SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Erteleme Sözü Alındı, Tütüncü Eylemi Bitti

0
Güncellendi - 2021-07-03 01:36:37
Erteleme Sözü Alındı, Tütüncü Eylemi Bitti
A- A+ PAYLAŞ

TÜTÜN YASASINA TEPKİ NEDENİYLE ÜRETİCİLER YOLU KAPATTI.. 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yasayla tütün üreticilerinin üretim yapamayacak hale gelmesi karşısında Doğanşehirli tütün üreticileri anayolu kapatarak eylem yaptılar.

Malatya-Adana kara yolunu saat 10.30'da Erkenek Güzelköy mevkisinde traktörleri ile kapatan tütün üreticileri, 2 saat bölgeden ayrılmadı.

Jandarma ekipleri bölgede tedbir aldı. Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu ve Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, bölgede vatandaşlarla görüştü. Kaymakam Köroğlu, üreticilerle konuşarak yolu açmalarını sağladı.

İKİNCİ KEZ KAPATINCA ÇALIK GİTTİ, BAKANLARI ARADI VE..

Traktörlerini yoldan alan üreticiler öğleden sonra yolu yeniden ulaşıma kapattı.

Bölgeye gelen AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, üreticilerle görüşerek sorunlarını dinledi. Tütün tarlasına da giren Çalık, çiftçilerin üretiminin önemini bildiklerini, üreticinin alın terinin kıymetinin farkında olduklarını belirtti.

Çalık'ın, yasanın yürürlük tarihinin 6 ay ertelenmesine ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra AKP Grup Başkan Vekilleriyle görüştüğü, bu konuda 2 haftaya kadar bir çalışma başlatılacağı sözünü aldığı, bunun üzerine üreticilerin eylemlerini sonlandırdığı bildirildi.

CHP'DEN EYLEME DESTEK

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, eyleme destek vererek “Doğanşehir Erkenek’te ekmekleri elinden alınan çiftçimizin yanındayız. 1 Temmuz itibariyle mecliste ertelemesi gereken tütün yasağı maalesef artık uygulanmaya başladı. Artık tütün, bayilerde, dükkânlarda satılmayacak. Burada bir mağduriyet söz konusu, alt yapısı kurulmadan vatandaşa bilgi verilmeden yasak getirildi. Bir süre daha ertelenebilirdi” dedi.

“Elbetteki vatandaş ekmeğini savunmak durumunda” diyen Kiraz, “Bunun partisi de siyaseti de olmaz. Ekmek söz konusu. Vatandaşın yerli milli olan, yüzyıllardır ektiği tütünü vatandaş üretmeye devam etmeli. Diyorlar ki üretmek serbest ama satmak yazık. Bu tam bir komedi. Bu yanlıştan dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mertt (2 yıl önce)
    Üzülmüyorum daha beteri olurlar umarım herkes hakettiği şekilde yönetilir açın bakın son seçim sonuçlarına :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    tütün sağlığa zararlı mı zararlı ...o zaman tütünün haşhaştan ne farkı var
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (2 yıl önce)
    Amerikalı Cargill firması ş Nişasta Bazlı Şekerini satsın diye önce Şeker Pancarı üreticisi mağdur edilerek şeker pancarı elemez duruma getirildi şeker pancarı fabrikaları özelleştirme oyunu ile kapatıldı. Daha sonra Tütün ve sigara fabrikaları, Amerika istiyor diye kapatıldı, tütün üreticisinin ısrarlı tütün ekme isteği getirilen yasaklarla engellenmek istenmekte.Amerikan sigaraları galiba sağlığa yararlı onlara yasal engellemeler olmadığına göre,
    0
    0
    Yanıtla
  • omer (2 yıl önce)
    yasaksa yasak mıllet zeyırlensınmı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin mantığınla düşünürsek, önce yabancı menşeli paket sigaraları yasaklasınlar, onlar zarar vermiyor mu kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Ülke artık kominist rejime dogru gidiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Bu toplum ne hakkını aramayı bilir nede adam gibi yol almayı,sadece boş vaadlerle mutlu olup inanmayı bilir,Ekmegin sefaletin partisi görüşü olmaz,kardesim hersey yüzde yüz artmış,yakittan elektiriğe doğalgazdan kömüre demire,ekmekten peynire velhasil herşey ateş pahası olmuş,ama öngörümüz ne BUNLAR MÜSLÜMAN BUNLAR ALLAHI BİLİYOR İNANİYOR.yahu inanmak demek dürüst olmak demek,inanmak demek kulhakki yememek demek,iannamak demek herkese eşit mesafede imkan sunmak is aş vermek demek,inanmak demek toplumun her ferdini hiçbir ayrim yapmadan sevip bağrına basmak demek...saymakla bitmeyecek şeyler var ama lütfen PARTIZANLIK yapmayalim.bu halk yeter ezildi yıpratıldı kandırıldı,hepimizin derdi gelecek nesillerin cocuklarimizın mutlu yarinları için mücadele etmek,ayrıca halk evine aydi bir kilo et bal alamazken birileri hoyratça vatan gelirini calıp çırpıyorsa onada bir dur demeyi bilmemiz gerekiyor,ayfışmadan kavgasız insanca kim ihanet ediyorsa karşisında durmayi bilelim.boş laflara kanma arsızlığından ve yanlısa dogru zaten benim partim deme aptallığından toplum olarak kurtulmamız gerekiyor.Allah bu vatanı devleti korusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Can malatya (2 yıl önce)
    Ben tütün ve mamüllerini kullanmıyorum. Sadece üretenler değil tüketenlerde mağdur edilmiş olmuyor mu? Belli bir prosedür ile millet üretip satabilirde. Devletin haklı yanı bunların kayıtdışı yapılması. Üretici köylüdür. Bu prosedürlerin kolaylaştırılması lazım. Tütün mamüllerine verilen paranın israf olduğunu düşünmeme rağmen kullananların sayısı çok fazladır. sigaraya verilen paranın dışarıya gitmesini istemem. Köylü üretsin kazansın para yurt içinde kalsın. Vergilerini versinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler çok doğru bir tespit ve yaklaşım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (2 yıl önce)
    Yarın seçim olsa koşa koşa gider, akp’ye ve genel başkanına oy verirsiniz. Çalık gidince hepsi pamuk gibi olmuş. Alayınıza müstahak, hak ettiğiniz şekilde yönetiliyorsunuz. Daha çoook beklersiniz o verilen sözleri, vaatleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Beter olun??
    0
    0
    Yanıtla