SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Çocuk Kabaresine Bakanlık Desteği

0
Güncellendi - 2021-11-17 15:06:34
Çocuk Kabaresine Bakanlık Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da “Şen Şakrak Kuklalar ve Çocuk Kabaresi” adlı oyun, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek almaya hak kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2021-2022 sanat sezonunda 428 özel tiyatronun projesine 13 milyon 500 bin lira destek sağlayacak. Şimdiye kadar bir sezonda destek sağlanan en yüksek sayıda proje oldu.

Özel tiyatroların projelerine yapılan yardımlardan yararlanmak üzere 2021-2022 sanat sezonu için 508 özel tiyatronun başvurduğu bildirildi. 298 profesyonel, 109 çocuk oyunu ve 65 geleneksel kategoride olmak üzere bu zamana kadar en yüksek başvuru sayısı olan toplam 472 özel tiyatronun projesinin değerlendirmeye alındığı belirtildi. Başvuruların yüzde 90'ından fazlasına olumlu cevap verilerek, bu alanda yeni bir rekor kırıldığı ifade edildi.

Malatyalı tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Karataş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021-2022 sanat sezonu için geleneksel kategoride ‘Şen Şakrak Kuklalar ve Çocuk Kabaresi’ projesiyle destek almaya hak kazandı.

“Her sahne heyecanım ilk günkü aşkla başlıyor”

Tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Karataş, ‘Şen Şakrak Kuklalar ve Çocuk Kabaresi’ projesiyle destek almaya hak kazanmasını değerlendirirken, “Geleneksel tiyatro alanında genelde çocuklara yönelik oyunlarla sahnelerde gösteri yapıyorum. Çocuklar canlandırdığım karakterlerle beni özdeşleştirdi. Sahne aldığınız oyunlarda salondaki seyirci ile kurduğunuz iletişim çok önemli. Her oyunda farklı seyirci ile karşı karşıyasınız seyirciye göre farklılıklar yaşanabiliyor duygusu değişebiliyor. Onu yakaladığınızda amacına ulaşıyor. 30 yıldır tohum ekiyoruz bu meyvelerini illaki veriyor. Her sahne heyecanım ilk günkü aşkla başlıyor. Bir nesil oynadığımız oyunlarla büyüdü. Sokakta hiç tanımadığınız biri oyunda aklında kalan kendisini etkileyen bir cümle, bir kelime ile sesleniyor veya bir figür ile sizi selamlıyor. Bu duygu kelimelerle ifade edilemez” dedi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız