SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ekmeği Siyaset Malzemesi Yapıyorlar'

0
Güncellendi - 2021-08-18 20:17:16
'Ekmeği Siyaset Malzemesi Yapıyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

'BELEDİYE EKMEĞİ EKSİK GRAMAJLI, VATANDAŞ ALDATILIYOR..'  Malatya Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, belediye şirketleri olan Esenlik ve MEGSAŞ’ın ekmek üzerinden vatandaşlarla fırıncı esnafını karşı karşıya getirmek istediğini ileri sürerek “Megsaş son zamlarda ekmeğe %40 zam yapmış iken, Fırıncılar Odası olarak zam oranımız %25’dir. Megsaş, eksik gramaj ile vatandaşa ekmek satışı yaparak ekmeği siyasete alet etmektedir. Esenlik de ekmeği siyaset malzemesi olarak kullanmaktadır” dedi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Mamuller Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada Büyükşehir Belediye şirketleri Esenlik ve ekmek imalatçısı MEGSAŞ’a tepki gösterdi. Megsaş’ın ekmek ile ilgili olarak vatandaşın yayındaymış gibi bir tavır sergilediğini ancak gerçekte ekmeğe yaptığı zam oranının, Fırıncılar Odası’nın yaptığı zamdan daha fazla olduğunu kaydeden Büyükelçi, “Ekmek fiyatlarında vatandaşın lehine hareket ettiklerini beyan etmiştir. Ancak gerçekte ekmeği maliyetin altında satış yaparak diğer fırın ve marketlere zarar verdiği aşikardır. Biz fırıncılar olarak ihtiyaç sahibi ya da dar gelirli vatandaşın daha ucuz ekmek veya ücretsiz ekmek teminine asla karşı değiliz. İlgili ve yetkili makamların bu konuda atacağı her adıma destek vermeye hazırız. Nitekim tüm fırınlarımızda askıda ekmek uygulaması da devam etmektedir. Ancak Esenlik, ekmeği siyaset malzemesi olarak kullanmaktadır. Esenlik vatandaşa eksik gramajlı ekmek satmaktadır. Megsaş son zamlarda ekmeğe %40 zam yapmış iken, Fırıncılar Odası olarak zam oranımız %25 dir. Megsaş, şirketi eksik gramaj ile vatandaşa ekmek satışı yaparak ekmeği siyasete alet etmektedir. Ekmeği gramı 230 gramdır. Esenlik 200 gr ekmek çıkarıp vatandaşı aldatmaktadır. Eksik gramaj ile vatandaş yanlısı davranmaktadır. Esenlik şirketi madem vatandaşın yanında ise; neden etin kilogram fiyatında düşüşe gitmiyor. Neden Un, Yağ, Şeker vs. diğer temel gıdalarda maliyetin altında satışa sunmuyor?.  Esenlik Şirketi hakkında Haksız Rekabetten kaynaklı olarak hukuki süreç başlatılmıştır. Fırıncı esnafımızın haklarının korunması amacıyla gerekli tüm işlemlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bülten- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • hasan balcı (2 yıl önce)
    haberle pek alakalı değil ama yazmam gerekenleri yazacak en uygun yerin bura olduğuna karar verdim.Hemen hemen Her cuma günü sanayide namazdan yarım saat önce sular kesiliyor ve ikindi saatine kadar gelmiyor.Şuan da sanayide sular kesik.2 yıldır internetten online işlere giremiyoruz site yapım aşamasında yazıyor.nasıl bir site yapıyorsunuz 2 yıldır yapım aşamasında.daha önceleri faturalarımızı ödüyorduk inceliyorduk tarifelere baka biliyorduk.şimdi sadece fatura ödeyebiliyorsun geçmiş tüketimler yok, tarife hak getire vicdana kalmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (2 yıl önce)hasan balcı isimli kullanıcı yorumuna
    https://www.maski.gov.tr/yapim/ iki yıldır bu sayfa orada duruyor.Maskideki arkadaşlar hiçmi sıkılmıyor bari yapım aşaması sayfasını yenileyin bir fotoraf filanla süsleyin.gelen gideni aratır ülkemde herzaman.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (2 yıl önce)
    Sizin tartiniz doğru onların ki yanlış güldürmeyin ayıp siz hem fiyata zam hem gramdan 2 türlü kandırıyorsunuz O yüzden karnınız doymaz
    0
    0
    Yanıtla
  • alper (2 yıl önce)
    memura emekliye yüzde 5 zam yapılırken memurlar doymadı derler, fırıncı kendi gelirine %25 zam yapar az oldu 40 istiyoruz derler. Allahım hep bana ver amin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Oda Başkanı zaten halk ekmeğe karşı olmadığını belirtmiş ve yerinde bir açıklama yapmış. Ekmeği Megsaş istediği fiyattan satabilir buna lafımız yok demiş zaten, asıl sorun marketlerin ekmek satması yazıda Esenlik marketleri dile getirmiş ama bütün marketler buna A101, BİM ve Migros dahil ekmek satıyor, marketlerin ekmek satmasını doğru bir ticaret anlayışı olarak görmüyorum, sakızı 5 TL ye satan marketlerin ekmeği 1.5 TL ye satması tüketiciyi düşünmekten değil uygun fiyata vermelerinin tek sebebi içeri çektiği kişilere diğer ürünlerden yüksek fiyatlı ürünleri satmak değilmi, oda başkanının söylediği gibi millet sadece ekmekle beslenmiyor, madem milleti düşünüyor bu marketlerden tüketilen diğer temel gıdalardada gramaj hilesi yapmadan indirimli satış bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Akşam aldığım açık ekmekler sabaha kaldığında yenmeyecek şekilde bayatlıyor. Eskiden en azından bir gün yenecek kalitedeydi. Alınan kalitesiz ve ucuz unlar en çok tükettiğimiz ekmeğin kalitesini bozdu neredeyse yenilemiyecek hale geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)
