SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yargıtay'dan Emniyet Kemeri Kararı

0
Güncellendi - 2021-12-16 02:36:49
Yargıtay'dan Emniyet Kemeri Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 7. Ceza Dairesi, kullandığı kalp pili nedeniyle doktorlarının tavsiyesi üzerine emniyet kemerini göğüs ve koltuk altı hizasından takan kişinin, verilen trafik cezasına yaptığı itirazı reddeden sulh ceza hakimliği kararını bozdu.

İzmir'de rahatsızlığı nedeniyle kalp pili takılan bir kişiye, doktorları, otomobil kullanırken emniyet kemerini göğüs ve koltuk altı hizasından geçirerek takmasını tavsiye etti.

Araç kullanırken emniyet kemerini doktorlarının tavsiyesine uygun şekilde takan kişiye, trafik ekipleri, Karayolları Trafik Kanunu'na aykırı davrandığı gerekçesiyle idari para cezası kesti.

Trafik ekiplerini ikna edemeyen kişi, cezaya itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde, emniyet kemerinin sağlık sorunları nedeniyle takılan kalp pilinin üzerine gelmesi nedeniyle, doktorlarının tavsiyesi üzerine koltuk altından geçirdiğini anlattı.

Karşıyaka 2. Sulh Ceza Hakimliği ise itirazı reddetti. Kararın, Adalet Bakanlığınca kanun yararına bozulması istemi üzerine dosya, Yargıtay 7. Ceza Dairesine geldi.

Daire, oy birliğiyle Karşıyaka 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararını bozarak, idari para cezası karar tutanağı ile uygulanan idari yaptırım kararlarının kaldırılmasına karar verdi.

Kararda, dosyaya sunulan rapor doğrultusunda, kişiye kalp pili implantasyonu uygulandığı, gün aşırı pansuman uygulanması önerisinde bulunulduğu ve kalp pilinin üzerine gelen emniyet kemerini normal şekilde takma imkanının olmadığı ifade edildi.

Kişinin emniyet kemerini normal şekilde takmasının sağlığına zarar verebileceğine dikkati çekilen kararda, "Kabahatlinin göğüs ve koltuk altı hizasından emniyet kemeri takmasının sağlığına zarar verebileceği gözetilmeden, başvurunun kabulü yerine reddine karar verilmesinde isabet görülmemiştir." ifadesi kullanıldı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız