SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"4 Mahalledeki Bazı Evlerde Hasar Var"

0
Güncellendi - 2019-03-22 18:03:15
A- A+ PAYLAŞ

  • Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile Vali Baruş, depremle ilgili açıklamalarda bulundular

Kocaeli'nde bir açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Malatya’da merkez üssü Hakverdi olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ekiplerimiz bölgeye gidip, tespit çalışmalarını başlattılar. Ama ilk belirlemelere göre önemli bir hasarımız yok gözüküyor” dedi.

Malatya Valisi Aydın Baruş da, Arguvan ilçesinde saat 08.51'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bize intikal eden ilk tespitlere göre, 4 mahalledeki 8 evde çatlaklar şeklinde hafif hasar var. Ekiplerimizin incelemesi sürüyor." dedi.

Baruş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede, sabah saatlerinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsattı.

Ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini aktaran Baruş, "Şu anda bize intikal eden ilk tespitlere göre, 4 mahalledeki 8 evde çatlaklar şeklinde hafif hasar var. Ekiplerimizin incelemesi sürüyor." diye konuştu.

Baruş, kendilerine can kaybına ilişkin herhangi bir bilginin ulaşmadığını belirterek, "Evlerde çatlaklar şeklinde hafif hasar var. Onları inceleyeceğiz. Kaymakamımız olay yerine gidiyor." ifadelerini kullandı.

Baruş, ilçede deprem öncesi ve sonrasında 1,1 ile 3,9 arasında çok sayıda sarsıntının meydana geldiğini, hareketliliğin sürdüğünü kaydetti.

Bu arada, Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin ise depremler sonrası bölgede inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı. Can ve mal kaybının yaşanmadığını belirten Şahin, “Bazı evlerde küçük çaplı çatlaklar mevcut. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından mahallelerde incelemeler devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

AA- iha

FOTOĞRAF: Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin, deprem sonrası incelemelerde bulundu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız