SON DAKİKA
SON DEPREMLER

5 Bin Metrekarelik Yeni Alanın Altı Oto Park Olacak

0
Güncellendi - 2021-05-31 13:40:23
5 Bin Metrekarelik Yeni Alanın Altı Oto Park Olacak
A- A+ PAYLAŞ

MEVCUT ATATÜRK ANITI DA.. Malatya'da yapımı için ön çalışmalara başlanan tören alanının, Kanalboyu ile Sivas Caddesi arasında Atatürk Evi, Ticaret Lisesi ile Milli Eğitim ek binasının bulunduğu yerde olacağı, bu meydan için yeni bir Atatürk Anıtı'nın yapılacağı öğrenildi.

MEVCUT ATATÜRK ANITI KALACAK..

Tören alanı olarak düzenlenecek yerdeki okulların yıkılması ve bu nedenle belediyeye ait bir başka alanda 24 derslikli okul yapımı için MESAN Kilit A.Ş. şirketinin sahibi hemşehrimiz Rıdvan Mertöz ile Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı arasında protokol imzalanmıştı.

Mehmet Buyruk Caddesi'nde 2. Ordu'nun karşısında yaptırılacak olan yeni okulla ilgili protokolun imzalanması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama ve ekindeki fotoğraflarda, mevcut Atatürk Anıtı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmeyip, proje görsellerinde yeni bir anıta yer alırken, bu mevcut Atatürk Anıtı'nın kaldırılacağı şeklinde yorumlanmıştı.

Yeni tören alanını düzenlenirken, yeni alanın dışında yer alan ve tescilli eser olan mevcut Atatürk Anıtı'nın yerinde kalacağı, ayrıca yeni alanın doğusunda yer alan Atatürk Evi'ne de dokunulmayacağı öğrenildi.

Mevcut Atatürk Anıtı ve Atatürk Evi'nin aynı yerinde kalacağı projeyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ek hizmet binaları ve mevcut Ticaret Lisesi yıkılacak. Anıtlar Yüksek Kurulu ve Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu raporlarına göre yapılacak yeni düzenlemede, Malatya'ya 5 bin m2'lik bir Kent Meydanı kazandırılmış olacak. Meydanın altında 100 araçlık kapalı otopark yer alacak.

Meydan içerisinde; dinlenme alanları, yeşil alanlar ve Türk kahramanlık destanlarının temsil edildiği figürlerin olacağı bir anıt duvar inşa edilecek.

MEVCUT ANITIN ÇEVRESİNDE DÜZENLEME..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Atatürk Anıtı ve çevresinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Atatürk Anıtının bulunduğu alanda çalışmaların başlatıldığını belirten Başkan Gürkan, “Atatürk Anıtının bulunduğu alanın her iki yanında yükseltiler bulunmaktaydı. Bu yükseltilerden dolayı burada maddi hasarlı kazalar meydana gelmekteydi. Bu kazalarda vatandaşlarımız nezdinde olumsuzluklara neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna bu bölgede yaşanan olumsuzluklar ve kazalarla ilgili olarak görselleri göndererek çevresinde bulunan yükseltilerin kaldırılması talebinde bulunduk. Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından buradaki yükseltilerin kaldırılması yönünde karar verildi. Alınan kararın akabinde bu alanda çalışmalarımıza başladık. Anıtın her iki yanında bulunan yükseltiler kaldırılarak çelenk sunum alanını yeniledik. Yeni tören alanını yapana kadar çelenk sunum törenlerini mevcut alanda yapmaya devam edeceğiz.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuzuz protokol neticesinde Ticaret Lisesi ve eski Öğretmen Evi’nin bulunduğu alan Belediyemiz tarafından alındı ve tören alanı olarak düzenlenecektir. Bunun karşılığında ise Milli Eğitim Müdürlüğümüze bir okul yapılacak. Yeni tören alanının altı otopark üst kısmı ise resmi törenlerin yapılacağı nezih bir alan olarak düzenlenecektir. Yeni tören alanı ile birlikte daha önce törenler sırasında kapatılan yollar artık kapatılmayacak ve vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyetlerde ortadan kalkmış trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olunacaktır. Yapmış olduğumuz çalışmaların Malatya’mıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

malatyahaber.com- Görüş Gazetesi

GÖRSEL: Yeni tören meydanı projesi

FOTO: Yeni tören alanının yapılacağı yer

FOTO: Yeni tören alanı için yıktırılacak okulların yerine 24 derslikli yeni okulu yaptıracak olan işadamı hemşehrimiz Rıdvan Mertöz'le (soldan 2.) protokol imzalanmıştı.

FOTO: Yeni tören alanı yapılıncaya kadar kullanılacak olan yerdeki mevcut Atatürk Anıtı'nın çevre düzenlemesi de yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Oğuz (2 yıl önce)
    Eski heykel oraya taşınmalı hiç değiştirilmeden
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbetçi (2 yıl önce)
    Yeşil kuşak olmuş beton kuşak beton zihniyetinden çıkacak proje de ancak bu kadar olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Meydan projesine bak.maşallah Resime göre ,apaçık meydanda güneşin altında oturma bankları düşünülmüş! Dünyanın neresinde hangi meydanında ,meydan ortasında bank varmış?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Yıllar önce malatya habetde yazmıştım Malatya da hiç kapalı otopark yok diye.Şu an asansörlü otoparklar çok katlı olmalı bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergun (2 yıl önce)
    Daha düne kadar Atatürk karşıtı insanlar bugün en büyük Atatürkçü benim diyorlar AKP cikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Proje resimlerine bakılırsa,Gazi ilkokulunun yanına yapılan ucube ,tuhaf ,adına park denilen düzenlemeye çok benziyor.Şimdi orada güneşin altında ısınmış en az 50 derece bir beton zemin ve oturacak gölge bir yer yok.Ama adı park.Muhtemelen bu proje ile bu park düzenlemesini yapanda aynı kişi..O kadar avrupaya iş gezisine giden sayın yetkililer ,biraz farklı düşünün bundan zarar görmezsiniz.Mesela projede görülen resimde ;.Madem meydan yapacaksanız Meydanın ortasına oturma bankı konurmu?O açık alanda insanlar güneşin altında o banklarda oturacak öylemi?Meydanlar dünyada hep aynıdır.Meydanın ortalarına bank konmaz!Bir başka konu .Ayrıca buradan bir vatandaş olarak çağrıda bulunuyorum.Kernekde kanal içinde halen duran çoğu arızalı ,parçalanmış,kırık dökük görüntü çirkinliği yapan elektrik motorları ,elektrik kabloları ve o ışık spotlarını bir zahmet kaldırın.Güzellik ve estetik anlayışı mualesef hiç yok.Kalmamış....Bir zamanlar da Kernek parkına yapılan yel değirmeni , eski belediye önüne konulan plastik yunus balığı ve horoz gibi malatyamıza ait değerleri kaldırmak için de çok çağrıda bulunduk...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (2 yıl önce)
    Harika ! Ne güzel her yer beton. Mis gibi. Boş bir alan bulup meydan yapmayıp,var olan geçmişi olan bir bölgeyi meydan yapmak mükemmel bir proje.
    0
    0
    Yanıtla
  • Delibattalgazi (2 yıl önce)
    İnşallah engin ağaçları kesip yerine telmaşadan ve kendine hayrı olmayan yeşillikleri kazandırmazsınız... Birde yeri gelmiş iken neden engin ağaç dikilmediği gibi engin ağaçları rüt etmenin mantığı nedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet yuksel (2 yıl önce)
    Abi kurban olayım ağaçları kesmeyinde ne yaparsanız yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    ülkemizde yaşanan son yıllardaki mega proje sarhoşluğuna hiç gerek yok. bilmem kaçıncı havaalanı, bilmem kaçıncı köprü vs. paramız yok yahu hepsini borçla yaptırıp bütçeden açık veriyoruz. kim iktidar olursa olsun önümüzdeki bir kaç yıl küçük şeyleri düzeltme vakti. kazaya sebebiyet veren duvar yükseltisini bir sembol olarak değerlendirip somut ve soyut olarak yapılacak çooook küçük işler var diye ekliyorum. ihtiyacımız olan bu. ülke genelinde mega projelere acele etmemek gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Mega projelerin sehri Malatya yine dunyada eşi benzeri yok bravo hepinize ... ve bunlari destekleyenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Sayin baskan bir takim akli dengesi yobaz ca Dusunen heykelere cinsel icerikli oldugunu Belirten kesimlere gore anit ve meydan yapmayin ataturk ilkelerinden vaz gecmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (2 yıl önce)
    Anıtın altında otopark olması çok bariz bir guvenlik açığı oluşturmaz mi ? Daha önceden bir çok kente bombalı araçla yapılmasi planlanan bir çok olayi haberlerden okuduk. Otoparka girip çıkan araçların bu olay için kullanılmaya çalışılması!! Üstelik devlet erkani da tören alanindayken, Allah muhafaza. Naçizane fikrim, Bu altı otopark üstü anıt meselesini bir daha düşünün derim..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    mevcut heykelin kalması iyi olmuş.70 yıllık bu anıtı malatya da bir daha yapamazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemali (2 yıl önce)
    Biraz vizyonunuz olsun en az 500 araclik otopark yapilmali...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya44 (2 yıl önce)
    mevcut olan heykeli yeni alana getirin.malatya halkına da sorabilirsiniz.refarandum yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Malatya daki tüm okulların tüm camilerin tüm kamu kurumlarınin altı 1000 araçlık otopark olmalı en az... çatıları da güneş enerji panelleri ile kaplanip ısıtma ve elektrik uretmeli... sonra izleyin şehir de trafik oluyor mu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Demiştim. Salahattin Gürkan heykelleri sever. Ama bence eski heykelin hiçbir anlamı yok. Kaldırılması çok iyi olur. Ama kaldırmaz Selahattin Gürkan. Yeni heykeller yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Haydi bre kolay gelsin. Eğer 5000 m2 alan kapalı otopark olacaksa otopark sorunu olan İlimiz için ve Malatyamıza turizm ziyaretinden dolayı gelecekler için çok büyük bir gelişmedir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun derken, başarılarının devamını dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Mevcut heykel kaldırılıp yeni tören alanına sadece Atatürk'ün yer aldığı yeni heykel yapılmalıdır. Mevcut heykel hem Malatya manzarasını kapatıyor hem de hiç hoş durmuyor.
    0
    0
    Yanıtla