SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'5-6 Milyona Satılan Daireler 1 Milyona Alıcı Bulamıyor!'

'5-6 Milyona Satılan Daireler 1 Milyona Alıcı Bulamıyor!'
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da depremler öncesi 5 ila 6 milyona satışa sunulan daireler şimdilerde 1 milyona alıcı bulamadığı öne sürüldü.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük depremler öncesi 5 ila 6 milyona satışa sunulan daireler şimdilerde 1 milyona alıcı bulamıyor. Kentin en prestijli bölgesi olan Bostanbaşı’ndaki dairelerle kimse ilgilenmezken bölgedeki çok sayıda ağır hasarlı yüksek katlı binanın patlayıcı ile yıkımı sürüyor.

“Bir milyona müşteri bulunamıyor”
Depremlerde Bostanbaşı Mahallesi’nin büyük bir yara aldığını kaydeden Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Depremler sonrası kamuoyunda Bostanbaşı’nın tamamı yıkılmış gibi bir algı oluşturuldu. Bölgede hasarlı binalar var ama tamamının hasarlı gösterilmesi hoş değil. Boştanbaşı’nda depremler öncesi 5 -6 milyona satılan dairelere bir, 1,5 milyona müşteri bulunamıyor. Olumsuz algı insanları tedirgin duruma getirdi daire satışına bölge tamamen kapandı. Sağlam binalar bile satılmıyor. Biz emlakçılar olarak bölgedeki tüm binaların depreme dayanıksız olduğu düşüncesine katılmıyoruz ve bir çok binanın da sağlam olduğunu düşünüyoruz. Burada sağlam, az hasarlı konutların sahipleri kendi imkanlarıyla yeniden bir hasar tespiti yaparak insanlara sunmalı çünkü düşünün Aralık 2022’de 5 milyon kredi kullanılarak alınan bir konuta müşteri bulunamıyor. Vatandaşlarımızın yaptığı yatırımlara masraflara insan üzülüyor buna bir çözüm bulunması lazım” dedi.

“Konut satışları durdu”
Depremler sonrası kent genelinde konut satışların durduğunu da aktaran Özgül, "Depremler sonrası konut bazında gayrimenkul satışları durdu. Arsa talepleri var, arsalar içinde talepler çoğalınca fiyatlar çok yükseldi. Alım gücü azalan insanlar gayrimenkule yatırım yapmamakta. Gayrimenkul sektörün canlanması lazım böyle gider ise bir çok firma iflas edecek duruma gelecektir. Burada şehrin idarecilerine büyük görev düşüyor” diye konuştu.

Bu arada, kentin diğer semtlerindeki ‘sağlam’ raporlu binalardaki daire fiyatlarının da yükseldiği ifade ediliyor.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

84 yorum yapılmış

  • Abdullah (5 ay önce)
    Gerek Malatyada gereksede depremi yaşayan diyer illerimizde bulunan çok katlı veya az katlı binaların almış oldukları zararı düşünmek bile istemiyorum.Allah bir daha vermesin.Şahsen ben o binalarda oturmam.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Haci (5 ay önce)
    1 milyona gitmediğini söylediğiniz (oturulabilir bu boş evler tam olarak neredeymiş onuda anlamak zor!)o evlerden aç gözlülük etmeden ben sadece 2 tanesine talibim.Varmısın?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gani (5 ay önce)
    Bostanbaşında bırak 1 milyonu 2 milyona ev olmadığı gibi,hiç bir zaman ne 5 e nede 6 milyona ev satılmadı.Hepsi palavra.1999 Depreminde İstanbul Avcılarda ev fiyatları bir anda yarıdan bile az değere düştü?Sonra ne oldu?Milletin aklıyla dalga geçmeyin 5 sene sonra başa döner.Böyle olmuyormu?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kerem (5 ay önce)
    Adres verin site ismi söyleyin nereymiş orası 5-6 milyonluk daire 1 milyona alıcı bulamıyormuş, az hasarlı daire tecde çilesiz de 1 milyona varsa eğer 10 tane alayım, boş boş haber yapıyorlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • vatandaş (5 ay önce)Kerem isimli kullanıcı yorumuna
    adam tecde dememiş dikkat edersen bostanbaşı demiş tecde depremde sağlam kalan yerlerden bir tanesi tecde bölgesinde tabikide 1 milyona ev yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasbihal (5 ay önce)
    Bırakın bu boş beleş haberleri fahri kayhan da 200 metre kare az hasarlı sağlam daireler 3_4 milyon a havada gidiyor.Ev yok ev.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Bundan sonra sizin bostanbaşı ve fahri kayahanda allayıp pullayıp let ışıkla vs. süslediğiniz çürük binalara kimse kanmaz 5 - 6 milyona kimse yemez artık
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Benim ledli süslü sağlam evim var 3.5 M verdiler vermedim.,bundan sonrada asla satmıyacağım..Bostanbaşının anlatıldığı gibi zemini kötü değil.Son zamanlarda yapılan binaları çürük.Yakında herkes anyayı konyayı görecek.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • vatandaş (5 ay önce)Naci isimli kullanıcı yorumuna
    Tabi bu kadar insan bilmiyor yaşananlar ortada biz sana inanacağız sen anca kendini kandır
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Orhan (5 ay önce)
    Yalan haberde üstünüze yok gibi. depremden önce nerede 5 - 6 milyona ev varmis. Yalan haber yapınca madalyamı veriyolar. adam gibi yapın isinizi
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Dostum sakin, kızma. Haber içeriği habercinin üretimi değil, haberci burada sadece bir durumu bize taşımış. Yani birisi bunu demiş haberci de bunu bize iletmiş. Diyene kızmalısın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Daha okuduğunu anlamaktan acizsin emlakçılar odası başkanı açıklama yapmış bu açıklama da haber olmuş doğal olarak. bi diyeceğin varsa muhatabın emlakçılar odası. hey yavrum hey.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tatar ramazan (5 ay önce)
    Deya emlak çi Ali özgül orda gedin alın yok editör beni ara alam yok altta numara yaz beni ara Oda başkanı Ali ye gidin hepinize ayrı ayrı alsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı kayısı 4455 (5 ay önce)
    bu adam yalan konusuyor 2022 ne nerde 5 milyondu en lüks daireler 2-3 milyondu yakıncada 2020 2022 arası darilere 300-800 arasıydı fahri kahayan 1-3 m arasıydı yüz akı yine 1-4 arası idi bu adam tamamen yalan konusuyor söyledigi hiç birşey dogru degil 1m alıcı bulamıyor lafıda yalan. kimse 1m daire satmıyor hakkı zaten 1m dir. kim 5m kredi kullanmıs yahu ? yalanında bir hesabı olmalı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı kayısı 4455 (5 ay önce)
    ilk hasar tesbitte ağır hasar almış ve sonraki itirazlar neticesinde hafife dönen + ciddi tadilat masrafı olanlar elbette 1m e alıcı bulmaz lakin az hasarlıları fırsatcılar 2-3m den asagı asla vermiyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Lütfen arkadaşlar rica ediyorum 1 milyona saglam veya az hasarlı evi olan satan nakit isteyen var mı ben alıyorum pazarlıksız içini yapmakta bana kalsın.mail adresimde var veya aşşagı yoruma cevap kısmında telefon veya ilan numarası gönderirseniz iletişim kurayım.1-2 aydır ilanlara bakıyorum ama 1,5 milyona orta hasarlı veriyorlar bulamadım saglam az hasarlı.Bekliyorum. Teşekkür ederim
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Caner (5 ay önce)
    ""Biz emlakçılar olarak bölgedeki birçok binanın sağlam olduğunu düşünüyoruz.."" ne de olsa Türkiye burası bilmeyenlerin tahsilsiz eğitimsizlerğn kendini allame-i cihan saydığı memleket... dayı git kumda oyna hangi bilimsel alt yapınla böyle hüküm verirsin? Açıklamanın her satırı ayrı komedi ve subliminal mesaj dolu..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Biz de kasaplar birliği olarak binaların sağlam olduğunu düşünüyoruz. Hatta ayakkabıcılar birliği ile de görüştük onlar da aynı düşünüyor :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (5 ay önce)
    Malatya evler artık dağa yaslanarak yapılmalı. Beydağı etekleri. Ben yatırımımı pna göre yaptım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat bey (5 ay önce)
    kötü bir araba 1 milyona yok .Milyonu Amerikan doları ile mi karıştırdı nedir. 1 Milyona varsa 3-5 tane ben alayım editör benim maili verirsen arkadaşa teşekkürler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Batan geminin mallari (5 ay önce)
    Varsa 1 milyona satan hemen aliyorum daskini ve kaskosunu yaptirdiktan sonra bos kalsada onemli degil
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 ay önce)
    Sanmiyorum ama 6-7 milyonluk dairesini 1 milyona gönül rizası ile Satan varsa ben talibim. İki hasar raporuda hafif hasarlı olsun yeter. Toplam en fazla 12-13 bine Dask ve 5 milyonluk özel sigorta yaptırırım. Boş bile kalabilir.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • malatyalı (5 ay önce)
    malatya merkez battalgazi ve yeşilyurt ilçeleri dahil.tüm yapı stoğu sivrice depremi dahil.3 adet yıkıcı ,çok sayıda ise ciddi deprem yaşadı.yıkılan ve ağır hasar görenler elendi.yapım tarihi yeni olan en fazla 5 katlı binaların dışında,olası yıkıcı bir depreme yüksek binaların nasıl bir tepki vereceği tartışılır.yıkım olacağını sanmıyorum,lakin orta hasarlar ağıra,hafif olanlar orta hasara dönebilir.bu açıdan bakıldığında mecburiyetten bu binalarda oturuyoruz.orta ve uzun vadede deprem sonrası yapılara ilgi artacaktır.ilimiz deprem kuşağının ortasındadır,pütürge celikhan arası 30km kırılmayan fay hattı olduğunu daha dün yerbilimciler açıkladı bunun en fazla 6 şiddetinde bir depreme neden olacağı belirtildi.beklenen kuzey anadolu fay hattındaki olası bingöl depremi de göz önüne alındığında malatya nın 6 şiddetinde depremler yaşaması bekleniyor.umarız hiç olmaz ,en azından 5-10 yıl sonrası yaşarız.kısa,orta ve uzun vadede malatya da oturacağımız konutları bu şekilde değerlendirmek zorundayız.kararı en sonunda cebimiz belirleyecek teşekkür ederim.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Maestro (5 ay önce)
    Yahu olayı sadece Malatya olarak görmeyin. Benim şimdi Elazığ'da oturduğum bina ne kadar güvenli. Ya da elin adamının Antepde oturduğu daire. Oralarda deprem yaşadı. Bu iş öyle veya böyle bitince, herşey unutulunca göreceğiz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mlx (5 ay önce)
    Boştanbaşının ilk imara açıldığı yıllar ortalıkta bir söylenti vardı.binalar sağlam değil diye. Sonra müteahhit yandaşları çıkıp yok sağlam, dediler ve popüler olmaya başladı.fiyatta biraz hesaplı olunca insanlar talep etmeye başladı. Demekki doğruymuş oranın sağlam olmadığı. Bina sağlam bile olsa oranın zemini sıkıntı.yumuşak ham toprak. Birçok binanın temel kazısı yapılırken görüyordum bir tane taş bile çıkmıyordu. Ha bu saatten sonra aklı olan orada yüksek katlı bina yapmaz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • 44mlty44 (5 ay önce)
    hani bu evler bir deprem daha kaldırmaz dı? hani herkez tabutunda yaşıyordu? 2 ayda bir 5 kim deprem oluyor , ben yıkılan ev gormedim..ben şu an bostanbasinda oturuyorum. 1 milyona az hasarlı hangi ev varsa hemen alırım..şehrin en güzel yerinde oturuyorum..depremden önce 6 milyona daire mi var dı? emlakçılar odası algı yapıp tanıdıkları vasıtasıyla ucuza kapatıp.sonra deprem öncesi fiyata döndük diye 6 milyona verecek.. benim anladığım bu.. gerisi kiraz bahçesi...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Şehrin en güzel yerimi? Kendini avutmaya devam et kardeş, ne bir fırın ne market ne insan var . Sadece enkaz var
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (5 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Yemin ediyorum, İstanbul'da yalıda yaşayan adam bu cümleyi kurmaz. Bu şehirde karşılaştığım sonradan görmelik, gösteriş meraklılığı artık dayanılmaz hale geldi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (5 ay önce)
    Gözü gönlü doymayan bol bol hava atan fiyatları yükselten halen aynen devam eden aç gözlü ev sahibi ve bunlara yol veren yolunu bulmaya çalışan emlakçılar deprem daha birşey öğretememiş bütün binalar yorgun sağımızda solumuzda deprem riski olan iller var olmasın isteriz ama nezaman ne olacağı belli değil şu doymaz nefislerinizi doyurun kaçlira olup olmadığını boşuna konuşmayın herkes ev için değil her konuda vicdanlı olun insan olun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Keskin (5 ay önce)
    Bostanbasi arma hayatta oturan biri olarak ordaki 5 siteyide bana verseler vallahi oturmam ben sadece orası için konuşuyorum 5 blokta da tabii riaci ise takat kalmadı ama bi şekilde orta hasarlı ya çevrildi güçlendirme yapılacakmış aklı olan orda oturmaz ama konum olarak oralar yikilip yeniden güzel bi bostan olur diye düşünüyorum ortada harıgda akıyor ki ooohhh mis arma hayatın havuzuda var zaten havuzu doldururum hem yuzerim hem tarlayi sularim...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Söylediklerinize tamamen katılıyorum hocam. Dediğiniz sitede ev sahibi olan arkadaşım var o da aynı sizin gibi düşünüyor. Aklı olan Bostanbaşında ev alıp yada kiralayıp oturmaz. Birçok site zamin etüdü yaptırdı sondaj vurdurdu 20-22 metre den su çıktı. Bostanbaşının %80 inde zemin sıvılaşması mevcut
    %43
    %57
    Yanıtla
  • son zamanlarda gördüğüm en büyük yalannnn...salla dur..ben bostanbasinda oturuyorum..evin ilk depremden beri az hasarlı..İTÜ den gelen proflarda baktı..zemin edutu 2.sinif kayaç çıktı..gelene sordum bostanbasinda sıkıntılı zemin varmı dedim..zemin sivilasmasi yok , kim diyorsa yalan söylüyor dediler..işte bu lardan biri de sizsiniz...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hiç mi Allah korkunuz yok. Elinizde hangi rapor ve belge ile böyle iddialarda bulunuyorsunuz. Prestij Gül Konutları zemini ZB çıktı, Prestij Yıldız sitesinin zemini ZC çıktı. Hem de ODTÜ onaylı raporlar. Bostanbaşı Kernek'ten sonra ( TOKİ bölgesi) mevcut yerleşim yerleri içerisinde en güvenli zemine sahip olduğu kanıtlanmış bir yer. Kaç bina yıkıldı depremde Bostanbaşında ? Söyleyin kaç bina yıkıldı. Ağır hasar alan , sahtekar müteahhit ve işini düzgün yapmayan belediye ve yapı denetimcilerin olduğu binalar dışında. Hepsi ayakta. Amacınız belli, ucuza kapatmak o bölgeyi. 1-2 yıl sonra herkes anlayacak bu karalamanın amacını
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Hakkı emmi bostanbasinda kaç evin var sen önce onu bi söyle bakalım böyle bağırmadan ben diyorum en az 10 dairen var..burdan herkese söylüyorum bostanbasi başta olmak üzere malatyanin hiç bir yerine güvenip oturulmaz bunları atlattik asıl önümüzdeki maçlara bakalım afad başkanı bağırıyor malatya cösnük fayini belediye başkanı aciklasin yoksa ben aciklayacam diye ama adami bi şekilde susturdular inanmayanlar sadece Google cösnük fayini yazsin neler döndüğünü okusun Allah bilir ama hiç iyi görünmüyor bu işin sonu o yüzden hiç kimse evini iyilemesin veya kotulemesin böyle bi deprem daha olursa değil bostanbasi Malatya haritadan silinir demedi demeyin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakkı Gür (5 ay önce)Bulut isimli kullanıcı yorumuna
    Ne emminin, ne de dayın. Bir dairem var. 2011 yılında kredi çekerek alın teriyle aldım. Kimsenin umursamadığı, çarşıya uzak dediği bölgeye ben alın terimle yatırımını yaptım. Bostanbaşını borsaya çevirmeye çalışıyorsunuz. Dibe çekelim alttaln toplayalım, nasıl olsa zirveyi görecek değil mi ? Ama yemezler. Malımıza sahip çıkacağız.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hakkıcim o zaman sana şöyle diyeyim bostanbasi adindan da belli olduğu gibi artık bostanliktan başka bi işe yaramaz bitti o devir daha bidaha geriye gelmez emin ol buna yani hiç bi umudun olmasın yine eski gunlere döner diye boşa bekleme az çok deme sat gide git kendine tastepe melekbaba da orta halli bi evini al otur gitsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakkı gür (5 ay önce)Bulut isimli kullanıcı yorumuna
    Erinmeden, usanmadan bostanbaşını karalıyorsun. Benim evim var peşindeyim. Sahi sizin neyiniz var ? Temelli, çarşı merkezi, Çavuşoğlu buraları niye yazmıyorsunuz. Sizler kalemşörsüzünüz. Spekülatif mesajlar ile algı yapacaksınız. Git baksana Prestij merkez konutlarına, Yaşam konutlarına. Tek bir çatlak var mı ? Deprem öldürmez , sahtekar müteahhit, vasıfsız denetimciler öldürür. Deprem yıldıramaz, felaket borazanları korkutur. Bostanbaşını ucuza kapatma hayalleriniz için tek söz! Avucunuzu yalarsınız!
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı gür sen söyleyip sen inanmak istiyorsun aynı siteler tecde de yapıldı hasarsız aldı fakat bostanbaşında bence dah güzel yapılmasına rağmen ağır hasar aldı. Bostanbaşını en sağlam zemin yaptın ya gerçekten çok komik.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet (5 ay önce)
    Kedi uzanamadıgı cigere mundar dermiş.Yorumlara bakıyorumda daire alamadıgınız için bol keseden atıyorsunuz.1. Si bostanbaşında veya başka yerde 1 milyona saglam hangi daire var hepsine talibim sözüm olsun.sarı renkli internet sitesinde ben bulamıyorum varsa bilen biri yoruma cevap versin alıyorum.2. Si depremden önce 5-6 milyonluk ev görmedim hiç depremden önce villalar bile 6-7 milyondu.3. Sü sadece malatyada degil tüm dünyada şuan emlak krizi var kredi oranları yüksek alım gücü yoktur.Krediler düşsün siz o zaman fiyatları görün.kocaeli depremi van depremi elazıg depremi olduda nerde hani fiyatlar düştü veya satılmadı.Kimsenin malını kötülemeyin alamıyorsunuz diye kimsenin malına laf söyleyipte hak yemeyin.malatyadaki insanlar eve güvenmiyorda niye o zaman kira fiyatları 12-15 bine gidiyor.7 den aşşagı var mı kira nerde buyrun yazın görelim.insan güvenmese kiralık eve çıkmasa az talep meselesinden kiralar depremden önceki 2-3 bine inmez mi?Biraz aklınızı çalıştırın yorum yapacaksanız mantıklı yapın…
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ordaki sitelerin herhangi birinde en son katta o yükseklikte korkmadan otur 15. katlardan birinde beşik gibi sallanınca evler sağammış dersin sana iyi oturmalar.