SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Bakan'a 'Taliban Öğrenci' Soruları

0
Güncellendi - 2021-08-24 22:06:56
Ağbaba'dan Bakan'a 'Taliban Öğrenci' Soruları
A- A+ PAYLAŞ

"TEMİZLİK GÖREVLİSİ BİLE ALINIRKEN KILI KIRK YARAN.." CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Habertürk Televizyonu Programcısı Mehmet Akif Ersoy’un, silahlı bir Taliban mensubunun Malatya İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını açıklamasının ardından soru önergesi vererek duruma tepki gösterdi.

Ağbaba, “Üniversitelere temizlik görevlisi dahi alınırken kılı kırk yaran, güvenlik soruşturmaları yapan veya AKP’li bir milletvekilinin torpiline ihtiyaç duyanların söz konusu silahlı Taliban militanı olunca hiçbir şart sunmadan öğrenci kabul etmesi oldukça düşündürücü” dedi.

"Silahlı eğitimi Taliban, akademik eğitimi Türkiye’deki üniversiteler veriyor"

Ağbaba’nın açıklamasında şunlar yer aldı:

“Habertürk muhabiri Ersoy silahlı bir militanın İnönü Üniversitesi’nden kabul aldığını söylüyor. Sunucu o arada ‘Kabul alan orada normal yaşayan biri değil mi?’ diye sorunca Ersoy, ‘Hayır, burada bayağı silahlı bir Taliban mensubu’ diye durumu netleştiriyor. Anlaşılan üniversitelerimiz Ersoy’un ifadesiyle ‘bayağı silahlı Taliban mensuplarını’ kabul etmeye başlamış. Bu diyaloglar, iddialar doğruysa vay halimize. Türkiye’de üniversitelere yerleştirilen militan sayısı kaçtır? Bu kişiler hangi kriterlere göre seçiliyor? Başka silahlı örgütlerin, örneğin IŞİD’in, El Nusra’nın militanlarına da üniversitelerimizde eğitim verilecek mi? Bu iddialar doğruysa bu kişiler muhtemelen sınavsız ve hiçbir denklik olmadan kabul ediliyor. Üniversiteye temizlik görevlisi bile alınırken kılı kırk yaran, güvenlik soruşturmaları yapan veya AKP’li bir milletvekilinin torpiline ihtiyaç duyanların söz konusu silahlı Taliban militanı olunca hiçbir şart sunmadan öğrenci kabul etmesi oldukça düşündürücü. Afganistan’da savaşanlara silahlı eğitimi Taliban, akademik eğitimi Türkiye’deki üniversiteler veriyor. Bu skandal, Taliban’ın inancıyla benzerlik kurulmasının bir sonucu mu merak ediyoruz. Bu konunun derhal açıklığa kavuşturulması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekiyor.”

Üniversitelerimize kabul alan silahlı Taliban militanı sayısı kaç, açıklayın!

Veli Ağbaba’nın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e verdiği soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"1. Son beş yılda üniversitelere kabul alan Afganistan uyruklu öğrenci sayısı kaçtır? 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında kabul alanların sayısı ne kadardır?

2. Afganistan’da eğitim görüp Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş yapma hakkı verilen öğrenci sayısı kaçtır?

3. Malatya İnönü Üniversitesi’nde halihazırda okuyan ve yeni kabul alan Afganistan uyruklu öğrenci sayısı kaçtır?

4. Üniversitelere kabul alan yabancı öğrenciler hangi kriterler baz alınarak seçilmektedir? Afganistan uyruklu öğrencilerin kabulü için hangi şartlar aranmaktadır?

5. Afganistan uyruklu öğrencilerin kayıtları öncesi güvenlik birimleri ne tür araştırmalar yapmaktadır? Bahsi geçen haberde sözü edilen kişinin kimliği tespit edilmiş midir?

6. Taliban yetkilileriyle öğrenci değişimi, denklik ve üniversitelere kabul hususlarında herhangi bir anlaşma yapılmış mıdır?

7. YÖK’ün denklik kriterleri nelerdir? Türkiye’deki üniversitelerden kabul alan Afganistan uyruklu öğrenciler denklik sınavına tabi tutulmakta mıdır?"

