SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mart veya Nisan'da Hasta Kabulüne Başlayacak'

0
Güncellendi - 2021-12-28 12:29:30
'Mart veya Nisan'da Hasta Kabulüne Başlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde, eski Malatya Devlet Hastanesi'nin yerinde inşa edilen ve yapımı yüzde 98 tamamlanan 360 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesinde sona gelindi. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, önümüzdeki Mart veya Nisan itibariyle hasta kabulüne başlayacaklarını söyledi.

Malatya, 2 üniversite hastanesinin ardından 360 yataklı devlet hastanesine kavuşuyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapılması ile yıllar önce yıkılan eski hastane alanında, 32 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen Battalgazi Devlet Hastanesinin yüzde 98’i tamamlandı.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Mart veya Nisan ayı gibi ilk hastaları almaya başlayacaklarını öngördüklerini söyledi. Bentli, Fırat Semt Polikliniğinin ise diş polikliniğine dönüştürülmesi için gerekli adımların da atıldığını söyledi.

Bentli, yapımı devam eden ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 98’e ulaşan 360 Yataklı Malatya Battalgazi Devlet Hastanesinin Ocak ayının ilk haftasında Sağlık Bakanlığı tarafından geçici kabulünün yapılmasını beklediklerini ifade etti. Malatya’da kent merkezinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hasta yoğunluğunun fazla olduğunu da ifade eden Bentli, yeni hastanenin açılması ile bu yoğunluğun da hafifleyeceğini dile getirdi.

Yeni hastane binasının yaklaşık 230 adet deprem izolatörü ile de güçlendirildiğine dikkat çeken Bentli, “Çok güzel bir bina içerisinde yaklaşık 90 poliklinik, yoğun bakımla birlikte 360 adet yataklı bir hastane olacak. En başta hızlı bir şekilde her poliklinikten mutlaka ikişer üçer tane açacağız ve acil ile hızlı bir şekilde devreye alacağız” ifadelerini kullandı.

Bentli, yeni hastanenin yanında bulunan Fırat Semt Polikliniğinin diş polikliniğine dönüştürülmesi için gerekli adımların da atıldığını söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Hayırlı Uğurlu Olsun İnşaAllah Rabbimiz Cellecelaluhu Devletimize Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesi Allah! Emeği geçen Herkesten Razı Olsun Bay kemal bak gözün görsün EvvelAllah Hükümetimiz Neler Yapıyor İnşaAllahu Teâlâ Yapacağından Başka Rabbimiz Reisimizin Ömrünü Uzun Güç Kuvvet Versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek Günay (2 yıl önce)
    Hastanede çalışmak istiyorum 1980 doğumlular başvuru yapabilsin lütfen.Lise mezunuyum kpss puanım yok alanımda tecrübeli güvenlik görevlisiyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Allah hayırlı etsin çok güzel bir hizmet ancak Şu Randevu sistemine bir çare bulun yoksa 100 hast olsa ne olur 15 gün de önce randevu alamıyoruz hele bir çocuk Acil varki düşman başına sıra alıyorsun Acil de 60 ve 100 sıra numarası alıyoruz en az 4,5 saat de çıkamıyoruz sağlıkta devrim bu olmamali
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir. Söyleyecek söz bulamıyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Asaf Malatyalı (2 yıl önce)fatih isimli kullanıcı yorumuna
    Tek noktada bir şehir hastanesi olacağına 3-4 farklı noktada hastane yapılsın daha iyi olur. Malatya’ya bir şehir hastanesi yapılsa ne gibi bir fayda görecekti. Şehir hastanesi yapılan illerde insanlar aldıkları hizmetten memnun mu sanıyorsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Açılış tarihi bile belli değil (2 yıl önce)
    Sonbahardan ilkbahara sarktı, daha ertelemelerin ilki bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurcan (2 yıl önce)
    Personel alımları nasıl oluyor acaba ya da alındı mı belli mi bilen var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mart ayında sağlık bakanlığı 10 bin işçi alımında alınacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın Gülü (2 yıl önce)Nurcan isimli kullanıcı yorumuna
    İşkurda öznur hanım var. Alımlara o bakıyormuş. ?
    0
    0
    Yanıtla