SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Asiltürk Ankara'da Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2021-10-02 23:26:36
Asiltürk Ankara'da Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Korona nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı, Malatya eski milletvekillerinden Oğuzhan Asiltürk için Hacı Bayram Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Oğuzhan Asiltürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saadet Partisi YİK üyeleri Recai Kutan ve Yasin Hatipoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Başkanı Kemal Ergün, eski bakanlar, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Asiltürk'ün oğlu Murat Asiltürk ve yeğeni Celal Asiltürk, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Asiltürk'ün cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Öğle namazı öncesi camide düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran-ı Kerim okudu, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti.

"Bu millete çok büyük emekleri geçti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze namazı sonrasında yaptığı konuşmada, Asiltürk'e son görevlerini yaptıklarını söyledi.

Gençlik yıllarından itibaren Asiltürk ile tanışıklıklarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değerli büyüğüm Oğuzhan ağabeyimizle birlikte uzun yıllar bir arada olduk. Özellikle de devlet adamlığından tutunuz, tabii bakanlıklarıyla birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Rabbim inşallah sevgili Habibi'nin 'Liva'ül Hamd' ismiyle müsemma sancağı altında bizleri haşru cem eylesin ve bu yolculukta da bizleri yalnız komasın, ayrı komasın.

İnşallah bu koronavirüsten tüm insanlığı Rabbim muhafaza eylesin ve hep birlikte inşallah dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Az önce tezkiyenizde zaten gayet güzel bir tezkiyede de bulundunuz. Haklarımızı helal ettik ve inşallah cennetiyle, cemaliyle de bizleri müşerref kılsın. Tüm ailesine ve tüm camiaya başsağlığı diliyoruz."

Erdoğan, konuşmasının ardından Asiltürk'ün tabutuna omuz vererek cenaze nakil aracına kadar taşınmasına eşlik etti.

Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi

Mezarlıktaki törene Asiltürk'ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, AKP Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, siyasi parti temsilcileri, eski bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Asiltürk'ün cenazesinin toprağa verilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Asiltürk'ün kabri başında dua etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Asiltürk'e Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

Daha sonra Temel Karamollaoğlu, Asiltürk'ün oğlu Murat Asiltürk ve yeğeni Celal Asiltürk, mezarlığa gelenlerin taziyelerini kabul etti.

Oğuzhan Asiltürk kimdir?

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 1935 yılında, Mahmut Besim – Fatma Asiltürk çiftinin çocuğu olarak doğan Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Bölümü’nü bitirdi. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak İTÜ’den mezun olan Oğuzhan Asiltürk, Milli Nizam Partisi’nden itibaren Milli Görüş Hareketi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın A Takımı içinde siyaset yaptı. MNP’nin kapatılmasından sonra kurulan Milli Selamet Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in başbakanlığında kurulan 37. Türkiye Cumhuriyeti Hüktümeti’nde (CHP – MSP Koalisyonu – 26 Ocak 1974 – 17 Kasım 1974), İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. Asiltürk, daha sonra Milliyetçi Cephe Hükümetleri’nde İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yaptı.

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yasaklı siyasiler arasında yer aldı. Siyasi yasakların 1987 yılında yapılan referandum ile kaldırılmasından sonra, Refah Partisi Genel Sekreterliği’ne getirildi. 1991 yılında yapılan seçimlerde, 11 yıl aradan sonra RP Malatya Milletvekili olarak yeniden TBMM’ye girdi. Asiltürk, daha sonra 20 ve 21. dönem RP Malatya Milletvekili sıfatıyla TBMM’de görev yaptı.

Evli ve 4 çocuk babası Oğuzhan Asiltürk’ün “Sosyal Yapının Güçlendirilmesi” adlı bir kitabı bulunuyor.

Ankara, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Allah'tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun diyorum, ailesine başsağlığı diliyoruz,acılar ve sevinçler bizleri bir araya getiren günlerdir,cenaze töreninde dahi selamlaşmayan, tokalaşmayan,birbirlerinin yüzlerine bakmayan siyasiler bir Türk vatandaşı olarak beni derinden üzmüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ülke ne yazık ki 20 yılda bu hale geldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Hemşerimize Allah tan rahmet diliyorum
    0
    0
    Yanıtla