SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"520 Esnafımıza Daha 200 Milyon TL Tutarında Kaynak Kullanılacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, deprem sonrası KOSGEB’e başvuruda bulunan, ancak kaynak sıkıntısı nedeniyle bekleyen  esnaflardan 520’sine daha ödeme yapılacağını bildirdi.

MESOB Başkanı Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “KOSGEB tarafından 6 Şubat depremlerinden sonra etkilenen 11 ile yönelik olarak başlattığı "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Projesi" kapsamında esnafımız başvuruda bulunmuştu. 2 yıl ödemesiz kredi desteği için başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde sona ermişti. KSOGEB kredi ödemeleri kaynak sıkıntısından dolayı belli aralıklarla sürdürülüyor. Malatya’da KOSGEB’e başvuruda bulunan ve sırada bekleyen 520 esnafımıza daha ödeme gerçekleştirilecek. 520 esnafımız için yaklaşık 200 milyon TL tutarında bir kaynak kullanılacak. Sırada bekleyen diğer esnaflarımıza kaynak aktarımı yapıldığı takdirde ödemeler devam edecek. Bu konuda girişimlerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyoruz.”  İfadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 ay önce)
    Esnaf odası bakkallar odası kredi için yeterince ilgilenmiyor. Kredi çıkınca haber vermiyor, sıranız geçmiş hakkınız kayboldu diyor. Daha öncesinde sorduğumuzda daha çok sıra var size zor gelir dediler. Sonra size mesaj attık allem kullem ettiler. Halbuki öyle bir şey yok. Dükkanın depremde camları patladı, borular patladı su bastı. Benim o kadar zararım oldu krediyi bekliyordum. Bu işini doğru düzgün yapmayan, etikten uzak sistemde biz mahvolduk. Krediyi kime nasıl kullandırtıyorlar bilmiyorum. Esnaf odalarının yüzü asık ne yaptıkları belli değil. Hakkkımı asla helal etmiyorum, benden daha çok mağdur olasınız..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Memleket (1 ay önce)
    Neden ?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kerem (1 ay önce)
    başkanım daha çoğu esnaf konteyner almadılar ve memleketi terkettiler ama tecde yolunda esnaflar malatyanın marka isim yapmış esnaflar hep orada neden niye niçin tabi sizin zihniyetiniz belli olan gariban esnafa oluyor niye çünkü gariban esnaftan ses çıkmazda ondan demi sizinde safınız belli başkan
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Oktay (1 ay önce)
    Ya daha bir konteyner dağılımı yapamadiniz önünüze gelen yerlere saçma sapan yerlere konteyner koydunuz. Ticaret odası belediye siz her neyse. Bomboş duruyor ihtiyacı olanlar konteyner bulamıyor. Onu bile organize edemedi yetkililer. Yaşanacağını bırakmadınız bu sehrin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Esnaf (1 ay önce)
    Esnaf kanunu cikartinda esnaf 3 harflilerin eziyetinden kurtulsun. Sanki bedava veriyorsunuz parayı. Asli göreviniz sizi oraya getiren esnaflar için mücadele etmektir. Bizlere sahip çıkacaksınız esnaf kanunu çıkartirın
    %70
    %30
    Yanıtla