SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Gelmeyecek Dedim, Neden Geliyor?!"

0
Güncellendi - 2021-04-20 22:45:47
A- A+ PAYLAŞ

GÜRKAN TEPKİ GÖSTERDİ AMA.. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantıları 3. oturumu Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında, parsel bazındaki imar tekliflerine Gürkan, "Ben bir daha parsel bazında değişiklik gelmeyecek dedim. Neden parsel bazında değişiklik geliyor?” diye tepki gösterdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan Ayı 3. oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 20 Nisan 2021 Salı günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Mazeret Dilekçelerinin okunarak oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Oylanarak karara bağlanan maddeler şöyle:

-Yürürlükteki planda tarım alanı olan Karakavak Mahallesi 4318 adanın (Gözde Akademi Hastanesi arkası) tamamına “Eğitim tesis alanı” fonksiyonu verilmesi talebinin reddedilmesi,

-Yürürlükteki plana göre konut-ticaret fonksiyonunda olan Tecde Mahallesi 5600 ada 4 nolu parsele (Altın Kayısı Bulvarı Shell Petrol yanı), düğün salonu yapılmaması ve yükseklik 37.50 (12 kat) metre sınırlı olması koşuluyla ticari alan fonksiyonu verilmesi,

-Yürürlükteki planda konut-park ve çocuk oyun alanı olan Uçbağlar Mahallesi 443 ada 1293 nolu parselde uygulama imar planı düzenlemesi,

-İlyas Mahallesinde bulunan Taşhoron Kilisesinin arka kısmında bulunan bir alanın Kilise alanına katılması,

-Yürürlükteki planda ticari alanda kalan Karakavak Mahallesi 5906 ada 11 nolu parselin yapı yaklaşım mesafelerinin düzenlenmesi,

-Yeşilyurt Belediyesince yapılan imar uygulamalarında boş arsa olarak görünen ve yolda kalan parsellerde kullanılan yoğunluğun yüzde 50’den yüzde 100’e çıkarılması,

-Battalgazi İlçesinde 1-2 ve 3. Derece Arkeolojik sit alanları için yapılan koruma amaçlı imar planlarının Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulundan onay gördüğü şekliyle kabul edilmesi,

-Bitüm ve yol yapım malzemeleri alımında kullanılmak üzere (düşük faizli) İller Bankasından 50.000.000.00 (Elli milyon) TL kaynak temini için Başkan Gürkan’a yetki verilmesi maddeleri ayrı ayrı oylanarak komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi.

"Ben bir daha parsel bazında gelmeyecek dedim!"

Gündemin ikinci sırasında yer alan Tecde Mahallesi 5600 ada 4 nolu parsele (Altın Kayısı Bulvarı Shell Petrol yanı), düğün salonu yapılmaması ve yükseklik 37.50 (12 kat) metre sınırlı olması koşuluyla ticari alan fonksiyonu verilmesi talebinin görüşülmesi sırasında, düzenlemenin ada bazlı yerine parsel bazlı olduğunu fark eden Başkan Gürkan, “Ben bir daha parsel bazında değişiklik gelmeyecek dedim. Neden parsel bazında değişiklik geliyor?” diyerek İmar Komisyonuna ve İmardan Sorumlu Genel Sekreter yardımcısına sorusunu yöneltti.

İmar Komisyon Üyesi Ahmet Şahin, “Başkanım, burada Altın Kayısı Bulvarının 50 metrelik yola bakan kısmında bir miktar ticari alan oluşturulmuştu. Aşağıda okul, petrol ve hemen yanında daha önce verilen planlarda bir ticari alan vardı.” ifadeleriyle başkanı yanıtlamaya çalıştı.

Başkan Gürkan bu kez de “Ben imar değişiklikleri yapılırken parsel bazlı değil ada bazlı değişiklik gelsin diyorum. Yani herkes bize veya Yeşilyurt Belediyesine parsel bazında mı başvuracak?” diyerek parsel bazlı taleplerin Belediyelere gelmesinin devam edip etmeyeceğini sordu.

Başkanın ikinci sorusunu Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay yanıtladı. Okyay “Sayın Başkanım bu adada 4 tane parsel var. Buradaki parsellerin 2 tanesi konut+ticaret alanı bu dediğimiz şey daha önce değişiklik yapılmadan önce planda çıkmıştı. Ondan dolayı şimdi gündemimizde. Normalde biz parsel bazlı değişiklik almıyoruz. Daha önce 1/5000’lik ölçek onaylandığı için gündeme almak zorunda kaldık. Zaten orası 4 parseldi ve 3 parsel kullanılıyor. Tek bir burası kaldı.” yanıtını verdi.

"Parsel bazlı talepler gelmesin, yasal değil!"

Başkan Gürkan, “Şimdi bizim planlamayla alakalı usul ve yaklaşımımız şudur: Ben ilk meclis toplantısında dedim ki parsel bazlı değişiklik gelmesin çünkü bu doğru değil. Yasal olarak da bu doğru değil. Bakanlık da deklare ediyor ve diyor ki, parsel bazlı değişiklikler olmayacak, ada bazlı değişiklikler olacak. Bir de kamu alanlarının ticaret alanlarına çevrilmemesi, yine yeşil alanların ticaret alanlarına çevrilmemesi, kamu alanlarının konut alanlarına çevrilmemesi ve yeşil alanların konut alanlarına çevrilmemesi bunlar planın temel nitelikleridir. Bana göre sana göre ona göre değil. Bu tür şeylerde hem vatandaşın bedduasını almamak lazım. Bize bir yığın şikâyetler geliyor. Şikâyetlerde diyorlar ki, benim alanın yeşil alan olduğu için aldılar daha sonra buraları konut alanına çevirdiler, satıp kar ettiler. Dolayısıyla bu tür şikâyetlere mahal vermemek için açık, şeffaf ve berrak olacağız. Herkese eşit ve adil davranmak zorundayız. Burayı da tek parsel kaldığı için onaylıyorum. Aksi takdirde ben bu maddeyi gündemden çekerdim. Yasaya aykırı olan şeylerin meclis gündemine getirilmesi olmaz.”

Başkan, Genel Sekreter Yardımcısı ve İmar Komisyonu üyesi arasında geçen diyalogdan sonra madde, diğer maddelerle birlikte oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir sonraki toplantının 11 Mayıs Salı Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclisin Nisan Ayı çalışmaları sona erdi.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • mustafa (3 yıl önce)
    bende teknik elemanım fakat bu genel sekreter yardımcısı ne anlatmış hiç bir şey anlaşılmıyor bu cümlelerinden!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Beni yeni zelenda ya gönderebilirmisiniz? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    3194 sayılı İmar Kanununun Ek Madde 8/2 hükmü acik oysaki, parsel bazli.imar plani değişikliği yapılamaz, nokta, belediye meclisinin önüne getirilmesi ayri bir problem, bile bile onaylanması ayri bir problem, uygulanmayacaktır kanunlar, yasa koyucu niye var, TBMM niye var,
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Selllahatin baskan. Yuzaki cadde ustu imar 10 metre. Yani tarim alani boyle bi sey. Olurmu. Tecde niye imar actiniz. Acmaydiniz. Bi is. Yapildimi. Akp. Olmak. Lazim?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (3 yıl önce)
    Ağalık tam gaz devam ediyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    İş merkezi yapıyorsanız aynı yoldaki ahırı kaldırın, haskonak tabelasına gelince camları kapatmak zorunda kalıyoruz yaz günü
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yasalara aykırı ama onaylıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (3 yıl önce)
    Habercilik olarak haberleri çalan ve yayınlayan siteleri ve gazeteleri ben de kınıyorum. Malatya Haber'in haberlerini veya muhabiri belli haberleri aşırıyorlar bunlar hem yasal değil hem de helal değil. Nerede kaldı emeğe saygı...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    tamamen tiyatro ,güzel çalışmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Demek ki rantçılarla başa çıkamıyorsunuz sayın başkan. Rantçılara karşı durduğunu öncelikle Sultansuyunu rantçılardan kurtararak başlarsanız daha inandırıcı olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zavallı44 (3 yıl önce)
    Bulvarı otoparka çevirdiniz, okulun oradan geçemiyorduk şimdi de 12 katlı iş merkezi yapılacak diyorsunuz, sözde 50 metre yol kullanılan 5 metre, bu binaların otopark şartı yok mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Yonetmen (3 yıl önce)
    filmi tüm malatya izliyor :) belediye başkanı meclisten önce bilgi aliyor.ne var ne yok diye harcına bile müdahale ediyor.mecliste "şehrül emin" filmi oynuyor sadece ;)
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Tiyatroya bak. Kesinlikle Gürkan’ın siyasette rakibi Malatya’dan çıkmaz. Gürkan’ın tek rakibi Recep Tayyip Erdoğandır.
    0
    0
    Yanıtla