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Konteynır sallanmıyor mu 15. Kat mı sallanıyor sadece.biraz bilimsel araştırmaları takip et dedikodulara girme.deprem degil bina öldürür…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • federer44 (5 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Siz sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Belli ki bostanbaşında daire yada daireleriniz var. Burada mesele daire alıp almama değil, biraz mantıklı düşünen insan zaten bostanbaşı ve civarında ev almaz. Ev alanında aklı ile zoru vardır demektir. Faizler düşsün siz o zaman görün demişsiniz de. Ben de size devletin yaptığı tokiler bitsin sizde o zaman görün diyorum. Ev sahipleri sırf gel aidatımı öde kira verme diyecekler. Kiracı bulamayacaklar.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • ben bostanbasinda oturuyorum..evim ilk günden beri az hasarlı..yetmedi ituden rapor aldık..sıkıntı yok dediler..zemin etüdü 2.sinif kayaç çıktı..şimdi ben bilime mi inanayim..senin varsayimlrina mi? kendi kozmotik dünyanizda yeni bilimsel açıklamalar da bulunmuşsunuz..bunları tüm dünya ile paylaşın herkez faydalansin.. deyin ki benim bilim anlayışıma göre ben yıkılır dersem yıkılır:), İTÜ falan hikaye deyin, zemin etüdü yalan söylüyor deyin. hatta bostanbasinda kaplıca yapacaklar deyin. zemin de şu varya, halkın faydasına:)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bostanbaşında dairem veya dairelerim yok varsa bir milyona az hasarlı söyleyin alalım param var şükür.Arz talep meselesini iktisatı biliyormusun.üniversite mezunuyum zaten bunuda anlamak için üniversite okumayada gerek yok.faiz düşerse insanlar ev alır yatırım yapar 10-15 binde eve kira vermez mantık olarak.herşey unutulur merak etme sen.insanlar güvenmiyorda niye 10-15 e ev tutuyor konteynır şecenegi varken kiraya çıkıyor anlat bakalım.toki yetişirmi diyorsun zaten yetişemedigi için yerinde dönüşüme girildi ve 750 kredi 750 hibe verdi.yapabilecekmisin bir buçuk milyona ev buyur gel yap.vatandaşlarımız zaten depremde etkilendi bir yandan kredi ödüyordu bir yandan kira ödüyor bir yandan yerinde dönüşüm kredisini ödeyecek yetmeyecek birde ordan burdan borç veya yeni kredi çekecek.aklına yatıyor mu.Tek yapılması gereken Reisimiz bu işe el atacak kredi ve hibeyi attıracak.malatya yöneticilerinden olmaz.Cumhurbaşkanımız bu işe el atması gerekiyor…
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (5 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kaç tane dairen var oralarda onu da söyleseydin?
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Bostanbaşında dairemde yok dairelerimde yok yemin ederim.Ama varsa az hasarlı 1 milyona ben hazırım hemen almaya.adam akıllı bir araba zaten olmuş 1,5 milyon.sarı renkli ilan sitesine bakıyorum 1buçuk milyona orta hasarlı satıyorlar ben görmedim 1 milyona
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Bir daha ki buyuk deprem de kalan binalar da yikilacak çünkü.. bu bilen insanlar niye ordan ev alsın..
    %59
    %41
    Yanıtla
  • evet haklısınız..500 yıl.sonra ki büyük depremde bu kalan evler yıkılabilir...büyük depremde...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (5 ay önce)
    İstanbul depreminde de aynısı oldu, düşenleri topladılar, 3-5 sene daha pahalıya sattılar.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (5 ay önce)
    100 milyonum olsa, bu daireleri de 500 bine satsalar ve hepsine de sağlam raporunu dünyanın en iyi mühendisleri verse de, hayrına bile olsa bir tane bile almam. Depremden önce piyasanın ne halde olduğunu, nasıl altta kalanın canı çıksın diyerek orman kanunları uygulandığını unutmayın...
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Kayayı parçalayan balyozun son darbesi midir, yoksa balyozun devamlı vurulması ile midir.. sağlam dediğiniz 40 balyoz yedi 41inci balyozda paramparça olacak . . Değil bi milyon, beleşe verseler girmeyiz..
