SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"400 Yayınevi ve 300'den Fazla Yazar Gelecek"

0
Güncellendi - 2019-03-15 03:35:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Kültür A.Ş tarafından organize edilen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı öncesi Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi.

8. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı istişare programına; Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmet Sarıgül, İnönü Rektör Yardımcısı Nusret Akpolat, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Feridun Merter, İnönü Rektör Danışmanı İlhan Erdem, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Ali Tatlı, Kültür Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı İhsan Gencay ve Sivil Toplum Kurumlarının temsilcileri katıldı.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, “Bilgi, en büyük güçtür. Tarih boyunca insanlık bilgeye ve bilgiye özel önem atfetmiştir. İnsanlık, bilgi ve bilgeler sayesinde her zaman yolunu bulmuş, bilgiyi ilişkilerine hâkim kıldığı zamanlarda aydınlık ve gelişmişlik seviyesinin zirvelerine tırmanmıştır. Bilginin içselleştirildiği ve bilge insanların yönettiği toplumlar, adalet, özgürlük ve muhabbet atmosferinde insanlık için umut olmuşlardır. Cehaletin hâkim olduğu toplumlarda ise zulüm, baskı, yanlış uygulamalar tavan yapmıştır. “Oku” diye başlayan bir kitabın inananları olarak bu hakikatin farkında hareket etmekteyiz.Bu sorumluluk bilinciyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak Türkiye’nin en prestijli “Kitap ve Kültür” fuarlarından birine ev sahipliği yapmaktayız."dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Biz sadece bir kitap fuarı düzenlemiyoruz; aslında bir kültür haftası düzenliyoruz, çok kapsamlı kültürel etkinlikler, konferanslar, söyleşiler gerçekleştiriyoruz. Bu salonda bulunan herkesin çok büyük katkıları var. Malatya’da ilk kitap fuarımız 2012 yılında başlattığımızda Sayın Valimiz Ulvi Saran öncülüğünde başlatıldı, 5000 m2’ lik bir alanda yapıldı. Kitap fuarımızın bugünlere gelmesinde bu salonda bulunan herkesin çok önemli katkıları, fikirleri var; dolayısıyla her sene kitap fuarımızın bu sene 8’incisini düzenliyoruz.” dedi.

Bu yıl ki fuar konusunun “Cemil Meriç Anısına” olduğunu söyleyen Polat, onur konuğumuz Cemil Meriç’in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç olacak, dedi. Polat, "Fuar öncesi birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. “Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun” projesi kapsamında öğrencilere kumbara dağıtacağız. Konferanslar gerçekleştireceğiz. Okur – Yazar buluşmaları, okullarda Öğrenci-Yazar buluşmaları, 400 yayınevi ve 300’den fazla yazarımız programımıza gelecek. Farkındalık oluşturmak için “Yazar Olacak Çocuk” ve “Pedallar Kitap İçin Çevrilecek” etkinliklerimiz olacak.  Kitap Fuarımıza; Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl Tunceli, Kilis ve benzeri çevre illerden ve Baskil, Kâhta, Elbistan, Gürün, Çelikhan gibi komşu ilçelerden katılımlar gerçekleşiyor. 9 gün boyunca dolu dolu etkinliklerimiz gerçekleşecek. Güzel bir ev sahipliği yaparak yazarlarımızın ve bütün katılanların güzel bir hafta geçirmesini hep birlikte sağlayacağız.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Kitapçı (5 yıl önce)
    Katılımcı yayınevlerinin kapanış saatinin geç olmasıyla ilgili şikayetlerini umursamayan, genellikle üniversite öğrencisi olan stand görevlilerini uzun çalışma saatleriyle mağdur eden bir belediye anlayışı var Malatya'da. Tüyap 19.00-20.00 saatleri arasında kapanırken Malatya'da gece 22.00'da bitmesi akıl işi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mali1 (5 yıl önce)
    Dünyada tek,Sucuklu tost kokusu ile genziniz yana yana kitap fuarı gezmek ilginç oluyor. Bunlar hiç mi fuarı dolaşmıyorlar, hiç mi ilgilenmiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Melek (5 yıl önce)
    Geçen sene çadırı su bastı demirleri milletin başına düştü bakalım bu sene neler olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Çadır kitap fuarı. Siz devam edin çadıra.
    0
    0
    Yanıtla