SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ağır Hasarlı' 16 Katlı Binadan Geriye Kalan!

'Ağır Hasarlı' 16 Katlı Binadan Geriye Kalan!
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, ağır hasarlı bir bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 6 bin binanın yıkıldığı, 36 bin civarında binanın ağır hasar aldığı kentte kontrollü yıkımlar sürdü.

Depremlerde ağır hasar alan Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi'ndeki 16 katlı bir binada inceleme yapan uzman ekip, yapının belirlenen bölümlerine 120 kilogram patlayıcı yerleştirdi.

Gerekli önlemlerin ardından verilen komutla 120 kapsülün yerleştirildiği bina saniyeler içinde yıkıldı.

Öte yandan, yüksek katlı binaların yer aldığı Bostanbaşı ve Yakınca mahallelerinde yaklaşık 850 bina, konu yargıya taşındığı için patlayıcı ile yıkımı bekletiliyor. İtirazı bulunmayan binaların ise planlama çerçevesinde yıkımlarının süreceği belirtildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • cebrail (5 ay önce)
    hep üç kağıt...hep dalevera...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı 44 kayısı (5 ay önce)
    bu kadar yıkım var bel başkanımız sucsuz ilçe bel baskanlarımız suçsuz ondan önceki görevliler sucsuz utanmasam tüm suç bende diyip intihar edecegim. artık vatandası o reddeye getirdiler. bunların sorumlusu kim. göstermelik 2 mutahit tutukla sonra sessizce sal dısarı. ne güzel işmiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 ay önce)
    Ağır hasarlı binaları yargıya taşıyanlar çoğunlukla zenginler ile binaların altındaki dükkan sahipleri nasıl olsa kendileri oturmayacaklar. Adına birden fazla dairesi olanlara devlet bir tane veriyor diye
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet değil o para halk a vergi olarak dönüyor yani Tüm Türkiye den toplanan deprem vergileri halk in parası
    0
    0
    Yanıtla
  • soz (5 ay önce)
    Bu kadar yıkımın sorumlularından biri de çıkıp ben suçluyum diyemedi. Müslümanlık bu olmasa gerek. Utanacak cesur adamın olmadığı korkak bir milletiz. Japonya olsa sorumluluğu olan binlerce insan intihar etmiş olurdu şimdiye kadar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (5 ay önce)
    Ancak çoluk çocuğu yemekle kandırarak kuru kalabalık yaparsın. Bir yerde cücelerin gölgesi büyüyorsa orada güneş batıyor demektir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (5 ay önce)
    Bir tane sorumlu olmazmı, demekki olmazmış, bu kafayla bu filmi çok seyrediz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakkı (5 ay önce)
    Yemin ederim her geçtiğimde midem bulanıyordu bu binayı görünce. Doğanın kalbine hançeri sokarsanız o da sizden öcünü alır.Gecmis olsun
    %85
    %15
    Yanıtla