SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Patlamada Malatyalı Ustabaşı da Öldü

0
Güncellendi - 2021-08-10 17:11:34
Patlamada Malatyalı Ustabaşı da Öldü
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın Leverkusen kentindeki Currenta GmbH & Co. OHG adlı kimya fabrikasında meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne, 31 kişinin yaralanmasına neden olan büyük patlamada, hayatını kaybedenlerden birinin Malatyalı ustabaşı Erdoğan Sarıkaya (46) olduğu öğrenildi.

Akçadağ - Kozluca Köyü'ne kayıtlı olan, 1980 yılında, 5 yaşında iken Almanya'ya giden ve 5 yıldan bu yana Currenta GmbH & Co. OHG 'de ustabaşı olarak çalışan Erdoğan Sarıkaya'nın, patlamadan hemen sonra büyük kimya sıvı tankına müdahale eden üç çalışandan birisi olduğu ve bu müdahale sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.

4 gün boyunca kayıptı, ailesi sağ kurtulma umudunu yitirmedi ama...

Almanya’nın Leverkusen ketindeki kimya atık tesislerinde, 27 Temmuz 2021 tarihinde büyük bir patlama meydana geldi. Fabrikanın bulunduğu bölgede, sokağa çıkma yasağının uygulanmasına ve olağanüstü hal ilan edilmesine yol açan patlamada, ilk aşamada, fabrika çalışanlarından 1 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı ve 5 kişinin de kayıp olduğu açıklandı.

Patlama sonrası yürütülen kurtarma çalışmaları sırasında, 2 Ağustos tarihine kadar ölü sayısı 'ya çıkarken, yaralı sayısının ise yaklaşık 40 olduğu belirtildi.

Patlamada, 2 Ağustos'a kadar kayıp olan fabrika çalışanlardan biri de, 1975 yılında Akçadağ - Kozluca köyünde doğan ve 5 yaşında iken ailelerin birleştirilmesi programı kapsamında Almanya'ya giden, son 5 yıldan bu yana da Currenta GmbH & Co. OHG adlı kimya tesislerinin katı atık yakma bölümünde ustabaşı olarak çalışan Erdoğan Sarıkaya'ydı.

Köln Ford fabrikasında Endüstri Mühendisi olarak çalışan eşi Birgül Sarıkaya başta olmak üzere ailesi, 4 gün boyunca Erdoğan Sarıkaya'nın sağ kurtulacağına olan inançlarını  ve umutlarını korumaya çalıştı.

Umutların tükendiği gün...

Ancak, 2 Ağustos günü, yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında, Erdoğan Sarıkaya'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Acılı Sarıkaya Ailesi bir mesaj yayınlayarak, Erdoğan Sarıkaya'nın vefatını Almanya'daki Türk topluluğuna duyurdu. Mesajda, "Erdoğan Sarıkaya Almanya’nın Leverkusen şehrinde 27 Temmuz Salı günü meydana gelen patlamada vefat etmiştir. Acımız büyük” denildi.

Erdoğan Sarıkaya'nın, Almanya - Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Uğur Acar’ın da kayınbiraderi olduğu öğrenildi.

Hurriyet Gazetesi'nin derlediği bilgiye göre, Erdoğan Sarıkaya, 1975 yılında Malatya’nın Akçadağ İlçesi Kozluca Köyü’nde doğdu. 1980 yılında aile birleşimiyle beş çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak Almanya’nın Duisburg şehrine gitti. Temel eğitimini Duisburg’da tamamladı. Daha sonra 1991 yılında Krefeld şehrinde bulunan Bayer firmasında kimya bölümünde başladığı mesleki eğitimini tamamlayarak aynı firmada çalışmaya başladı. Çalışırken akşam okuluna giderek uzmanlık eğitimi aldı. Usta başı (Meister) ve vardiya şefi oldu.  2016 yılında ise Currenta  GmbH & Co. OHG'nin Leverkusen şehrindeki kimyasal çöp yakma tesisine geçti.

Kızı, 4 Ağustos'ta 1 yaşına girdi

Erdoğan Sarıkaya, Köln Ford fabrikasında Endüstri Mühendisi olarak çalışan Birgül Sarıkaya ile evli ve 4 Ağustos’ta bir yaşına giren bir kız babasıydı.

Cenazesi Malatya'ya getirilecek

Cenazesi, otopsi işlemleri ve DNA eşleştirmeleri nedeniyle ailesine geç teslim edilen Erdoğan Sarıkaya'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilerek Malatya'da toprağa verileceği öğrenildi.

Çevresinde oldukça sevilen ve saygı gören bir kişiliğe sahip olduğu öğrenilen Erdoğan Sarıkaya'nın ölümünün, ailesi, sevenleri, çalışma arkadaşları ve Almanya'daki Türk Camiası'nda büyük üzüntü yarattığı bildirildi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- sabah.com.tr- hurriyet.com.tr- cnn.com- dw.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa Sülü (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun,ailesinin başı sağ olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla