SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

AFAD'dan Geri Dönüş Açıklaması

AFAD'dan Geri Dönüş Açıklaması
A- A+ PAYLAŞ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaralar üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağını bildirdi.

AFAD'dan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında afet bölgesinde dönmek isteyen vatandaşların dönüş işlemleri ile yol masrafları ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Kendi araçlarıyla gitmek isteyenlerin valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvuru yapılabileceği belirtildi.

Depremzedelerin dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabilecekleri ifade edilen açıklamada, "Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır." ifadesi kullanıldı.

Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenlerin de valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvuru yapabilecekleri ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valilik veya kaymakamlarca temin edilen uygun araçlarla (otobüs, minibüs, havayolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşım sağlanacaktır. Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Gidiş için ödenmedi ki dönüş için ödeyenler. Yalan
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yalan inanmayın
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Ne AFADa inaniyom nede Kızılaya deprem zamanı yol parası verolecek dendi 3aydir başka memleketteyim halen yatmadı kaymakamlik lar bir birinine atıp tutuyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Birincisi, şubat ayında Malatya’dan çıkış paramızı bile daha alamadık. İkincisi, AFAD açıklama yapmadan önce 22 Nisan'da Didim'den özel aracımla döndüm. Dün MAŞTİ'ye müracaat için gittim. Didim Kaymakamlığı'ndan belge getir dediler. Tekrar arabamla Didim'e mi gideyim? Şimdi erken gelenin ne suçu var? Açıklamayı geç yapan AFAD ve devletin hiç suçu yok mu? Bu paralar ödenmez. Hepsi hikaye ve seçim yatırımı. Başka bir şey değil. Fasa fiso, oyalama, sandığı kurtarma derdindeler.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • RIDVAN BOZYİĞİT (1 yıl önce)
    Geri dönüş için ödeme yapılacak açıklamasından önce dönenlere gittikleri yerdeki kaymakamlıklar tekrar gelip bizden evrak alman gerekiyor dedi.Evrak almak için beni Çanakkale Biga kaymakamlığı tekrar çağırıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Malatya’dan çıktığımızı karşılasaydı
    %79
    %21
    Yanıtla