SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adil Gevrek'ten Şimdi de 'Genel Kurul' Oyunları!.

Adil Gevrek'ten Şimdi de 'Genel Kurul' Oyunları!.
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig macerasını haftalar önce 1. lige düşerek sonlandıran ve Cumartesi günkü Fenerbahçe maçıyla veda edecek olan Yeni Malatyaspor'un, bu akıbetin sorumlusu olan Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimden hesap sorması gereken kongresiyle ilgili, Gevrek yönetiminin, 'hesap vermekten kurtulmak' için yaptığı oyunlar ilgi ve şaşkınlıkla izleniyor.

SIKIŞINCA, OLAĞANÜSTÜ KONGRE DUYURUSU YAPMIŞTI..
Kendisinden başka üyesi kamuoyunca bilinmeyen ve Yeni Malatyaspor Kulübü'nü, mali ve idari anlamda şeffaf olmayan bir şekilde idare eden, son 3 yıldır 'Malatya' adını taşıyan bir markayla, kenti temsil açısından 'dip' yapan Adil Gevrek, haftalar önce ortadan kaybolmuştu. Bir ara, başkanlıktan istifa ettiğini ve olağanüstü kongre (genel kurul) kararı aldıklarını bazı basın kuruluşlarına açıklayan Adil Gevrek'in bu açıklamasından bir süre sonra, Yeni Malatyaspor'un olağanüstü kongresinin 24 Nisan'da yapılacağı duyrularak, takımın kötü gidişatı nedeniyle o günlerde oluşan büyük tepkinin önüne geçilirken, daha sonra yapılan bir açıklamada, kulübün olağan kongre tarihinin Mayıs ayı olduğu, bu nedenle olağanüstü kongreden vazgeçildiği bildirilmişti.

24 NİSAN DENDİ, ERTELENDİ..
Yeni Malatyaspor Kulübü'nün başkanlığına geldikten sonra, mali ve idari konularda hiçbir şekilde 'şeffaf' olmayan ve bu süreçte kişisel olarak zenginleştiği gözlenen Adil Gevrek'in, 'hesap vermesi gereken' kongreyle ilgili de bazı aldatmacalara giriştiği gözlendi.

24 Nisan'da yapılacağı duyurulan seçimli olağanüstü kongrenin Mayıs ayına ertelendiği, kulübün resmi internet sitesinde 22 Nisan'da yayınlanan şu açıklamayla bildirilmişti:

"24 Nisan Pazar günü yapılması planlanan Kulübümüzün Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı; Tüzük gereği Olağan Genel Kurul’un Mayıs ayında yapılacak olması ve seçilecek Yönetim Kurulu’nun Mayıs ayında tekrar seçime gidecek olması sebebiyle , Divan Kurulumuz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız istişareler sonucu iptal edilmiştir. Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısıyla ilgili duyuru ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır."

ŞİMDİ DE MALİ KONGRE OLDU..
Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklama, 'Gevrek Oyunları'nın devam ettiğini yansıttı.

Açıklamada, kulübün seçimli genel kurulundan hiç bahsedilmezken, yıllık olağan mali genel kurul toplantısının 31 Mayıs'ta Nurettin Soykan Tesisleri salonunda yapılacağı, çoğunluk sağlanamaması halinde 4 Haziran Cumartesi günü bu kez Battalgazi Belediyesi Konferans Salonu'nda toplanılacağı belirtildi.

Kulüp üyelerinin önemli bir bölümünün Gevrek'in akrabaları ve yakınlarından, bir bölümünün de yıllar önce Gevrek'i bu göreve getiren eski belediye başkanı, AKP Milletvekili Ahmet Çakır'a yakın isimlerden oluştuğu kamuoyunca konuşulan, ancak bu konudaki gerçek durum da meçhul olan Yeni Malatyaspor'un bu mali kongresinde, bir anda yüz milyonlarca liralık borç açıklayan, mali işlemleri ile ilgili çok ciddi iddialar bulunan Adil Gevrek'in, bu üye yapısıyla bir aklanma ve 'paçayı sıyırma' peşinde olduğu öne sürülüyor.

KONGREYE GELMEYECEK Mİ?
Kulübü düşürdüğü durum nedeniyle ciddi bir tepkiyle karşı karşıya kalan Gevrek'in, olağan mali genel kurulunun gündeminde yer alan bir maddesi de, kulüp başkanının tepkilerden çekindiğini ortaya koydu. 

Söz konusu mali genel kurulun 14 maddelik gündeminin 4. maddesinde "Kulüp başkanı ya da görevlendirdiği kişinin sunuş konuşması' ifadesinin yer alması, Gevrek'in bu kongreye gelmekten çekindiği için yerine başkasını konuşturmayı planladığı, o nedenle gündeme böyle bir maddeyi koydurduğu öne sürülüyor.

malatyahaber.com

GÖRSEL: YMS'nin ‘olağan mali genel kurul’ gündemi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Yorgun (1 yıl önce)
    Bir git be yeter artık, doymadınızmı daha? ne doymaz bir nefsiniz varmış.iflasın eşiğinde aldın malatyayı başkanlık hariç her işi yaptın.belki bugün değil ama yarın mutlak hesap vereceksin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Siyasilerin desteği olmadan o koltukta bu kadar başarısızlığa rağmen rahat duramazdı. Bütün bu olanlardan Gevrek kadar siyasilerde sorumlu.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)MUSTAFA isimli kullanıcı yorumuna
    Altına yüz bin kere imza atıyorum siyasi destek olmadan orada kalamazdı kalsada hesap sorulurdu.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Yediği paraların hesabını nasıl vereceüini düşünüyor siz de biraz anlayış gösterin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Şu adamin resmini koymayın ve haberini yapmayın artık biktik
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ramazan (1 yıl önce)
    Tam bir feto taktigi. Adam koskoca malatya ile dalga geciyor....
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Adam değil,Adamlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Baseğmez (1 yıl önce)
    Geçen sezon kümde kalınca açıklanan yalan bütçeyi onaylayanlar bu sezon düşmenin sorumlusudur. Geçen sezon ibra edilen bütçede 4 oyuncuyla mahkemelik olduğumuz açıklanmıştı. Ancak sezon içinde kulüpte oynayan hatta 3 sezon önce giden isimlerle davalık olduğumuz gerçeği ortaya çıktı. Bu kongrede yine ibra edilirse o kongre üyeleri şehre ikinci kez ihanet etmiş olacaklar. Kulübün kapanması kesin gibi. İbra edilirse bu işe el kaldıranlar vebal altındadır. Bu yönetim ibra edilmemelidir. Siyasilerin bu konuda konuşup tüm üyelere bu gerçeği söyleyip kamuoyu baskısı oluşturması gerekir.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kongre üyelerinin çoğunluğu onu oraya getiren milletvekilinin adamları geriye kalanlar ise başkanın akraba ve tanıdıkları yani herşeyin kılıfı hazırlanmış yapacak ne kaldı olaya vakıf valimizde gitti yeni valimiz geldi bana göre bir şeyler yaparsa sayın Selahattin Gürkan yapar dersenizki yaparmi kesin yapar diyemem çünkü siyasi hayatı bitebilir.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Cumhur (1 yıl önce)
    Yapılan yorumların ve eleştirilerin doğru olanların ötesinde yanlışları da kapsadığını ifade etmenin vicdanî bir görev olduğunu düşünüyorum. Y.Malatyaspora 7 yıl başkanlık yapmış Sn Adil Gevrek takımı 2.ligden süper lige taşımış bu süreçte takdir görmüş, ancak son üç sezonda sıkıntılı süreçlerle birlikte tabiri caizse hain ilan edilerek günah keçisi olarak görülmesi için herşey yapılmaya çalışılmaktadır. Ben Adil Gevrek'in ne Avukatı ne yakını ne de tanıdığım. Bu surece nasıl gelindi analizini yapmaya kendimce yapmaya çalışmaktayım. Öncelikle ifade etmeliyim ki Sn Adil Gevrek kendini ifade etmekte son derece yetersiz olduğu için doğru yaptıklarıda yanlışları da farklı mercaalarda degerlendirilerek