SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'4 Milyon TL Harcadılar, 3-4 Gün Sonra Çöp Oldu!'

'4 Milyon TL Harcadılar, 3-4 Gün Sonra Çöp Oldu!'
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Hekimhan Tünellerinin çevre düzenlemesine milyonlarca lira harcandığını, açılıştan sonra ağaçların sökülüp,çimlerin kuruduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Malatya ziyaretinde açılışını gerçekleştirdiği Hekimhan Tünellerinin çevre düzenlemesi için dikilen ağaçların büyük kısmı sökülüp götürülürken, geri kalan ağaçlar ise kurumaya terk edildi.

FAKİR FUKARANIN PARASI ÇARÇUR EDİLDİ
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyareti öncesi şehirdeki tüm bilbordlar, raketler,üst geçitler kısacası yer gök Erdoğan afişleri, ‘hoş geldiniz’ yazıları ile donatılmıştı. Erdoğan’a şirin görünmek için belediyelerin bütçesinden binlerce lira harcanarak,milletin parası çarçur edilmişti. Şimdi ortaya çıktı ki sadece asılan afişlerle değil, binlerce liralık dikilen ağaçlarla da fakir fukaranın parasını boşa harcamışlar” dedi.

“ADİL BEY ORTA REFÜJ MAŞALLAH YEŞİLLENMİŞ!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Ekim Cumartesi günü Malatya’da toplu açılış törenleri esnasında Hekimhan Tüneli açılışı için tünellerin önünde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bölgedeki Adil Karaismailoğlu ile telekonferans yöntemi ile konuşmuş, tünellerin önündeki alanın peyzaj düzenlemesinin kameralar ile gösterilmesini istemiş,Ulaştırma Bakanına hitaben “çevre düzenlemelerini de yaptın inşallah, peyzajlar filan yapıldı mı, her taraf yeşil oldu mu?Adil bey orta refüjü maşallah yeşillenmiş,şimdi şevleri de (Yamaç kısımları) yeşillendirirsen seni alnından öperiz” ifadelerini kullanmıştı.Aradan çok kısa bir süre geçtikten sonra Hekimhan Tünelinin önündeki yeşillendirilen bölge siyaha döndü.Aralarında Hekimhan gibi soğuk iklime sahip bir bölgede -koruması yapılmadan- büyütülmesi mümkün olmayan palmiye ağaçlarının da olduğu maliyeti çok yüksek olan mavi ladin, Okaliptus,spiral çamlar gibi bitkilerin bir kısmı tünelin açılışının ardından söküldü. Sökülmeyen ağaçlar ise bakımsızlıktan kurudu.Hiç bir ağacın sulama sistemi yok.Rulo çimler ve ağaçlar sulama yapılmadığı için kurumuş veya kurumaya terk edilmiş durumda” ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRA TOPRAĞA GÖMÜLDÜ
Açılışta yemyeşil görünen tünel önündeki bölgenin,şimdilerde çorak toprağa döndüğünü belirten Ağbaba, “Sırf Erdoğan’a şirin görünmek, çok iyi hizmet yapıldığını göstermek için bölgeye uygun olmayan bitki türlerini gelişigüzel toprağa dikip sonra kaderlerine terk etmek nedir? Yaklaşık 4 milyon liralık bir harcama yapılan peyzaj çalışması 2-3 gün sonra çöp oldu.Fakir fukara evine ekmek götüremezken, Erdoğan için milyonlar toprağa gömüldü”dedi.

Bülten

FOTO: Ulaştırma Bakanı açılışı yapılan ve çevresi ‘yeşillendirilen’ tünel önünde.. Açılıştan sonra bakımsızlık ve ilgisizlikten sökülen, kuruyan ağaçlar, çimler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Murat (1 yıl önce)
    Üniversitenin arkasında bir köyde deprem olmuş acele gidin de ordan size güzel ve kaliteli ekmek çıkar. Gülümuşağı...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Malatya (1 yıl önce)
    Bu tünel yeni mi yapılmış ki. üç yıldır zaten açıktı o tüneller
    %70
    %30
    Yanıtla
  • cebik (1 yıl önce)
    Kış geldi ondandır ağbaba herşeye muhalefet yapma yeter da..
    %43
    %57
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Türkiyenin tek sorunu bumu terör ırak suriye ege akdeniz her yer kaynıyor istanbulda 6 antepde 2 ve şehitler var böyle konularla gündem değişmez iktidar bazı yanlışlar yapmış olabilir şimdi sırasımı Esadla ve sissiyle bozuşmakla yanlış yaptı hepimiz söyledik şimdi barış yapıyor onuda eleşitiriyorlar ne için bu yanlış siyaset kim için sayın vekilimiz
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Ramazan Ç. (1 yıl önce)44 Gurbet isimli kullanıcı yorumuna
    Hava sıcak herhalde ? Vantilatör verek mi ? Söndükçe serinlersin !
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Hakyemez (1 yıl önce)
    Bu haber mi şimdi. O gün o çimler yeşildi şimdi solmuştur, baharda tekrar yeşillenir. Çünki o bölgenin iklimi serttir soğuktur. Çim kurur ağaç yeşerir. Önemli olan tünel yani. O kadar tünelin içinden ota mı takıldınız. Ot yani yeşillenir
    %43
    %57
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Başkan veya başbakan bir şehre gittimi çicek bayrak boya cıla yapılır o şehrin yöneticileri yaptırır bence gelen lidere yalancılık yapılır gelen misafir kimse ooo çok temiz desin diye Sayın vekil Malatyanın vekiliysen eğer Malatya sporu bu hale getirenlere ses etmediniz benimi görevim sadece siyasetle bağlı olanları görüyorsunuz
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Yeter artık.Her yapılanı eleştirmek için bir şey ortaya atıyorsunuz.4 Milyon nereden çıktı.Sn.Ağbaba yı ispata davet ediyorum.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Cumhurbaşkanının Malatya'da katıldığı açılışlarla ilgili düzenlemeleri yapan dışarıdan bir firmaya 7-8 milyon lira ödeme yapıldığı biliniyor. Bu parayı Malatya belediyeleri ödedi- ödeyecek. Ayrıca fotoğrafı gözün görmüyor mu, tünelin orası açılışta yeşil görünsün diye çimleri paspas gibi sermiş, işleri bittikten sonra da öylece bırakmışlar. Bir de ağızlarını açtılar mı israf haramdır der dururlar devletin parasını böyle saçmaktan hiç çekinmezler. Yazık günah. Ama tabi itibardan tasarruf olmazdı değil mi?
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Tamer (1 yıl önce)
    Cumhuriyet tarihinde yapılmayan tünel yapılmış yolları yapılmış çimler ağaçlar eleştiri konusu olmuş bu mevsimde çimler sararır sökülen bir ağaç resmi yok veli söyler yalvaç süsler püsler haber yapar şaşırmadık
    %39
    %61
    Yanıtla
  • veli söyler, yalvac haber yazar, tamerde yalakalık için hemen ortaya atlar vaziyetleri.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Yalvaç ın avukatı güzel cevap vermişsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Behlül (1 yıl önce)
    Hekimhanlılar sahip çıksalardı söktürmeselerdi kışın gününe çim mi dikilir ağaç mı dikilir
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)Behlül isimli kullanıcı yorumuna
    Hekimhanlilar önünde nöbetçi tutacakti
    %69
    %31
    Yanıtla