SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şehre Uygun Bir Giydirme Çalışması Yapıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-11-14 14:45:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmaları kapsamında Hamidiye Mahallesinde bulunan kuyumcular çarşısında cephe giydirme çalışmaları devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya’nın hafızasında önemli bir yere sahip mekânlardan biri olan Kuyumcular Çarşısı’nda yapılan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Sokak sağlıklaştırmaları kapsamında cephe giydirme çalışmalarını yapan müellif firma yetkilisi Atilla Sinan Karakoçan, “Cephe giydirme çalışmalarımız kapsamında mermer imalatlarımız devam ediyor. Sıva, söve işlemlerimiz elektrik akşamlarımızla birlikte devam ediyor. Tüm ekiplerimizle birlikte sorunsuz bir şekilde esnaflarımızla birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Kuyumcular Çarşısında yapılan cephe giydirme çalışmalarının örnek çalışma olduğunu dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Şehrin kimliğini, belleğini ve hafızasını koruma noktasında şehrin belirli merkezlerinin şehrimize yakışır bir şekilde dizayn edilmesi noktasında belediye olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’nın önemli yerlerinden biri olan Kuyumcular Çarşısı yoğun olarak vatandaşlarımız tarafından kullanılan bir yer. Güzel bir görüntü sergilemiyordu. Malatya’ya yakışmayan bir dış görseli vardı. Bu anlamda şehrin değerlerine ve kültürüne uygun bir cephe giydirme çalışması yapıyoruz. Klasik bir cephe giydirme değil yani klasik beyaz, kahverengi şeklinde değil çarşının geçmişine ve kendi konseptine uygun farklı desenlerin, farklı boyaların kullanıldığı cephe giydirme gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde özellikle Mekânsal Planlama Genel Müdürümüz Malatya’yı ziyaret ettiğinde yapılan cephe giydirme çalışmalarının örnek cephe giydirme çalışması olduğunu ve bunun klasiğin dışına çıktığını, yapılan çalışmanın fotoğraflarının çekilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bu konuda bilgi verilmesini de istediler. İnşallah Bakanlığımızı ziyaretimizde çalışmalarımızı takdim edeceğiz. Çalışmalarımızın kuyumcu esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sokak sağlıklaştırması kapsamında yapılan cephe giydirme çalışmalarından dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ettiğini ifade eden  Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Büyükşehir Belediyemizin yaklaşık 30 milyon TL’lik projesini Başkanımızla birlikte inceledik. Gerçekten Malatya’nın kadim çarşılarından ve hafızalarından biri olan Kuyumcular Çarşısının örnek bir cephe giydirmesiyle, örnek bir çarşı haline getirilmesindeki gayretlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın değeri kent hafızasının ve belleğinin korunması açısından da baktığımızda önemli. Bölgede bulunan esnaflarımızın daha zevkli bir ortamda ticaretlerini yapmaları bakımından da proje önemli. Çalışmalara bakıldığında sadece alt bölgeler değil binaların üstleri de giydirmelerle beraber bütüncül bir bakış açısı kazandırılmış. Emeği geçenlere teşekkür ediyor Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Başkan Gürkan ve Milletvekili Tüfenkci, Kuyumcular Çarşısı’ndaki incelemenin ardından esnaf ziyaretinde de bulundular.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Boşuna ugrasiyorlar... o caddenin ilk proje edildiği gibi ( istasyon dan bakildimi devlet hastanesi görülmeli) yapılmalı... yani sitmapinarindan yeni yapılan Beydaği devlet hastanesine kadar sağlı sollu öndeki ilk apartmanlar yıkılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akgeyik (2 yıl önce)
    şehre giydirme yapıyorsanız bilmem ama millete çok giydirdiniz sıra millete gelirse millet size iyice giydirecek haberiniz olsun vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • MEN (2 yıl önce)
    Seneye yıkar yenisini yaparsın cebinden ne çıkıyor sanki oradaki işyerlerinin iç dekorasyonunu da yapacak mısın halkın parasıyla başkan belediyenin görevi işyerlerinin dış cephe giydirmesi ve tabela yapması değil git te çevre yolunu bitir açamadığın yoları yap kaldırımları yap
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    İddaa ediyorum Türkiye de en fazla değişim yapılan sokaktır. seneye yine kaldırımı söker başka bir şey yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Düşünce güzel ama icraat yanlış. Cephe giydirmede sade ve tek renk kullanılmalıdır, panayır gibi renk kirliliği olmaz. Gri veya bej tek renk kullanılmalıydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Profesörler bağıra bağıra söylüyor Çelikhan erkenek türkoğlu fayları enerji biriktiriyor diye boş masraflar acil kentsel dönüşüme başlanmalı.
    0
    0
    Yanıtla