    Büyükelçi nin gözü doymak bilmiyor. Allah'tan korkun Allah'tan. Çevre illerde en pahalı ekmek yeniliyor Malatya'da. Sen önce git başkani olduğun fırınları denetle. Yüzde ellisi gramaj çalıyor özellik lede dürümcülere ekmek veren fırınlar dikkat edin ekmekler küçücük.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Megsaş ın ekemeği kaliteli ve el değmeden üretiliyor. Ayrıca fazla kar etme hırsı olmadığı için katkı malzemelerinde sağlıksız şeyler yok ..Megsaş hizmet ağını geliştirmeli ,satış bürolarını çoğaltmalı ki ekmek piyasasında "BALANS" görevini yapsın.. Aksi halde O lüks semtlerde kendini organik ekmek sattığını sanan fırıncılar kg 12-15 TL arası satmaya devam edecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Pazar ve DEPPO toptan marketlerde 200 gr ekmek 1.50 tl.Adamlar 2 aydır satıyorlar bu fiyata.Esenlik bu memlekete artık faydadan çok zarar veriyor,siyasetin arka kapısı olmuş,özellşemesi herkesin faydasına.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (2 yıl önce)
    sizde gramajı düşürün size kim dedi 230 gr yapın 2 tl yapın diye 200 gram yapın 1.5 tlden satın neyin peşindesiniz anlaşılır değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Çarşı (2 yıl önce)
    Megsaş Adı Üstünde Olduğu Gibi Halk Ekmek. Fırıncı Arkadaşlar İlk Olarak 230 gr. Ekmeği 2 TL Yapıp Daha Sonra 200 gr. Çekip Tekrar 2 TL Ye Satıyor. Madem Öyleydi Gramaj Aynı ( 200 gr. ) Kalıp 1.50 TL Den Satılsaydı. Belediye Ekmeğinin Tercihi İse Bayatlamaması Ve Halkın Alım Gücünün Düşük Olması. Burada Yapılan Esas Konu Belediyenin Fırıncılara Göre Ekmek Fiyatının Düşük Ve Daha Çok Tercih Edilen Olması. Herkesin Ağız Tadı Farklıdır. Kimisi Üşenmemek İçin Evin Önündeki Fırından Alır Kimisi De Ağzının Tadı İçin Başka Bir Yerden Alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Esenlik 200 gr ekmeği 1.5 tl ye satarken, İstanbul halk ekmek 250 gr ekmeği 1,25 tl ye satıyor. Oturun siz düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • dastmol (2 yıl önce)
    esenlige gidip ekmeye zam yapin diye ricada bulundunuzmu bulunmadinizmi. red cevabini aldiginiz belliiii
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    büykşehir belediye başkanı selahattin gürkan.. eksik gramajı ucuza satıp millete şirin görünmek için normaldır. çok görmem.. bakın 81. ilde 170 gram ekmek yokturdur. ama malatyada açık pideler 170. gr. 200. grama çıkmasını ne valinin gücü yetti neden selahattin gürkan. fırıncılar odası hiç kimseyi takmadı bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Mersin'de ekmek 1.25 TL iken Malatya'da 2.lira nasıl oluyor demeyin adamlar çalışıyor belediye çalışıyor oysa AKP li belediyeler ise..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    belediye ekmeği daha temiz fabrikasyon yaptığı için tercih ediyorum ..
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    şimdide belediye ekmeğineni göz dikdiniz tabi fırından kimse almadığı için elinizden geleni yapacaksınız belediye ekmeği olmasaydı şimdi ekmeki 2,5 tlye yiyecektik belediye ekmek fabrikasını kim yaptırsa allah razı olsun sayın büyükelçi sende ekmeki 1,5 tlye düsür sen önce kendi fırınlarını denetle mayasız ekmek yiyoruz sabahları
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin önal (2 yıl önce)
    önceki yorumumda hem ekmeğin gramajını hemde fiyatını düşürürüm ifadesinde bulunmuştum sehven yanlış yazdığımı fark ettim doğrusu hem ekmeğin gramajını yükseltim hemde fiyatını düşürürüm olacaktı özür dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin önal (2 yıl önce)
    o eskidendi millet inanıyordu ama şimdi teknoloji insanların elinin altıda, internete gir bakalım hangi ilde ekmek kaç gram ve kaç para Allahtan korkun ya Sayın Başkan Selahattin Beyin yerinde olsam hem ekmeğin gramajını hemde fiyatını düşürürüm o zaman ekmek fiyatları nasıl aşağı düşüyor o zaman görürüz. Lokantalara ve marketlere nasıl indirimli veriliyor sanki bilen yok, Allah gözünüzü doyursun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Zarar ettiğiniz yalan maliyetin yüksek olduğu yalan geçen hafta Mersin'deydim orada aynı gramaj ekmek 1,5 TL onlar nasıl kurtarıyorlar Malatya'nın sahibi yok herkes bildiğini yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • necmettin önal (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    maalesef doğru söylüyorsun kardeş
    0
    0
    Yanıtla
  • MERSİN belediye ekmeği 225 gram 1.25 TL serbest ise 1.50 TL şuan Mersin'de yazıyorum Susanoğlu/Atakent
    0
    0
    Yanıtla