kendisinin ve kulübün imajını zedeliyor.dünyada da ülkemizde de alt kümeye düşen ilk takım biz değiliz. Sivasspor gibi kalkmayı becerebilmek önemli başkanı günah keçisi yapıp iftiralarla dolu ifadelerle yerden yere vurmakla sonuç almamız mümkün değil. Bu sürece gelinirken yalnız başkan suçlu ilan edilmemeli.Basta Bld başkanı siyasiler,sivil toplum örgütleri, basın,değerli iş adamları ve taraftarlar bu duruma düşmemizde payı olanlardır.Burda en önemli husus hile yapılıp yapılmadığıdir.Hata yapılabilir telafisi vardır. Ama hilenin telafisi mümkün degildir.Umuyorum Sn Adil başkan böyle bir posizyonda degildir.262 milyon borçtan bahsediliyor.Kongre sürecinde ve önümüzdeki yakın tarihlerde özellikle Bld.baskaninda gayretleriyle takımı ayağa kaldırmak mümkün olabilir.Bazi futbolcuların satışlarından elde edilecek gelir borç yükünü ve transfer tahtasını açabilir. Elini taşın altına koyacak ciddi bir adayla yeniden ayağa kalkmayı ümit ediyorum.Sn baskan da hesabı ilgili kurullara verecektir.Hile yapmışsa önce Allah huzurunda sonrada adelet önünde hesabını vermelidir.yorumcuların emin olmadan garebet ve iftira atamalarıda vebaldir günahtır.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Yorumunuzu dikkatli okuyan herkes mevcut yönetimi ve başkanı aklamak ,korumak gibi bir amaca hizmet ettiğinizi çok rahat anlar.Yoldaki sade bir vatandaş bile bu klüpde işlerin yanlış gittiğini 3 yıldır buralarda haykırdı!.2019-2020 yılında Bu klüp Türkiyenin futbolcu satışlarından en çok para kazanan 3.Klüpdür.Bu klüp 2021 sezonu sonunda tesisilerdeki digitürk aboneliği parasını dahi ödeyemez hale geldi?Daha detaylara girmeye gerek var mı?Bu klüp 262 milyon iç borcu dışında birde fifalık borçlara sahip.Ki bunun 90 milyonun üstünde olduğunu öğrendik.Bütün bu borçları birazcık aklı olan bir insan yüklenmez.Burada belediyeyi ve iş adamlarını suçlamak ayrı bir garabet ve iftiradır.Bu yönetim şekliyle bu klübe yardım beklemek ya saflık yada şark kurnazlığıdır.Başkan kendini ifade edemiyorsa bu işi neden üstlenir?Bu klüpde hiçmi konuşacak bir sözcü yok!Kısaca bu klüp batırlmıştır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Okuduğunuzu anlamakta güçlük çekiyorsanız bilemem.Diyorumki hile yaptıysa önce Allaha sonra ahesap vermelidir demenin neresi aklama hesabıdır? Ben belediyenin ve diğer unsurlarınMalatya'nin en onemli markalarindn biri olan Malatyaspor'u koruyup kodlamaları gorevleri degilmidir?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ne yazdığınızı bir defa daha okursanız vermek istediğiniz genel mesajın ne olduğunu görürdünüz.Aslında gene içinizden geçeni farketmeden tekrarlamışsınız..Hile yaptıysa Allaha hesap verecek demek ne demek? Ne demek hile yaptıysa? Kötü bir yönetimden bahsediyoruz.Dini ,kitabı ne diye her işe karıştırıyorsunuz?Allahın lafzı bu kadar basitmi?Bunun uhrevi yükümlülüğü dışında işine gelmesede birde dünya yükümlülüğü de var.Klüp kötü yönetilmiş,tüm uyarılara rağmen,bugünlere gelineceğı herkesçe görülmüş ama bir tek bu yönetim anlıyamamış! o koltuk bir türlü terkedilmemiş?Aslında Belediye ve diğer unsurlardan para bekleyerek ne demek istediğiniz de gayet iyi anlaşılıyor. malatya belediyelerince verildiği söylenen 20 milyona ne olmuş?Bir bilginiz varmı?Yerel bir kanalda belediyenin klübe 20 milyonun üstünde yardımı anlatıldı.Haberiniz var mı?Malatyasporu koruyup kollamanın en basit ve kolay yolu klüp bu duruma gelmeden yönetimin istifa etmesiydi.Sizi gayet net ve çok iyi anladım.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yine anladığımız gibi cevap yazmışsınız. Ben inandığım Allahım 'a hesap verilecegini bilirim benim bu inancımı yargılamak haddiniz değil. Ayriyeten yaptığı usulsüzlük veya hile varsa kanun önünde ilgili merciilere hesap versin diyorum siz içinden işinize geleni seçip almanız düşündürücüdür .Ben orta yaşın biraz üstünde olan bir kişiyim, is hayatında bulunmuşum 90 yıllarda Malatyasporda yöneticilik yapmış kişiyim belli ölçüde tercübelerim var.Belediyelerin kendi bütçelerinden para vermesi yasal olarak vermesi mümkün değildir.Bld başkanları becerileri ile kaynak yaratmalıdır. Hadi çıksın bir aday görelim. Birilerini sağlam delilimiz olmadan linç etmemiz ne kadar doğru?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Borç batağına saplanmış,içi boşaltılmış bir klübü üzerinizden atmak için şimdi çıkmış varmı bir aday demek bu milletin aklıyla çok basit haliyle alay etmektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)Cumhur isimli kullanıcı yorumuna
    Bırakın bu boş işleri. Allah'a hesap versin vermesine de bu tarafta neden hesap vermez haram yiyerek zenginleşenler.. Kaldı ki demek istediğin net malatyasporu çiftliğine çeviren o şahıs suçsuz lakin,diğer herkes suçludur yorumu olmuş bu yorum. Şu durumda bile o şahısı korumak ya da savunmak tek kelime ile vicdansızlık ve gerçekten kopmanın ta kendisidir. Sizi gerçekliğe ve vicdana davet ediyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hoca44 (1 yıl önce)
    Yeşilyurt belediye spor umuzada adil gevrek düşürdü diyorlar doğrumu
    %34
    %66
    Yanıtla
  • zeki (1 yıl önce)
    siz halen bu adamın tek başına bu kadar işi çevirdiğini sanıyor ve yükleniyorsunuz. Başkalarının da var olduğunu görmek bu kadar mı zor? Bu adam kaç defa yarın, şu gün basın açıklaması yapacağım herşeyi açıklayacağım dedi, hiç mi hatırlamıyorsunuz? Neden başka gün ve saatte açıklama yapacağım diye açıklama yapılır? O saate kadar niye, neyi bekler de hemen açıklama yapmaz? Ya da herşeyi açıklayacağım dediği duyurulardan sonra yaptığı açıklamalar niye ses getiren bir içerikte olmadı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mırro (1 yıl önce)
    Adil baskan adamsın helal olsun büyük köyü sahipsiz buldun atını oynattın.şimdi çek atını han a keyfine bak biz büyük köyün malları olarak herzamanki gibi seni izleriz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    eyyy adil gevrek sen hem TC. kanunlarında yargılanacaksın hemide allah katında çok kötü yargılanacaksın.. sen malatyaya hangi yüzle geleceksin insanların karşısına hangi yüzle çıkacaksın eğer senin ve yöneticilerin yüzü ayakabı köselesi gibiyse sorun yok çıkarsın. şu memlekette kahraman olmak varken rezil oldun gittin yaaa.. sana da üzülüyorum neden dersen iki defa şampiyon yaptın rezil oldun gittin yaa. bişeyi beceremedin nasıl adamsın sen yaaa. insan olurda bu kadar beceriksizmi olur.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Soylenecek tek soz var: Sahipsiz Malatya!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kardeşim sahipsiz olsa gene iyi köstek yiyen malatya oldu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ömer (1 yıl önce)
    Lütfen ama lütfen bu adamı artık haberlerinize taşımayın.Görmek istemiyoruz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Paralar nerede?bu kadar borç nasıl ve niçin yapıldı,kendi isyerin olsa böyle batirirmiydin?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Başka ülkede bunları yapsa inanın cezaevinin yolunu tutardı bu şahıs. Lakin bizim ülkede sadece vicdanlarda cezalandırılıyor bu şahıs yazıklar olsun tek kelimeyle yazıklar olsun bu adama göz yuman bu şehiri yöneten siyasi iktidara ! Malatya'da futbol bitmiştir,bitirilmiştir. Bunu da bu şehirin siyasi gücü bile isteyerek yapmıştır.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • carlos (1 yıl önce)
    bu adamı getirende bu adamda aynı yolda herkes bılıyorda işte sıyaset yapıyor malatya insanı. Yoksa herkes hersyi bılıyor. :) Ampul nasıl patladıysa Adil'de oyle patladı :)
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Klasik ve bilindik bir cümle var.Büyük resmi görmek lazım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mazlum (1 yıl önce)
    Kimse ben yaptım oldu demesin. Hiç kimse yaşattığını ve kınadığını yaşamadan ölmezmiş.Sonuçta oda bir iş veren onunda fabrikasına kendi gibi biri müdür olur. Malatya`,ya yaşattığını kendide yaşar tek dileğim bu.Ne dünya büyük nede hayat okadar uzun değmez bu kadar kıvrak olmaya gerek yok
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (1 yıl önce)mazlum isimli kullanıcı yorumuna
    ilaveten koca İstanbul dar gelsin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zurna44 (1 yıl önce)
    Bu yönetim aklanır da hesap sorulmazsa yazıklar olsun. Malatyalıların ahı, bedduası sorumluların üzerine olsun.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    neyin hesabını yapıyorsunuz. adil gevrek malatyaya çok yapıyor adama helal olsun valla helal olsun billa helal olsun. adil gevrek malatyayı ali babanın çiftliği gibi kullanıyor.. ! adil gevrek sana helal olsunn gözümm aynen devammm et çünkü malatyada belediye başkanları yok. milletvekilleri yok. sivil toplum kuruluşları yok. giden valinin senden hesap sorması yok. taraftar yok. adil gevrek sen antalyadaki basın toplantısında.. milletvekillerine ve belediye başkanlarına meydan okudun çıt yok. biz şehir olarak.. milletvekilleri olarak.. belediye başkanları olarak.. taraftar olarakk. sivil toplum kuruluşları olarak. ve basın olarak vallahide billahide süperligi hak etmiyoruz inşallah daha beter oluruz neden biliyormusunz daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen adil gevrek koskoca malatyayı babasının çiftliği gibi kullanıyor malesef malatyadaki yöneticiler tiyatro izler gibi izliyor.. haydı arguvan spor ne varsa sende var
    %91
    %9
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Allahtan korkmadığın açık Hiç kimsede utanmıyorsun Yesal olarak yolunu buldun Her gün çocuklarıyın yüzüne nasıl bakıyorsun Allah büyük en doğru olanı verecek
    %96
    %4
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Bu şahsın arkasında kim var ? Neden şehrin ileri gelenlerinde ses yok ? susmaya devam edin siz
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Arkasında Malatya millet vekilleri var ve biriside eski belediye başkanı
    %77
    %23
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    kongrede adil gevreğin yerine ahmet çakır veya ahmet çakırın oğlu konuşsun.. veyahutta adil gevreğin yerine ahmet çakır veya oğlu hesap versin daha da olmazsa klüple ilgili her şeyi ve bütün yetkileri noter kanalı ile ahmet çakır veya oğluna vekalet versin.. bence bu daha iyi olur..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Ahmet çakır cik özür dile. Ve bu adamı nasıl getirdiysen öylede götür.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Kardeşim bilmediğiniz çok şey var burda yazarım yayınlayamazlar Ahmet Çakır ne karşılığında Adil gevrek e sahip çıkmış
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    muradına erdin kişisel inatlasmalar yüzünden takımı düşürdün halen neyin peşindesin taraftar olarak anlamadik
    %92
    %8
    Yanıtla