    %62
    %38
    Yanıtla
  • O nasıl mantık, bu mantığa göre bilim, bilim adamları boşuna yapıları hasarlarına göre sınıflıyor öyleya bir sonraki depremde hepsi yıkılacakmış nasılsa...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • federer44 (5 ay önce)E.E. isimli kullanıcı yorumuna
    Dürüst bilim adamlarına lafım yok. fakat parayla ağır hasarlı binaları ortaya hafife çeviren çok insan var.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Engin Yurt (5 ay önce)
    Saçma ama algı gibi haber olmuş. Depremden önce 6-7 milyona daire olduğunu sanmiyorum..Dahası böyle bir evin 1.milyona satılık olduğuna da hiç inanmıyorum. Kaldı ki arsa değeri hariç inşaatın m2si 20 bin olmuş. 6-7 milyonluk ev 200 M2 den az değildir. Maliyeti 4 milyon arsa değeri ile en az 4.5 milyon eder. Üzerine kâr ile beraber 5,5- 6 milyon civarina satilir. Şu an bu fiyat degerinde bir dairenin 2.elini kim 1 milyona satar..Herşeyin fiyatı uçmuş. Satan aklını peynir ekmekle yemiştir. Sonuçta bu psikolojide ve çok yüksek faiz ortamında ev almakta satmakta zor. 2-3 yil sonra herşey düzene girmeye başlar.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Hacı (5 ay önce)
    Dün meydana gelen deprem 10 sn daha süreydi de göreyim senin sağlam dediğin binaları. Boş laflar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Bilirkişi (5 ay önce)
    Emlakçı kardeş 1 milyona bostanbaşında ne kadar daire varsa topla almaya hazırım...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mlty44 (5 ay önce)
    Bırakın artık Bostanbaşının yakasını eyy gözü doymayasıcalar. Yine eski günlerine dönecek inşallah.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (5 ay önce)Mlty44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yemin ederim siz iflah olmazsınız. Uzmanlar bas bas bağırdı oraların zemini kötü diye, imara uygun değil diye. Artık kaç tane dairen var bilmiyorum ama bu kadar bilime meydan okumayın üç kuruşluk çıkar için!!!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Mlty44 isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten bizim Malatya' daki en büyük sorun istememezlik, hasetlik, bu yüzden de iflah olmuyoruz. Kedi her zaman uzananamayacağı ciğere mırdar der. Bizimkisi de bu durum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)
    Bostanbaşı' nın zemini kötü diyenler, hemen yanı başında TOKİ konutları var birşey de yok, sorun zemin de değil oraya 10 katın üzerinde imar izni verenler ile malzeme ve işçilikten çalan sözde müteahhitlerdir, kimse Bostanbaşı zemini bozuk lafını bir daha uydurmasın. Onu yayanlar ya art niyetli ya da oralara konmak için bekleyen akbabalardır.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Yanıbaşındaki yerin altı kaya , TOKİ yetkililerinin senin kadar kafası çalışıyor merak etme
    %64
    %36
    Yanıtla
  • artı olarak arkadaşa toki konutlarının kaç kat üzerine olduğunu biri hatırlatsın
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (5 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbaşı' nın yapılan zemin etüdü sonuçları zb yani Malatya ' da şehrin güneyi Beydağı eteklerinden ( Tecde tarafları) sonra en sağlam yer.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı kayısı 44 55 (5 ay önce)Efsane Malatyasporlu 1966 isimli kullanıcı yorumuna
    yalancının mumu yatsıya seninki öglene kadar yanmaz bostanbası zemini en kötü yerdir zemin etütleri hatalı yetersizdir. statikler yetersizdir bostanbasında bedava ev ver aklı olan oturmaz. cahil olan tutuyor şehir dısından gelen veya sizin gibilere inanan geliyor olası bir 6.0 depremde bostanbasında asur sitesi gibi çogu bina zeminden çöker yıkılmasa bile çok büyük kayıplar söz konusu olabilir
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Mlty44 (5 ay önce)
    Malatya'da binaların hiç biri 5 kuruş etmez bu saatten sonra. Sağlam raporlu binaların raporu ne şekilde aldığını cümle alem biliyor.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Önder (5 ay önce)
    Siz emlakçılar diye feryat edenler. Doymadınız mı hala. Mızmızlanıyorsunuz bir de. Bostanbaşının tamamı böyle değilmişmiş. Ben Barguzuluyum ve avcumun içi gibi bilirim oraları. Sağ lam bi na yokkkkkk. Hala satış yapayım da cebe indireyim derdinde arkadaş ya.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • özgül (5 ay önce)
    Ali beye söyleyin akrabalarının tamamına bostanbaşından daire alsın utanmadan bide mülakat veriyor sağlammış git kendin otur o zamn
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ramazan (5 ay önce)
    5 6 milyon derken ne kadar rahat söylüyorsun noldu da bu? İçi altın kaplamamı? Ayrıca 3 5 sene önce o kadar masraf edilipte yapılmadı o binalar şimdiler de ise milyonlar havada uçuyor. Allah fırsatçılara fırsat vermesin tek Bi kuruş bile inşallah yiyemezler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakan (5 ay önce)
    Fahri Kayahanda 1 milyona daire varsa 10 tane alırım.Dairesini satan bana cevap yazsın
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Bi tane al, 10 milyona al. Benimki verem sana ;)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Battalgazili (5 ay önce)
    Sivrice depremini ve sonraki depremleri gören hangi binaya güvenip geçeceksin? Ya da daire alıp oturacaksın? Akıl işi değil.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • erkan (5 ay önce)
    Malatya'da 5-6 milyona satılan kaç tane yer vardı.Yeni daireler 2-3 milyon civarındaydı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yavuz (5 ay önce)
    Ali Özgül : "Biz emlakçılar olarak bölgedeki tüm binaların depreme dayanıksız olduğu düşüncesine katılmıyoruz ve bir çok binanın da sağlam olduğunu düşünüyoruz. " demiş. Emlakçılar olarak siz katılmayın, evleri kiraya verin, satabildiğinizi satın. Allah göstermesin ilerde birileri ölürse sizlik hiçbir durum yok (emlakçılar için). Siz komisyonunuzu bilirsiniz sadece. Eskiden şöyle bir durum vardı ; 20 yıl öncesinde kayısısını satan oğluna internet cafe açardı, o kadar açıldı ki mahalle aralarında bakkaldan çok internet cafe ve oyun salonları oldu. Sonra her eve bilgisayar ve internet rahatça girince, bu boş kalanlar emlakçı ve gayrimenkul uzmanı oldular. Son 7-8 yıldır o kadar çoğaldınız ki buralarda biraz frene basmak gerekiyor. Öğretmeninden tutunda, hiçbir işten anlamayanlar bile emlakçı olarak son yıllarda boy gösterdiler. ( içlerinde 3-5 tane işinin hakkını veren müstesna tabi..)
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hakim (5 ay önce)
    Kimse kimseye üzülmüyor,herkes kendine yanıyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Macit44 (5 ay önce)
    Yapsınlar inşaatları başharık gibi dağ eteğinde binaları görün satışı,yok satar.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Batu (5 ay önce)
    Hepsi yıkılmalı ve oraya tekrar ağaç ekilmeli .oladar binanın yıkıldığı yerde demekki zeminde problem var,istese 5 lira olsun kimse almamalı mal para geri gelir ama can gelmez.zarar eden maladan etsin çimetoya betona acıyıp insanları oralara sokmayın
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Biraz abartmış 5 milyon krediyi hangi banka verdi .zaten fiyatları yükselten siz değerli emlakcılar oldu daha fazla komisyon alabilmek için .birde sürekli deprem olan bir ilde yüksek katlı binalar bitmisdir satılmaz kolay kolay .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (5 ay önce)
    Tokı sağlam
    %79
    %21
    Yanıtla
  • EMRE (5 ay önce)
    Hangi istatistiğe dayanarak bu açılmayı yaptınız Ali Bey? Malum sarı sitede bulunan ilanlara bakabilirsiniz, hiç de öyle indirim vs yok, hele kiralar hak getire. saygılarımla
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Nuri (5 ay önce)
    Bostanbaşında sağlam bir ev 1 milyona alıcı bulmuyor öylemi?Nerede bu 1 milyona ev?
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Hakkı (5 ay önce)
    Beter olsunlar
    %48
    %52
    Yanıtla
  • mehmet (5 ay önce)
    beter olun diyecemde işte dilim varmıyor. 5 milyona sattığınız evlere yarısı kadar kaliteli yapsaydınız o evler şimdi yıkılmazdı. galericiler gibi sizde bir zamanlar burnu havada gezen mesleklerdendiniz. ev sahiplerini gaza getirip kiraların bu kadar artmasının sebebide emlakçılardır.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • mlx (5 ay önce)
    tabi emlakçıların işleri durdu.5-6 milyona satılan daireden yüzde 3 almak başka 1,5 milyona satılan daireden yüzde 3 almak daha başka.depremden sonra kalan dairelerin,binaların hepsi yoruldu,kim ne derse desin.insanlar gidip 1,5 milyonda olsa mezar mı alacak.boştanbaşı bir kere zemin olarak çok kötü.uzmanlar ne dedi,binalar çok yoruldu.nokta..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • cebrai (5 ay önce)
    bitti malatya da toki harici binaların satımı bitti.kimse gelip bedava versen almaz.halihazırda birde depremler devam ederken hele gelipte hiç kimse almaz.binalar yaralandı hep.
    %66
    %34
    Yanıtla