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Bir tost (2 yıl önce)
    Üniversiteler yurtdışından öğrenciler için sınav yaparken kimsenin gbtsine bakmaz bakamaz bunun bir yolu varsa soylesin yol göstersin eyvallah İnsan düşünen bir varlıktır düşünmelidir Ülkemizde hangi sınav öncesi güvenlik taraması yapılıyor ki Lütfen biraz mantıklı olalım Sınavı kazanan kişi üniversiteye başvuru yapınca tarama yapılıyor Ha bu tarama yapılmış birtakım sorunlar tespit edilmiş sonra hiç bişey yapılmamış ise sorun vardır Sonuç olarak bu açıklaması hiç bir anlam ifade etmiyor Sadece basında biraz daha yer ediniyor Memur maaş zammıyla ilgili de açıklama yapmış azdır diye Kendisi çalışanlarına ne kadar zam yapmış acaba?..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    Teröristin dili dini ve milliyeti farketmez terörist teröristtir. Boğaziçinde, ODTÜ'de hemde benin vatanıma kasteden PKK, KCK, DHKP-C gibi teröristlerle kol kola omuz omuza olan bir zihniyetin sözkonusu afganlı terörist olunca tepki göstermesi düşündürücüdür. Keşke aynı hassasiyeti onlar için de gösterip soru önergesi verseydiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yukarıdaki iddialar ile göz altına alınan çocuklar hakkında verilmiş bir hüküm var mı ali bey. Hem savcı hem hakim olup önünüze gelene terörist demekle terörist tanımının içini boşalttınız. İşte sizin bu zihniyetiniz " baş örtüsü hak ihlali " direnişine destek veren sol görüşlü öğrencilere de yukarıdaki örgüt isimlerine ilaveler yaparak dün de terörist diyordu ! Bizzat teröristlik ile itham ettiğiniz milletvekilleri ve siyasi liderler TBMM de " ben teröristsem hakkımda araştırma önergesi veriyorum. Hadi oylayalım " denildiğinde akp ve mhp den oylar red. Birazcık samimi olun MUHTEREM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Veli bey üniversite sana çok uzak değil çık git rektör ile görüş bilgi al varsa yanlış bir şey ondan sonra gel yazılı ve sözlü basında hatta mecliste dile getir Bir yerden bir şey duymayasınız anında sallama politikası devrede Merak ediyorum acaba parti olarak sakladığınız yalanlardan ardı arkası olmayan sözlerinizden dolayı hiç özür diledinizmi Yoksa zaten bizim amacımız ortalığı velveleye vermekti kısada olsa başardık mı diyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay bey, yanlışları dile getirmek zorunuza mı gitti. Zaten üniversitelerde liyakat diye bir şey kalmadı. Şimdi de terör yuvalarına dönüşecek. Peki gri pasaport skandalı vardı bir ara ne oldu? Bir şey çıkmayacağını adım gibi biliyordum. Her yolsuzlukta, usulsüzlükte olduğu gibi unutturdular. Biraz da doğruya doğru, yanlışa yanlış deyin. Biraz da doğru söyleyenin, haklı olanın yanında durun. Ne oldu, niçin yanlış yapanın, haksızlık yapanın tarafını tutar oldunuz. Sebebini söyleyin bizde bilelim. Olmazsa mahşerde anlatırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğruları söyledim anlamamışsınız Çünkü yalanı riyayı doğru kabul etmişsiniz Mahşerden ahiret hayatından bahsetmişsiniz ya size onun yolunu da söyleyeyim Chp nin söylediklerine inanma Yaptıklarını icraatlarını iyi gör Yap dediklerinin tersini yap Ahirette rahat et
    0
    0
    Yanıtla
  • Konunun chp ile ne ilgisi var anlamadım. O zaman chp yi ortadan kaldırırsak bu memleketin bütün sorunları çözülmüş mü olacak? chp saplantısına değil, ülkemizin, çocuklarımızın geleceğine odaklanmalıyız. Kurtuluş savaşına gidip dönmeyen her ailede mutlaka birileri olduğu gibi benim dedemin babasıda, bize daha güzel yarınlar bırakmak için şehit oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben de tam düşünüyordum. Veli AĞBABA haberi var ve nöbetçi TUNCAY neden yorum yapmamış ? " Yap dediklerinin tersini yap Ahirette rahat et" demişsin. Ahirette MUHTEREM arkadaşlarında birlikte -7 de rahatı bulursun umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (2 yıl önce)
    Sayın vekilim iktidarı eleştirmen iyi güzel bizde sevmek zorunda değiliz o siyasi konu Uni bir romanyalı veya polanyalı ögrenci geldimi neden hiç bir kurum bu kim ney diye sormuyor ehtiraz edilmiyor Polanya halen Türkler geliyor diye çocukları Türk düşmanı olarak yetiştiriyor onlara kucak açan türkiye müslümanları öcü olarak görmesi chp siyasetine nasl özdeşleşir siz yapmayın bari
    0
    0
    Yanıtla
  • Söz konusu olan canı bir terörist. Nasıl bir zihniyettir bu. Şeriata çok merakliysaniz buyurun Afganistan size kollarını açmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)FFM isimli kullanıcı yorumuna
    Mevlana nın bir sözünü söylemek istiyorum sadece. Cahille sohbet etmek güçtür bileneçünkü cahil ne gelirse söyler diline
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynı mevlana hoşgörüden iyi niyetten sevgiden bahsediyor Gel ne olursan ol yine gel diyor Yorumcu arkadaşın söylediklerine katılmayabilirsin Ama sizde ki hangi ilim bilgi hoşgörü sevgi saygı var ve fikirleriniz ne kadar doğru Allahın ayeti resullulahın sünneti ile bağdaşıyormu sizler akıllı bizler cahil oluyoruz Hep söyledim yine söylüyorum eleştiren chp ise doğru da olsa onların 100 icraatından 95 i zarar bu benim fikrim Kabul edersin etmezsin Benim yorumum veli beyin sözlerine idi Siz hem benim hemde bu arkadaşın yorumuna cvp verdiğiniz için Yazma gereği duydum Biz veli beye muhalefet ettik Sizde kendi fikrinizi yazın Yorumculara cvp verirseniz cevabınızı da alırsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay bey, aklınız fikriniz chp. Ben chp den bahsetmiyorum ki. Ben yapılan yanlışlardan bahsediyorum. Bana ne chp den, vatan elden gittikten sonra.
    0
    0
    Yanıtla