SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ABD ve İngiliz Firmaları Kazansın Diye Yapıyorlar"

0
Güncellendi - 2021-08-27 16:39:35
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir’de Erkenek, Kapıdere, Gövdeli, Elmalı, Söğüt, Harapşehir, Doğanşehir Merkez, Suçatı, Yuvalı, Karaterzi mahallelerini ziyaret edip yurttaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Doğanşehir Günedoğru (Harapşehir) mahallesinde konuşan CHP’li Ağbaba, “Doğanşehir’de belediyeyi az bir oy farkıyla kaybettik. Umarım gelecek seçimde kazanarak Doğanşehir’in kalkınması için daha çok çabalarız. Geçen seçim sürecinde bir söz vermiştim ‘eğer burayı kazanırsak Doğanşehir’le büyükşehirlerimizi kardeş belediye yapacağım’ demiştim ancak ne yazık ki alamadık. Malatya’da üç belediyeyi kazandık. Arapgir, Arguvan ve Hekimhan’a kardeş belediyecilik kapsamında 40’ın üzerinde araç getirdik. Greyderinden kamyonuna pikabına kadar araçlar sağladık. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, üç belediyemize kültür merkezi ve farklı tesisler yapacak. Umarım önümüzdeki dönem Doğanşehir’i kazanır ve kardeş belediyeciliği buraya da getiririz. Bazen ‘muhalif partiler için iş yapmaz’ diyorlar ama pandemi döneminde bunun tam tersine şahit olduk. Maske, dezenfektan, gıda yardımları gibi konularda örgütümüzle halkımızın hizmetinde olduk. 500 bin maske ve siperlik dağıttık, sağlık çalışanlarına destek olduk” dedi.

Tütün yasağına da değinen Ağbaba, “2017’den bugüne tütünü satabiliyorsanız evinize ekmek götürebiliyorsanız bu bizim, CHP’nin sayesinde oldu. Şimdi yeniden yasak getiriyorlar. Tütün bir tarım ürünü, sanayi ürünü değil. İktidar üreticiye ‘tütün kooperatifini kur’ diyor ama bunu Sanayi Bakanlığına kurduruyor. Eğer samimiysen bu kooperatifleri Tarım Bakanlığına kurdurursun ve yüzde 70 vergi almazsın. Bunu yapanlar, ABD ve İngiliz menşeili firmalar kazansın diye yapıyorlar. Biz mücadele ediyoruz ancak Ocak ayından itibaren yasak gelecek gibi görünüyor. Tütün bu memleketin alın teridir, ekmek parasıdır, çocukların kitabı defteridir, gelinin çeyiz parasıdır, öğrencilerin yurt parasıdır. Tütün konusuna biz böyle yaklaşıyoruz, üreticiyi savunmaya devam edeceğiz. Meclis tatil olduğundan beri ben, şehrimizin tek muhalefet milletvekili olarak köy köy geziyorum. Amacımız hemşerilerimizin sorunlarını tespit etmek ve buradaki sorunların hepsini Meclis’e taşımak. Elimizde bir iktidar gücü yok, kaymakam veya vali yok. Kendi kıt kanaat imkanlarımızla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ağbaba, mahalle ziyaretleri sonrası Yeşilyurt Cumhuriyet Örnekköy'de düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Minnetsiz44 (2 yıl önce)
    Kemal Derviş kimdir 4733 tütün yasası nezaman çıkmış kim çıkartmış philip morus (malboru nun) sahibi ile el ele verip türkiyede tütünü yasaklatmış biraz geçmişe dönüp bunları anlat sn vekil sadece herşeyde laf yetiştirme değil de gerçekleri bu millet bilsin yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (2 yıl önce)
    Chp'nin iktidar dönemlerini unutmadık.Bırak kalem defter edebiyatını cebinde tütün tabakasını yakalattı diye karakollarda saatlerce vatandaşların coplandığını biliriz..Dua edilecek biri varsa rahmetli özaldır..Uğraşınız sorun çözmek değil vatandaşı iktidara karşı kışkıırtıp oy devşirmek...Sayın vekilim yıllarca tütün ektik tekel vasıtasıyla.Ama ne kendimiz nede çevremizde tütünde karnı doyan,zengin olan malesef görmedik.Gerek doğanşehirde ve gerekse çelikhanda yetiştirilen tütündeki dönen paranın haddi hesabı yok. azami kilosu 80 tl'ye satılan tütünün tek kuruş devlete faydası olmuyor.Bir kilo domatesten bile 500 kuruş vergi alınıyorken değilmi?? Devletini seven her fert vergisini vermek zorunda.Kurun kooperatifinizi iş yasal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yakinda nefes almaninda koop.ini kurar vergisini ver dersiniz. Bogdunuz vergilerle milleti. Adamlar para kazaniyor diye bilmiyorsunuz ki nasil kostek olalım. Sirf sizde onlar kadar kazanamiyorsunuz diye..Adamlarin en azindan umutlari ve hayalleri var. Kazaniyorum, evimi arabami alabiliyorum, insan gibu yasıyorum diyebilmenin mutlulugu. Sizin yaniniza gelse 2.800 lira verir , birde istihdam diye hava atarsiniz. Adamin umudunun icine benzin doker yakarsiniz. Haydi simdi çık, Bayrak, Ezan, Dış gucler vs. Edebiyati yap bunun uzerine !
    0
    0
    Yanıtla
  • Chp, en son kaç yılında iktidara geldi tek başına? Alican efendi yaz da öğrenelim. Benim yaşım 51 chp nin tek başına iktidar olduğunu görmedim. Sallamak kolay ancak halk artık yutmuyor bunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)alican isimli kullanıcı yorumuna
    Alican emmi. Hazır anılarını anlatmaya başlamışken şu Dumlupınar muhaberesindeki kahramanlıklarını da anlatsan hani. Gençler engin ve derin bilgilerinden yaşayan tarih olarak faydalansın. Vaktin kalırsa Hititler ve Sümerlere de bir uzanıver.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akın (2 yıl önce)
    Sayın vekilim yazacaktım ama vazgeçtim bizler sizlere oy verdik ama bakıyorum sizler oy alamadığınız belediyelere hizmet için uğraşıyorsunuz Fazla söze gerek yok diğer seçim görüşürüz
    0
    0
    Yanıtla