SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Yeşili İki Katına Çıkarmaya Çalışıyoruz'

0
Güncellendi - 2021-05-01 01:32:27
'Yeşili İki Katına Çıkarmaya Çalışıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Özalper Bölge Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Gürkan, Yeşil alanların korunması ve Malatya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılması noktasında yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Özalper Bölge Parkı inceleme gezisine Başkan Gürkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile Özalper Mahalle Muhtarı Ramazan Korkmaz ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahallelerine yapılan parktan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Özalper Mahalle Muhtarı Ramazan Korkmaz, “Bu güzel eseri mahallemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Bu alan daha önceden mezbelelik bir durumdaydı. Çevresi duvarlarla çevrili mahallelinin pek fazla gidemediği bir yerdi. Sayın Başkanımızın talimatlarıyla burası kısa süre içerisinde çok nezih bir mekan haline getirildi. Destan Şehrin Destan Başkanına Mahallemize hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinden Alaattin Nergiz ise yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda parkın çevresindeki duvarlar yıkılarak çok güzel bir park haline getirildi. Bize bu hizmeti sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Park Bahçeler Daire Başkanı Berkan Samanlıoğlu, “5 bin 100 metrelik bir alan Özalper Bölge Parkı olarak oluşturuldu. Alan içerisinde, oyun gurupları, spor aletleri, kamelyalar, banklar, piknik masaları bulunmakta. Ayrıca bu alanda 50 adet ağaç dikimi yapıldı. Toplam 5 bin 100 metre olan parkımızın 3 bin 500 metre yeşil alan geriye kalan kısım sert alan ve oyun guruplarının bulunduğu alandan oluşmaktadır” şeklinde konuştu.

Belediyelerin temel görevlerinden birinin de yeşilin korunması ve yeşil alan miktarının artırılması olduğunu belirten Başkan Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Bizim temel ilkelerimizden biri yeşilin korunması, geliştirilmesi ve kişi başına düşen yeşil alanın artırılmasıdır.  Belediyelerin en önemli görevlerinden biri yeşil alanların korunması ve artırılmasıdır. Hem tabiat dengesinin korunması hem kişi başına düşen yeşil alanın artırılması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını iki katına çıkarmak için çalışıyoruz. 3 bin 100 dönümlük İnderesi Parkı, Sümer Parkın yenilenmesi, Tecde Parkının yapılması, Mahalle aralarında yaptığımız bu tür küçük parklar, 300 dönümlük 100. Yıl Parkı, Millet Bahçesinin yapılması ayrıca Malatya’nın yol aksı boyunca dikilen ağaçlar, orta refüjler ile kavşakların yeşillendirilmesi, Mişmiş Parktaki genel çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmaları ile Malatya’da kişi başına düşen yeşil alanların iki katına çıkarılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bölge Parkları, Rekreasyon alanları ve çevre düzenleme çalışmaları ve yapılan parklarla bunları zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Özalper Bölge Parkımızın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Akrep828 (3 yıl önce)
    Yeşilmi bıraktınız be iki katıymış reklama gel.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (3 yıl önce)
    Başta Selahattin Gürkan olmak üzere Park Bahçeler Daire Başkanı ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ederim. Özalper Mahallesi sakini olarak, bu parkın başına gelenleri mahalleli biliyor. Kernek Parkı yıkılınca buranın müstecirini ikna etmek için hem kendi adını taşıyan hem de her türlü tehlikeye karşı korunaklı Eski Malatya'nın sur duvarları kadar duvarlarla örülü bir park yapılıp kendisine teslim edilmişti. Surların arasında demirden küçücük bir kapı 24 saat kilitli bir şekilde hazirana kadar hiç kapısı açılmıyordu. Yaz aylarında ise akşam saat 20.00' den sonra açılıyor, duvarlarının arkasında iki üç okey masası, masa örtüleri delik deşik ve kirli. Sessizce iskambil oynayan gençlerin ara sıra bağırtıları mahalleyi inletiyor. Küfürün bini bir para, apartmanda oturanlar balkona çıkamıyor, çıkan olsa dahi huzur ve sessizliğin içinde birden patlayan küfürle tansiyonu 20 ye çıkıyor La havlen çeken içeri geri giriyor. Huzurun olmadığı yerde bereket olur mu? Olmadı tabii ki. Müstecir üç veya dört yazdan sonra parkı terk edip gitti. Müstecird gitti ama güzelim park yanlış planlamanın kurbanı olmaya devam etti. Esrarcıların, madde bağımlıların yuvası oldu. Polisler akşamları nöbet tutuyorlardı. Tabii ne kadar parkı bekleyecekler ki onlarda haklı Malatya' nın tek sorunu bizim park mı? Polisin olmadığı fark edilince yine parkımız köprü altına dönüşüyor. Mahalleli İllallah etmişti. Çalmadıkları kapı kalmadı. CİMER'e, BİMER'e, kaymakamlığa, muhtarlığa ne kadar kamu kurumu varsa çalınmadık kapı aşındırılmadık yol kalmadı. O zamanki Yeşilyurt Belediye Başkanı'na dilekçe yazıp götürüldü fakat park Büyükşehir Belediyesine ait olduğu söylenip çözüm bulunmadı. Ahmet Çakır'a gidilince parkın kamulaştırılmasıyla ilgili sorununun olduğundan dolayı yine çözüm bulunamadı. TAKİ O BÜYÜK BAŞKAN GELENE KADAR ON YIL BOYUNCA PARKI HİÇ KİMSE KULLANAMADI. Selahattin Başkan 'ın göreve geldiği ilk ayda rica ettik bizi kırmayarak parka kadar geldi. Geldi ama ne geldi kızıl kıyamet koptu. Bütün müdürler, daire başkanları toplandı. Nasıl olurda bu park bunca yıl böyle mezbelelik bir halde bekler kimse burayı görmedi mi, duymadı mı, bunlar vatan haini deyip kızıp gitti. Bir kaç ay sonra o saçma sapan duvarlar yıkıldı. Parkın aydınlatması yapıldı. Adam boyuna kalkmış çimler biçildi. Ayakta kalabilen ağaçların budaması yapıldı. Susuz ağaçlara tankerle su verildi. En nihayetinde park tamamen şu anda gördüğünüz gibi elden geçirildi. Elden geçti geçmesine ama bizim çocuklarımız büyüdü koca parka adım atmadan büyüdüler vesselam. Ama zararın neresinden dönersek kardır. Allah nasip ederse torunlarımla o parkta doya doya oynarım. Sayın Başkana vermiş olduğum reyim helali hoş olsun. Allah Selahattin Başkandan razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman Şahin (3 yıl önce)
    Bu parkın durumunu bir sene evvel bilenler herhalde aleyhte bir kalem oynatmazdı.Kısaca anlatayım burası etrafı ucube duvarlarla kapalı her türlü suçun işlenebildiği bir alan haline gelmişti.İpini sapını koparan esrarcısı eroincisi sapığı fuhuşçusu burada barınıyordu.Gün geçmiyordu ki orada yangın çıkarılmasın.O bölgede oturan bizler hergün polisi aramaktan gına gelmişti.Evlerimizi satmaya ramak kalmıştı.Oğlumuzun,kızımızın ve torunlarımızın başıana bir iş gelecek diye yollarda bekliyorduk.Bizim başımız beleya girmesin diye Allaha dua ediyorduk. Şimdi ise içerisinde rahatlıkla yürüyüş yapabildiğimiz torunlarımızın çocuklarımızın gözümüzün önünde mutlu saatler geçirmesini izliyoruz.Ve o bölgenin bir sakini olarak Başta Büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.Allah binkere razı olsun.Tek dileğim oranın korunması ve sahişplenmesi için bir kuruma veya görevlilere teslim edilerek bu güzelliği devamının sağlanmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Yesili yok ettiniz. Ben cocukken fahri kayahan caddesinin oralar yemyesildi. Hepsi yok oldu. Türkiyede Agac hep suclu kesilir yok edilir. Almanyada 43 seneden beri yasiyorum. Oturdugum Hannover sehirinde bir Tane yesil alan yok edilmemistir. Ev sikintisi oldugu Halde, yesil alanlara asla dokunulmuyor. 1200 dairelik bir yeni semt kurbagilarin gecis karargahi oldugu icin yapilamiyor. Baska söze hacet varmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Almanya bizi kıskanıyor olmasın :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    9 senedir nikah sarayı arkasindaki koca alan boş duruyor.Orayı ne zaman yesil,ağaclarla dolu park yapacaksınız?Insallah sacma sapan binayla,betonla doldurmazsınız. Ya meyve veren agac ekin ya da süs havuzlu güzel bir park yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Oraya yurt yapılacak diye biliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Inönü üniversitesi kampüs yolu zaten yüksek katlı KYK yurtlarıyla dolu Alakasız bir yere yurt yapmak abesle iştigaldir
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    Bırakın bu reklamı belli bir bölgeye çalışmayı yalakalığı bırakın Selahattin başkan toki 1 bölge 2 etap 4 aydır eşilen yolar bir kış geçti bir bahar geldi çamur içinde soruyorum kaç adet ağaç ektiniz kaç metre yeşil alan yaptınız kaç tane park yaptınız muhtar evi yaptınız sosyal alan yaptınız kütüphane yaptınız burda keşke resim paylaşma imkanım olsa resimlerle muhtar evlerinin aralarındaki farkı kaldırım farkını gözünüze soksam fahri kayahana çilesize yaptığınız otobüs durağı ile aydınlatma kaldırım kavşak ile ile diğer bölgelere yaptıklarınız farklı neden orası farklı bir eyaletmi karagöz caddesine gece bir gelin aydınlatma rezilliğini kaldırım rezilliğini kavşak rezilliğini görün ALLAH aşkına bırakın o koltukları ora size baki değil sayın başkan koca ana cadde başka bağlantısı olmayan acamadığınız yol var sayın 5 parmağın 5 ni geçeçekmi o caddeki ağacın sayısı bakın cadde diyorum sok değil karagöz caddesi sayın reisin dediği gibi ömerleri arar iken kimleri bulduk
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (3 yıl önce)
    sayın başkan malatyada iş yok bunca işsiz var belediyelere hep torpili olanlar giriyor ama biz iş müracaatına gelince bin dereden su getiriyorsunuz işe almamak için maşaallah torpillilerin kalifiye eleman olup olmadığna bakıp alıyorsun yeşilliği 2 katına çıkarın ilerde faydası olur belki açlıktan gelir otlarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Gidin bakın belediyede kaç tane sözleşmeli personel var ve yüksek yüksek maaşlarla çalışıyorlar.Yazık değil mi o maaşı vereceğinize 2 tane genci alın çalışsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Tam bir tezatlık örneği. O kadar kentsel dönüşüm alanı varken Bostanbaşını, Tecdeyi, karakavağı yok et. Yeşili arttırmak için çaba göster. Başka söze gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Işte böyle yatırım budur. Yeşilliği bol tutun işsizlikten açlıktan lazım olacak..
    0
    0
    Yanıtla