SON DAKİKA
SON DEPREMLER

7 İlçe Kaymakamı Gitti, 3 İlçeye Atama Yapıldı

7 İlçe Kaymakamı Gitti, 3 İlçeye Atama Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile  Malatya’da 7 ilçenin kaymakamı başka illere atanırken, bunlardan sadece 3'üne yeni kaymakam ataması yapıldı. Atama yapılmayan ilçelerde Kaymakam Vekili görevlendirmesi yapılacağı belirtildi.  

7 İLÇE KAYMAKAMI GİTTİ
Battalgazi, Yazıhan, Arguvan, Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale Kaymakamları başka ilçelere atandı.  

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesine göre;  

Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran (fotoğraftaki), Hatay -Payas Kaymakamlığına,  

Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Siirt-Pervari Kaymakamlığına

Arguvan Kaymakamı Kemal Ülkü, Şırnak-Beytüşşebap Kaymakamlığına

Kuluncak Kaymakamı Tufan Bağır Gilan – Bingöl- Karlıova Kaymakamlığına

Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşgın, Hakkari-Şemdinli Kaymakamlığına

Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Ağrı- Tutak Kaymakamlığına

Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Giresun -Eynesil Kaymakamlığına atandı.  

3 İLÇEYE ATAMA YAPILDI 
Atama Kararnamesinde Battalgazi, Yazıhan ve Arguvan’a yeni kaymakam ataması yapılırken, Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale Kaymakamlıkları boş kaldı.  

Battalgazi Kaymakamlığına Van-Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, Yazıhan Kaymakamlığına Eskişehir-Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak ve Arguvan Kaymakamlığına Denizli-Babadağ Kaymakamı Adem Karataş atandı.

ATAMA YAPILMAYAN İLÇELERE KAYMAKAM VEKİLİ
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Kararname sonrası boş kalan ilçelerimize Kaymakam Vekili görevlendirilmiş olup 922 İlçemizin tamamına Kaymakam verilmesi sağlanmıştır.”  denildi. Buna göre; Kuluncak, Pütürge, Hekimhan ve Kale ilçeleri Kaymakam Vekili görevlendirmesi ile yürütülecek.  

İçişleri Bakanlığının açıklaması şu şekilde:

 “2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın onayı ile atanmışlardır. 

1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçemizin Kaymakamının görev yerleri değiştirilmiştir. 

İstanbul'da 12, Ankara'da 4, İzmir'de ise 10 Kaymakamın görev yerleri değiştirilirken, kayyumluk görevi de icra eden Kaymakamlardan 12'si farklı görevlere atanmış, yerlerine yeni kaymakamların ataması yapılmıştır. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde atamaya tabi tüm ilçelere Kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenler daha üst görevlerde değerlendirilmiştir. 

Kararname sonrası boş kalan ilçelerimize Kaymakam Vekili görevlendirilmiş olup 922 İlçemizin tamamına Kaymakam verilmesi sağlanmıştır."

ESKİ GENEL SEKRETER ZEYTİNBURNU KAYMAKAMI OLDU 
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Genel  Sekreteri  Ercan Turan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri genel Müdür Yardımcısı iken İstanbul-Zeytinburnu Kaymakamlığına atandı.  

Yazıhan eski Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı -Diyarbakır -Çınar Kaymakamlığından Antalya Vali Yardımcılığına getirildi. 

Levent BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Sonunda gitti Battalgazi bölgesi sadece koltuğunda oturan çalışanları emek verenleri görmezden gelen bir kaymakamdan kurtuldu. Bir belge vermekten aciz insanları çalışmaya teşvik edeceğine iyice küstüren biriydi inşallah yeni kaymakam daha dinamik olur çalışanları görür onları motive edici faaliyetlerde bulunur hayırlı olsun
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Zaten yeni kaymakamı vekil belge versin diye getirdi.cunku bu kaymakamı daha önce Pütürge de denediler.o yüzden kıdemi tutmamasına rağmen buraya özellikle getirdiler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Battalgazi gibi ilçelere 1.sinifa yükselmiş mülki amirler verilir diye biliyorduk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Belge için giden listelerin tamamına yakını bir dernek mensuplarına ait olursa olacağı budur lütfen hangi kurumda belge hak edenlere veriliyor tahminim bu durumu bilen kaymakamlar araştırmadan belge vermiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir belge midir yani derdin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Yeni Battalgazi kaymakamı bingöllü . Ali tatlıdan sonra bir daha bingöllü gelmez demiştim ama atamislar. Hemsericilige son gaz devam . Malatyali vekiller ayakta uyuyor . Doğuya batı doğumlu kişiler , batıya da doğu doğumlu kişiler atanmalı yoksa hemsehricilik oluyor . Malatyaya Adıyamanlı Elazığlı bingöllü bürokrat atamayın çünkü Malatyada bu illerden bir çok kişi var . Gelen bürokratın yanını çevirip iş yaptırmıyorlar.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Hasan bey benim gündeme getireceğim konuyu gündeme taşıdıniz görüşlerinize ilave edeceğim konu yeni gelecek sayın kaymakam üniversiteyi ilimizde okumuş ve Pütürge de kaymakamlık yapmış inşallah biz yaniliriz , ilimiz ikinci bir Ali Tatlı olayı yaşamaz, illere yönetici atanırken o ilden uzakta olan ve o ilde fazla ikamet eden insanların bulunmadığı illerden mülki amirler ve il müdürleri atanması çok doğru olur kanaatindeyim,aynen katılıyorum keşke ilimize Bingöl, Elazığ ve Adıyamanlı mülki amirler ve il müdürleri atanmasa bunuda takip edecek kişiler bu ilin vekilleridir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Erkan bey puturge kaymakamlığı dan biliyorum dört dörtlük adam yani Bingöl'ü ise vatan evladı deilmi bu nasıl bir yaklasim
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Hemşerisi cevap yazmış . Yorumumun en ufak yerinde bingöllü vatan evladı değildir demedim. Algı yapma. Ben Malatyada nüfusu çok olan illerden bürokrat gelmesin dedim. Çünkü hemşehrileri iş yaptirmaktan adamın başını rahat bırakmıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ya şu Ali tatlı ismi geçince İnaninki kafam ağrıyor
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Rahatsız olduğuna göre ne olduğun belli oldu ...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yanlış bilgi Erkan Savar Bingöllü değil Diyarbakırlı. Daha önce Pütürge kaymakamlığı yapmış ve pütürgelilier tarafından sevilen bir kişiydi. Battalgazi kaymakamlığında başarılı olacağına inanıyorum
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Muradiye Kaymakamlığının sitesinde yazıyor bingöllü olduğu . Doğru devlet ve erkan bey kendisinin nereli olduğunu bilmiyor ama sen biliyorsun .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğanşehirli (1 yıl önce)
    Battalgazi kaymakamına başarı dileğimle, daire amirlerine memurları ezdirmeyen haklı ise memurun yanında yer alan iyi bir devlet adamı idi, ilimizde 5 yıl vali yardımcılığı 5 yıl kaymakamlık yaptı ,sayın kaymakam beyin eniştesi Doğanşehir milli eğitim müdürlüğü yapan ve rahmetli olan Burhanettin KURT hocamıda bu vesile ile rahmet, minnet, ve saygı ile anıyorum.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Şimdiki kaymakamların görevi iktidar belediyesi ise onun yanında gezmek.sağolsun kaymakam beyimiz osman güder ile iyi gezdi.yeni görev yerinde iyi gezmeler diliyoruz...
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Müdür (1 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Battalgazi'nin değerli kaymakamı Sayın Abdül Kadir Duran beye yeni görevinizde başarılar dileriz selametle
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Siyasilere boyun eğmeyen bir adamdı . Bazen görevi gereği belediye başkanı ile birlikte ziyaret yapabilir. Dernek ve cemaatler iş yaptiramiyordu . Karın ağrısı olanların çoğu o ekipten .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Seni işe falanmı aldı ne yaptı bu kaymakam.çok savunuyorsun.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Yok ben kendi emegimle ise girdim. Torpille ne kadar işe giren varsa Rabbime havale ediyorum . Bu yeterli olmuştur senin icin . Devlet adamıydı kaymakam bey. Sözüm ona cemaat ve dernekler iş yaptıramıyordu . Buna defalarca bazı ortamlarda şahit oldum. Milliyetçi bir adamdı . Vatanseverdi . Ben bunlardan savunuyorum . Hadi sende niye bu kadar çok eleştiriyorsun kaymakam beyi onu söyle. Milliyetçi olması mı yoksa dernek cemaatlere boyun egmemesi mi zoruna gitti .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaymakam beye torpil yaptiramamissin belli..yoksa bu karin ağrın niye:)) ya da vatanini milletini sevmiyorsun ve de devletcilikten hic bir sey anlamiyorsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tecrubeli mulki idare amiri ayni ilcenij baskani ile uyumlu calisir neticede ayni ilceye hizmet ederler. Siz kavga etmelerini mi bekliyirdunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Battalgazi kaymakamı değiştirilmekle geç bile kalındı
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı. (1 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Teşekkürler sayın Abdul Kadir DURAN bey ilimizi yönetmeye kalkan bazi cemaat ve dernekleri devlet işlerine karıştırmadiniz , Yeni göreviniz hayırlı olsun diyorum.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Milliyetçi, değerlerine bağlı , vatansever insanları sevmediginizi biliyorduk zaten .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yerine seni atamaliydilar bilememisler.
    %100
    %0
    Yanıtla