SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acil Servislerde Sıkıntı Olduğunu Biliyoruz"

0
Güncellendi - 2017-11-22 03:33:21
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, “Bizim acil servislerde sıkıntı olduğunu uzun süredir biliyoruz. Zaten bizden çoğu zaman isteği olan, gece yarısı acillerle ilgili sıkıntılar, acillerdeki hasta kabulleri ile ilgili sıkıntılar,  hangi hastaneye hangi hastanın gitmesi ile ilgili sıkıntılar oluyor. Bu sorunları aşmaya çalışacağız.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ve oda başkanları; İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekim Yardımcısı iken Malatya Sağlık İl Müdürlüğü görevine atanan Doç.Dr. Recep Bentli’yi ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar dilediler.

-“Esnafın bir tabiri vardır; ‘Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmekte üste ver’ diye”

Doç. Dr. Bentli’ye yeni görevinde başarılar dileyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Yaptığınız görevlerde hep halka yakın oldunuz, halkın içerisinde oldunuz. Sorunları dile getirdiniz. Ben şuna inanıyorum ki, hem Malatya için, hem de bu kurum için çok faydalı olacaksınız. Çünkü bu kurumu ve Malatya’yı çok iyi biliyorsunuz. Esnaf ve sanatkarın bir tabiri vardır; ‘Ekmeği ekmekçiye ver, bir ekmekte üste ver’ diye. Ehil olan insanları göreve getirirseniz, hem o kurum başarılı olur, hem ülke başarılı olur, hem o il başarılı olur. Önemli olan ehil insanların göreve getirilmesidir. Sizin bu göreve atanmanız isabetli bir karardır ve başarılı olacağınıza, güzel hizmetler yapacağınıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

-“ ‘Recep hocaya ulaşacağız’ diyorduk”

Doç. Dr. Bentli’nin Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yaparken günün her saatinde ulaşma imkanı bulduklarını belirten Keskin şunları söyledi;  “İnsanlar hastanelere gittiği zaman, en ufak birinin hastayla ve hasta yakınıyla ilgilenmesi kadar mükemmel bir şey yoktur. Zaman zaman il dışında gelen hastalarımız oluyor. İlk ‘kime ulaşacağız’ dediğimiz zaman, ‘Recep Hocaya ulaşacağız’ diyorduk. Gece aradık, gecenin saat ikisinde aradık, sabah erken aradık, ama bir gün bile ‘Bu nedir’ demediniz. Bu görevinizde de çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Dualarımız sizinle.”

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, ziyaret için teşekkür ederek, “Halkımızla, Malatyalılarla iç içe olmaya devam edeceğiz. Sözleşmeyi imzalamaya gittiğimizde de Sayın Bakanımızın bizden çok fazla isteği olmadı. En büyük isteği; ‘Halka dokunun’ dediler. İnşallah o özelliğimizi daha da geliştiririz, yitirmeyiz.” diyerek, halkla iç içe olma prensibini yeni görevinde de devam ettireceğini kaydetti.

-“Acil servislerde uzun süredir sıkıntı var, biliyoruz”

Malatya’da sağlık alanında yaşanılan sıkıntıların farkında olduğunu ve buna yönelik çözüm yollarının da hayata geçirileceğini ifade eden Doç. Dr. Bentli, “Bizim acil servislerde sıkıntı olduğunu uzun süredir biliyoruz. Zaten bizden çoğu zaman isteği olan, gece yarısı acillerle ilgili sıkıntılar, acillerdeki hasta kabulleri ile ilgili sıkıntılar,  hangi hastaneye hangi hastanın gitmesi ile ilgili sıkıntılar oluyor. Bu sorunları aşmaya çalışacağız. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde çalışmış olmanın bir avantajı var, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çözülmesi gereken hastaların, yoğun bir şekilde Turgut Özal Tıp Merkezi’ne gitmesi, bazen oranında gerçek hastasının işlerini aksatıyor. Özellikle Beyin Cerrahi’nde bu sıkıntı var. Bu sorunları birden çözecek gücümüzde yok, elimizde sihirli bir değneğimiz de yok. Ama yavaş yavaş sistemi oturtacağız. Halka sağlık hizmetlerini en iyi şekilde nasıl ulaştırırız, bunun için uğraşacağız.  Sağlıktaki memnuniyet oranı yüzde 25’lerden yüzde 75’lere çıkmış durumda. Bunu daha da üst seviyelere çıkartabilmenin çalışmalarını gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ferit (6 yıl önce)
    yanlışmı okudum anlamadım . üniversite acil ile devlet acil baivuruya b bakarmısınız neresi yoğun
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    müdürmüze başarılar dileriz inşallah hastanelerde sağlık personeli hemşirelerin idari bölümlerde çalışmasını engeller sağlıkcı asli görevini yapması lazım.hemşire yetersiz diyorlar hemşireleri idari birimlerde çalıştıryorlar.çalışmak denilirse.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa k (6 yıl önce)
    sağlık çalışanlarını suçlayan yorumları okudukça üzülüyoruz sağlık çalışanları işini yapmak için canla başla mücadele ediyor hakarte dayağa küfre maruz kalıyor acillerde hastaların davranışları çokmu iyi siyasi kimliği olan olmayan psikopatı hapçısı esrarcısı nelerle uğraşıyo insanlar bilmiyor ve hemen kavgaya meyilli banklarda vs numaratördeki numarayı alan bekliyo ama hastanede öylemii herkeshasta herkes ajite sayınsağlık müdürüm yeni görevniz hayırlı uğurlu olsun yeni görevinizde başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    sadece acil servisler mi? son 2 aydır neler oldu bilemiyorum ama hastahaneler rezalet olmaya başladı, tahliller, sonuçlar,raporlar geç çıkıyor hatta bazen ayı buluyor. daha 3-5 ay önce bir usg 5 dk içinde çekilip sonuç çıkarken, şimdi çekim için haftalarca hatta aylarca randevu bekleniyor. basit bir emar sonucu 1 hafta sonra çıkarken şimdi 3-4 hafta sonra deniliyor. merak ediyorum bu sıkıntılar sadece malatyada mı var yoksa genel bir sıkıntı mı? geçen yıla göre ne değişti?
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük kentler de durum daha vahim. Özeller biraz durumu hafifletiyor, ama o ağa takılan vatandaşın cebinin halini siz düşünün artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Acill servis tabiki sikintili gorevli personellerin hastalara yaptıkları terslemeler var bizim turkiyede su an cikan kanunlari art niyetle kulananlar malesef var kimse doktora ve hemsireye darp a karsiyiz onlarda yasalara sığınarak bu defa hastalari insan gibi manele yapmıyorlar Yasalarla korunmak çok iyi bir şey ama bunu zırh olarak kulanarak vatandaşa teki vermek iyi bir şey degildir malatyada bundan ziyade acil servis sıkıntısı car eski devlet hastanesi yıkıldı 5 yıldır yapılacak daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Kusura bakma ama hastaneye insanlar direk kavga etmeye iclerini bosaltmaya geliyolar karşılıklı saygi olsa kimse kimseyi kirmaz.gidecekleri yeri yapacaklari islemi 3 kere anlatiyosun yine anlamiyolaracile gunde 2000 tane hasta geliyo yanlarinda 3 kisi daha tek tek bilgi istiyolar gerisini dusunun empati yapin saglikcilari hizmetci goren mi küçük gorenmi insanlar iyice saygisizligi ele almis saygi ve ilgi bekliyorsaniz saygi göstereceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Günde 2000 hasta X 30 TL = 60.000 TL X 30 gün= 1.800.000 TL aylık kazanç demektir. (artık acile gidincede para isteniyor) Tahlil, röntgen, serum v.s. hariç. Daha ne istiyorsunuz? Hasta yakını soru sormuş çok mu yani? Acil doktoru nerede diyorum; hemşire "yoğun bakıma gitti" diyor. Acil doktorunun yoğun bakımda ne işi varsa? Bahçeye çıkıyorum ve ne göreyim ; oturmuşlar bir masanın etrafına sigara tüttürüyor acil doktoru. Asıl siz saygı bekliyorsanız hastayı ve yakınlarını "müşteri" diye değil "önce insan" diye kabul edeceksiniz. Empati dediğiniz şey herkese lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yabangulu (6 yıl önce)misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Sizin gibilerin cocuklari inşallah sağlık personeli olup acilde çalışıp güzel kazanclar yapar empati yaptim bak iyi kazanç
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir 2 (6 yıl önce)misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Doktor insan değil sanki, onun hiç bir ihtiyacı yok, çünkü o doğaüstü bir yaratık size göre. Bence siz empati yapın.
    0
    0
    Yanıtla