SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ADD'nin Paylaşımına Tepki

0
Güncellendi - 2018-05-29 05:39:52
ADD'nin Paylaşımına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) sosyal medya hesabından 27 Mayıs askeri darbesini öven paylaşımına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüferkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık tepki gösterdiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı anlayamayanların zihniyetini yansıtması bakımından ibretlik bir tweet. Türkiye darbeci zihniyetleri çoktan tarihin çöplüğüne gömdü." derken,  AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, “Aslında kişinin fikri neyse zikri de odur. Darbe ürünü bu zihinlerin bugünkü Türkiye'mizde de yine darbelerle yeniden iktidara gelmek istediklerinden hiç endişemiz yok.” ifadelerini kaydetti.

-Tüfenkci: “Bu zihniyet Türkiye'de çok gerilerde kaldı ve azınlıkta kaldı.”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Atatürkçü Düşünce Derneğinin tepki toplayan sosyal medya paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde;  “Atatürkçü Düşünce Derneğinin tweeti gerçekten talihsiz bir tweet. Özellikle Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı anlayamayanların zihniyetini yansıtması bakımından ibretlik bir tweet. Türkiye darbeci zihniyetleri çoktan tarihin çöplüğüne gömdü ve 27 Mayıs'ın, o darbenin etkilerini uzun süre Türkiye üzerinden atlatamamışken, darbeyi öven, darbeci zihniyeti öven ve millete mal olmuş bir başbakanı asarak bu millete ihanetin en büyüğünü yapan bir zihniyeti övmeleri gerçekten en az bir değimle ucuzluk, basitlik ve Türkiye'yi tanımama. Ben inanıyorum ki bu zihniyet Türkiye'de çok gerilerde kaldı ve azınlıkta kaldı.”  diye konuştu.

-Çalık: “Ülkemiz bir daha darbe yaşamayacak”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Atatürkçü Düşünce Derneğinin (ADD) sosyal medya hesabından 27 Mayıs askeri darbesini öven paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde tepkisini şöyle dile getird:

“Atatürkçü Düşünce Derneği’nin atmış olduğu, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu tweet hepimizi bir kez daha sükutu hayale uğratmış, hepimizi çok üzmüştür. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin  daha önce de açıklamalarına baktığımızda yine 27 Mayıs ile alakalı bu tarz cümlelerini görüyoruz. Aslında kişinin fikri neyse zikri de odur. Darbe ürünü bu zihinlerin bugünkü Türkiye'mizde de yine darbelerle yeniden iktidara gelmek istediklerinden hiç endişemiz yok. Ama artık ülkemiz 27 Mayıs ihtilalinde başbakanları asan bir ülke değil ve o millet artık çok daha güçlü bir millet. Aynen 'lideri taşın arkasına saklandığında milleti dağın arkasına saklanır' cümlesine istinaden bizim liderimiz binlerce kez şükürler olsun taşın arkasına değil direk olarak tankların önüne göğsünü siper eden bir lider. İnşallah bu tarz darbe girişimlerini 15 Temmuz dahil olmak üzere bir kez daha ülkemiz yaşamayacak. 27 Mayıs şakşakçılığını yapanlar, o gün mecliste 27 Mayıs'ta başbakanın asılması için Hasan Polatkan'ın, Fatin Rüştü Zorlu'nun asılması için oy kullananlar dahil olmak üzere onların zihniyetinin hala bugün de devam ettiğini görüyoruz. Biz bu darbe zihniyetçilerine karşı inşallah 24 Haziran'da bir kez daha bu darbelerin yaşanmaması için hep birlikte cumhur ittifakı ile Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve TBMM'de de inşallah AK Partili milletvekillerimizin çoğunluğuyla milletimizi temsil edeceğiz.”

ADD AÇIKLAMASI: "KURUMSAL GÖRÜŞÜ YANSITMAMAKTADIR, SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"

Öte yandan söz konusu tweetle ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi'nden  yapılan açıklama da özetle şöyle:

"Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez (@add_genelmerkez) twitter hesabından, 27 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanmış olan “27 Mayıs” ile ilgili tweet, ADD Genel Başkan ve Genel Yönetim Kurulu üyelerinin bilgisi, onayı ve kararı olmaksızın paylaşılmıştır.

