SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Gerektiği Kadar Yararlanamadı"

0
Güncellendi - 2021-11-02 11:14:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın da aralarında bulunduğu Cazibe Merkezleri Programında yatırım-teşvik ve destek içeren sürenin yıl sonunda sona ereceğini söyleyen Yeminli Mali Müşavir ve malatyahaber.com ekonomi yazarı Mustafa Bahadır Altaş, “Malatya’da 2021 yılında yatırımlarda önemli ölçüde düşüş yaşandı” dedi.

ER TV'de Tutku Eren'in sunduğu ‘Gündem Özel’ programına katılan ve Malatya’nın 2021 yılına ilişkin ekonomik fotoğrafını, ihracat, yatırım tutarı ve teşvik belgelerine ilişkin rakamlarla açıklayan Altaş, “2021 yılında Malatya cazibe merkezi programında kalmasına rağmen gerektiği kadar yararlanamadı” diye konuştu.

Eylül ayı itibariyle düzenlenen belge sayısı, yatırım tutarı ve öngörülen istihdamda düşüş yaşandığı belirten Altaş, "Malatya 2021 yılında cazibe merkezi kapsamında kaldı fakat cazibe merkezi programı desteklerinden arzu edilen seviyede yararlanamadı. Eylül-2021 tarihi itibariyle yatırım teşvik belgesi kapsamında düzenlenen belge adeti geçen yıl 74, bu yıl 71. Yatırım tutarı geçen yıl 4.114 milyon bu yıl 1.991 milyon yani yatırım tutarı yarı yarıya düşmüş. Öngörülen istihdam 7 binden 4 bin 600'a düşmüş. Bu Malatya için önemli bir kayıp. Bu yıl normal cazibe merkezi programı süresi bitiyor, iki ayımız kaldı. Bugünden biz sizlerin aracılığı ile bu konuyu gündeme getirelim, siyasilere söyleyelim: iki ayımız kaldı bu konuyu gündeme getirin. Özellikle Malatya'nın cazibe merkezi kapsamında en az 2022 yılında da kalması için çaba sarf edilsin” ifadelerini kullandı.

Malatya'nın Türkiye ihracat sıralamasındaki yerini de eleştiren Altaş " Malatya basınında ihracatla ilgili yapılan hamasi açıklamalarda bulunan kurumların o açıkladığı rakamsal değerleri dikkate aldığımızda Malatya ihracatta Türkiye sıralamasında 2017 yılında 27. sıradan 2021 yılında 35. sıraya gerilemiştir. Sıralamadaki bu düşüşün gerekçesinin Malatya'yı yönetenler tarafından sorgulaması gerekir ve özellikle belli mevkilerde bulunan kişiler topluma gerçeği söylemek zorundadır. İhracatla ilgili açıklama yapanlar bu sıralamayı bilmelerine rağmen söylemiyorlar. dedi.

malatyahaber.com

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • zurna44 (2 yıl önce)
    Mustafa Bey'e aynen katılıyorum. Çok değil birkaç yıl önce Malatya Doğu Anadolu'nun açık ara ihracat lideriydi, Kayısı avantajımıza rağmen şu an Elazığ bizi yakalamış durumda seneye bizi geçerlerse hiç şaşırmayacağım.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan44 (2 yıl önce)
    biz zaten malatyalı olarak cazibeliyik. gerek yok cazibelikliğe.
    0
    0
    Yanıtla