SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Korona Önlemleriyle Bayram Namazı

0
Güncellendi - 2021-05-14 02:05:18
Korona Önlemleriyle Bayram Namazı
A- A+ PAYLAŞ

MEZARLIK CAMİSİNDE NAMAZA İZİN VAR, MEZAR ZİYARETİNE YOK.. Malatya'da vatandaşlar, korona virüs salgını nedeniyle uygulanmakta olan 'tam kapanma'ya rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'maske, mesafe ve hijyen koşullarına uyan' camilerde bayram namazı kılınabileceğine ilişkin açıklamasının ardından bayram namazını camilerde kıldılar. Şehir Mezarlığı Camii, cemaatin en kalabalık olduğu camilerden biriydi.

Malatya’da Ramazan Bayramı namazı için vatandaşlar erken saatlerde camilerde yerini adı. Sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde sık sık yapılan anonslara vatandaşlar uydu. Sosyal mesafe sebebiyle cami içi dolunca vatandaşlar yanında getirdikleri seccadeleri ile ibadetlerini cami dışında yerine getirdi. Namaz sonrası cemaat tokalaşmadan bayramlaşırken, bayram şekeri de ikram edildi.

Ayrıca hutbede, "Kudüs'ün Özgür Olduğu Bayramlara" konulu Ramazan Bayramı Hutbesi okundu.

Şehir Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazına katılan vatandaşlara, şehit aileleri dışında mezar ziyareti izni verilmedi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan Eyüp Sultan Camisi'nde de Kovid-19 tedbirlerine uyarak namaz kılan vatandaşlar cami avlusuna sığmadı. Caminin bitişiğindeki parkı da dolduran vatandaşlar, namazın ardından İsrail işgali altındaki Kudüs ile Mescid-i Aksa'nın kurtulması için dua etti.

ESKİMALATYA NAMAZGAHTA..

Battalgazi'de Bayram namazının kılındığı Eskimalatya'daki namazgah girişine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’n talimatıyla konulan el dezenfektanları ile eller temizlenirken, maskeler ve sosyal mesafe kuralına özellikle dikkat edildi. Bayram namazını eda etmek için tarihi namazgaha gelen vatandaşlar için Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan tek kullanımlık namazlıklar da dağıtıldı. Tüm İslam aleminin ve Battalgazililerin Ramazan bayramını tebrik eden Başkan Güder, bayramın tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. 800 yıllık namazgahta; Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve birçok vatandaş bayram namazını eda etti.

Bülten- malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız