularının daima gösterilmesi dileklerimle tüm babalara sağlıklı, mutlu ve huzurlu yıllar temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Çınar, mesajında “Babalarımız, bizlere hayatın anlamını, zorluklarla başa çıkmayı, güzellikleri paylaşmayı öğreten, ailenin koruyucusu ve kollayıcısı olan en değerli varlıklarımızdır. Ailesi için kol kanat olan, büyük çaba sarf eden babalarımız saygının ve hürmetin en iyisine layıktır.” dedi.

Çınar, “Toplumda değerleri hiçbir zenginlikle ölçülemeyecek olan babalarımız, güçlü bir aile yapısının da temelini teşkil etmektedir. Türk örf ve adetlerinde ailede babanın merkezi bir konumu vardır. Evin direği, ailenin dayanak noktasıdır.

Evlatlarına tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan, sevgi dolu yürekleri ile aile bağlarının daha güçlü olmasını sağlayan babalarımızın değerini bilmeli ve onlara saygı ve sevgide kusur etmemeliyiz.

Evlatlarını bu vatan uğruna şehit vermiş babalarımızı asla unutmadan onlara her zaman kucak açmalı, sevgimizi ve saygımızı her daim göstermeliyiz. Vatan toprağı için canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizin anne ve babaları bizlere emanettir. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit babaları olmak üzere, bütün babalarımızın ve baba adaylarının babalar gününü en içten dileklerimi kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyorum.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat Keleş (3 yıl önce)
    2 çocuk babasıyım işsizim bedenime ve gücüme göre iş yok kira gider bir çok eksik Türk vatandaşı olarak çalmadık kapı kalmadı bizi Keleş ailesi olarak bilmeyen kalmadı evde yokluk eksiklik işsizlik olunca kutlanacak bir babalar günü de olmuyor başkan ve vekillerin babalar gününü kutlarım çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmaları adına sizlerin bize döneceğini günü Allahtan ümitle bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla