SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aç Kurt Saldırısı.. 200'ün Üzerinde Koyunu Telef Ettiler

Aç Kurt Saldırısı.. 200'ün Üzerinde Koyunu Telef Ettiler
A- A+ PAYLAŞ

Kurtlar Yazıhan’ın Alican Köyünde 200’den fazla koyun ve kuzuyu telef etti.  

Alican Köyünün dağlarında yaşayan ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulamayan kurtlar, meralarda barınan koyun sürülerine saldırdı. 

Diyarbakırlı yetiştirici Nihat Öztürk’e ait yüzlerce koyun ve kuzunun barındığı ağıla saldıran kurtlar, 200’e yakın kuzuyu telef etti. Cumartesini Pazara bağlayan gece koyun sürüsünün barındığı meralara inen ve yetiştirici Öztürk’e ait 190 koyun-kuzuyu telef eden kurtlar, çevredeki ağıllarda yaşayan onlarca küçükbaş havyanı da telef etti.

Alican Köyü Muhtarı Lütfi Şahin; “Köyümüzün meralarında barınan ve beslenen yüzlerce küçükbaş hayvanımızı aç kalan kurtlar telef etti. Şu ana kadar (Pazar öğle saatleri) yaklaşık 240-250 hayvanımızın telef olduğunu tespit ettik. Telef olan hayvanlarımızın 190-200 kadarı bir yetiştiricimize ait ve bu yetiştiricimizin çok büyük zararı var. Başta İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü olmak üzere zararın tespiti ve tazmini için ilgili tüm yetkililerle iletişime geçtik.” dedi.

200 civarında hayvanı telef olan yetiştirici Öztürk’e “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın “Yazıhan ilçemiz Alican (köy)mahallemizde önder Şahin'in işletmesinde Nihat Öztürk'ün sürüsüne kurt girmesi sonucu 200 civarında hayvanı telef olmuştur. İlgililer ile görüştük, yapılması gerekenlerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. Takipçisi olacağız. Bütün yetiştiricilerimizin bu tür konularda daha fazla dikkat etmesi ve daha fazla tedbir alınması gerekiyor.” diye konuştu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Nasıl olsa Tuzunuz kuru , bir kaza yaptığınız da bir hasta olduğunuzda yada Doğal afetler olduğunda sizlerde önlemlerinizi iyi alında görelim sonra önlem alaydınız vesayre şeyler söylersiniz Allah kimseye kaza ,bela vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • yargıç (1 yıl önce)
    suç kurtların mı? yoksa virüs gibi doğayı katleden insan virüsünün mü doğada yiyebilecekleri hayvan bırakmadınız. birde eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın arkadaş !!! naylondan ağıl yaparsan kurtta girer ayıda girer.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (1 yıl önce)
    suç mal sahibinin kurt kurtluğunu yapar ama mal sahibi niçin köpek beslemez hiç bir güvenlik yok onca sesi ve gürültüyü duymayacak kadar duyarsız olursan olacağı bu allah kimseye zarar ziyan vermesin çopk zor bir durum tedbirsizliğin sonucu bu
    %78
    %22
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu kadar sürün var ise tedbirini alacaksın. Bu kadar koyun besliyorsan 4 tane de köpek besleyeceksin. Sokaklar sahipsiz köpeklerle dolu. Tedbirini almazsan sonucuna katlanacaksın. Geçmiş olsun.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Başlık yanlış olmuş bence, aç olsa 1 tane hadi bilemedin 2 tanesini yer giderlerdi. Ama kurtun doğasında var bu, boğup boğup atar. Çok üzücü bir durum, yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Kurt un suçu yok. her hayvan doğasının gereğini yapar. Çoban kardeşim 200 tane koyunun varda köpeğin hiçmi yok.. hiçmi gece kalkıp bu hayvanlara bakmazsın..bu kadar hayvanın çobanıysan gerekirse uyumayacaksın.. ağılın güvenliğini nasıl almazsın, içeriye nasıl girmiş o kurt??? herkes çoban olamaz......
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ayılma (1 yıl önce)
    Çok üzüldüm.Allah yardımcısı olsun, inşallah bir daha böyle bir zararla kimse karsilaşmaz.Yetkililerin bu zararı karşılamasıni temenni ediyorum.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Üzücü bir olay temenni ederiz hayvan sahibine sahip çıkılır önemli olan burdan ders çıkarıp yaylalarda hayvanların yanında çobanların ve çoban köpeklerinin bulunması sürülerin yanlız bırakılmamasidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yeryüzünde en pis hayvan.Suruyu sadece bir hayvan yemek için boğar.lanet olsun
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Yalnız kurt (1 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Çok geçmiş olsun ancak önlem alma konsunda sıkıntısı olmuş demek Allah bir daha yaşatmasın.. Allahın yarattıgı bir hayvana pis hatta en pis demek gühantır yaratılış olarak bu hayvanın genetiği budur malesef hayvanların yaşam alanı daraltıgı için bu tür olaylar daha da artabilir hayvancılıkla uğraşan insanlar önlemlerini artılmalıdır.Ayrıca Yer yüzünün en asil hayvanı KURT'dur
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Allahın yarattığı ne demek mikrobu da Allah yaratmış. hayvanların içinde hain kalleş olan sırtlan sansar kurt gibi canlıları da Allah yaratmış. ne asaleti bir de köyde dağda yaşayana sor kurt asilmiş
    %57
    %43
    Yanıtla