SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

4 Bacı Okul Yolunda.. "Bu Yaştan Sonra Talebe Olduk"

0
Güncellendi - 2019-01-07 03:26:02
4 Bacı Okul Yolunda..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da dört kız kardeş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde okuma yazma öğreniyor. Çeşitli nedenlerden dolayı hiç okula gidemeyen kardeşler, uzun yıllar sonra okula birlikte gitmenin keyfini yaşıyor.

Hatice Kaplan (75), Emine Güder (65), Remziye Karadeniz (61) ve Ayşe Polat (58) çeşitli nedenlerden dolayı okula gidemedi. Dört kardeş, uzun yıllar sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde okula yeniden başladı. Seferberlik kapsamında her gün okula birlikte gidip gelen kardeşler, okuma yazma öğrenmenin keyfini yaşıyor. Torunuyla aynı okulda eğitim gören Ayşe Polat ise hem kendisi öğreniyor hem de torununa derslerinde yardımcı oluyor.

Mustafa Avni Cüre İlkokulu'nda verilen okuma yazma derslerine katılan kardeşlerin öğretmenleri Özlem Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi hanımefendi Emine Erdoğan'ın 2018 yılında başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği kapsamında okulumuzda kurslarımız başladı. Geçen yıl okuma yazma belgesi alanlar, bu sene ise ilkokul diploması almak için kurslara devam ediyorlar. Şuan 15 kursiyerimiz sınıfımızda eğitim görüyor. Amacımız bölgemizde okur yazar oranını çoğaltmak" dedi.

Soylu, kursa genellikle 60 yaş ve üzerindeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Daha çok yaşlı kursiyerlerimiz okuma yazma öğrenmeye geliyor. Çok hevesliler ve istekliler. Hiç devamsızlık yapmıyorlar. İlk grup harflerindeyiz. İki hafta oldu başlayalı, bu şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Sınıfta dört kardeşin okuma yazma öğrenmeye gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Soylu, "Ben ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. 4 kız kardeşin bir arada okuma yazma kursuna gelmeleri ve istekli olmaları çok mutluluk verici. Aynı zamanda duygulandırıcı. Kız kardeşlerin aynı kaderi yaşayıp, zamanında şartlardan dolayı okuma yazma öğrenememeleri, şimdi dördününde istekli olup aynı anda gelmeleri gurur verici" ifadelerini kullandı.

Okul müdürü Osman Şentürk ise "Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma yazma bilmeleri hususunda yaptığımız çalışmadan dolayı gurur ve şeref duyuyorum. Onların bir harf öğrenmeleri bizim için büyük bir şeref. Bu sene birinci ve ikinci kademe olmak üzere iki şubemiz açıldı. Şuanda 30 kursiyerimiz var. Dört kız kardeşinde bu kapsamda okuma yazma öğrenmeleri çok büyük bir tesadüf" dedi.

Kardeşleriyle birlikte okuma yazma öğrenen Hatice Kaplan, "Çalışıyoruz, inşallah öğreneceğiz" dedi.

Köyde okul olmadığı için okuma yazma öğrenemediğini ifade eden Kaplan, "Köyde okul yoktu. Şimdi hevesim var, kursa geliyorum" dedi.

Ablasıyla aynı sırada oturan Emine Güder ise "Benim zamanımda okul yeni yapılmıştı. 'Kızlar okula gitmez' dediler. Benim yaşımı büyük yazdırdılar ki okula gitmeyeyim. Okula gitmedim. Kuran'ı öğrendim. Kur'an'ı öğrendikten sonra okuma yazma kolay oluyor" diye konuştu.

Ayşe Polat ise 58 yaşında okula başladığını kaydederek, "Çok güzel bir duygu. Cumhurbaşkanımıza ve eşine teşekkür ediyorum" dedi.

Torunuyla aynı okulda eğitim gördüğünü belirten Polat, "Torunum Muhammed Hasan'da anaokuluna geliyor. Torunumla beraber geliyorum. Torunum, 'Babaanne öğret ki bende bileyim' diyor. Benden öğrendi, güzel yazıyor." diye konuştu.

Remziye Karadeniz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, "Bizi bu yaştan sonra talebe ettiler. Çok şükür, çok memnunuz. Hocamız ve müdürümüzden de Allah razı olsun. Okuma yazma öğrenmek çok güzel bir duygu. Uykumuz gelmiyor. Çok güzel okuyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz, inşallah her şeyi öğreniriz" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (5 yıl önce)
    maşaallah size teyzelerim. ellerinizden öpüyorum.
    0
    0
    Yanıtla