Söz konusu tweet, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurumsal Kimliğini ve görüşünü yansıtmamaktadır. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin konu ile ilgili resmi görüşü aşağıdaki gibi Atatürkçü Düşünce Derneği sitemizde yayınlanmaktadır (add.org.tr).

Söz konusu tweet, dönem hassasiyeti dikkate alınarak ve siyaseten seçim arifesinde algı operasyonlarına malzeme olmaması için derhal kaldırılmış ve konu ile ilgili olarak Atatürkçü Düşünce Derneği İç Disiplin hükümleri gereği Hukuk Müşavirliğince soruşturma başlatılmıştır...

Atatürkçü Düşünce Derneği tüm darbelerin karşısındadır.

Atatürkçü Düşünce Derneği 12 Eylül 1980 darbesinden en çok zarar gören kurumdur;

  • 19 Mayıs 1989’da kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kuruluş Nedeni Tüzüğünde: …“Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni Türk Devletini yaratma doğrultusunda ilk adımı attığı 19 Mayıs 1919'un üzerinden tam 70 yılın geçtiği bu günlerde, Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılar doruğa ulaşmış bulunmaktadır. Bundan daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile, o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içindeler… Bu durum karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, "Atatürkçü Düşünce Derneği"ni kurarak, O'nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır.” … şeklinde açıklanmıştır..
  • Bu amaçla kurulan dernek pek çok saldırıya uğramış, şehitler vermiştir; Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı gibi değerleri bu mücadelede kaybettik.
  • Yine Atatürkçü Düşünce Derneği, Ergenekon sürecinde (Feto)cu kumpasa uğramış, Dernek Merkezi basılmış, tüm evraklarına el konmuş, Başkanı Şener Eruygur ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ferit Bernay, Mustafa Yurtkuran ve Fatih Hilmioğlu Ergenekon kumpas davasından yargılanmışlar, beraat etmişlerdir.
  • Bugün Atatürkçü Düşünce Derneği’ne saldırarak, aslında seçim sürecinde· mağduriyet algısı oluşturmak isteyenler; ne yazık ki yine Feto’cu, darbeci zihniyetin temsilcileridir.

* * *

  • 27 Mayıs 1960 Devrimine gelince;

- 1961 Anayasası’nın başlangıç kısmında; “Anayasa ve hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruluğunu kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti, bu Anayasa’yı hürriyete, adalete ve fazilete aşık evlatlarının uyanık bekçiliğine emanet etmiştir.” ibaresi yer alır.

- 27 Mayıs sonrası çıkartılan ilerici, özgürlükçü 1961 Anayasası bu harekete Devrim niteliği kazandırmıştır.

- 1982 darbe Anayasası’nı getiren iktidar tarafından 1961 Anayasası yürürlükten kaldırılmış, Devrimin bayram olarak kutlanması yasaklanmış, yerine Türkiye’yi bu günlere getiren 1982 darbe anayasası yürürlüğe konmuştur.

- Tarihi siyasiler değil, tarihçiler yazar. 1961 Anayasası ile tarihe Devrim olarak geçen süreç, siyasiler adını kaldırdı diye “Devrim” olmaktan çıkmaz.

- 27 Mayıs “Devrim” olarak tarihte yerini çoktan almıştır.

SONSÖZ

• Atatürkçü düşünce Derneği darbelerden en çok zarar gören kurumdur.

• Darbelerle ilişkilendirilmeye çalışılması, seçime yönelik bir “mağduriyet” yaratma hamlesidir.

• Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kirli siyasete bulaştırmak isteyenler başaramayacaklardır.

• Atatürkçü Düşünce Derneği Cumhuriyet’in kurucu ilkelerinin, değerlerinin, kazanımlarının arkasındadır. Her türlü saldırıya karşı da o ilkeleri yaşatıp ileri taşımaya kararlıdır.

• Korkmuyoruz.

• Tüm Atatürkçüleri bu kirli saldırılara karşı birlikte, yılmadan mücadele etmeye çağırıyoruz."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız