SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Ağır Hasarlı' Binaların Girişine Kırmızı Etiket

'Ağır Hasarlı' Binaların Girişine Kırmızı Etiket
A- A+ PAYLAŞ

Depremlerde büyük hasar gören Malatya’da sahiplerine ulaşılamayan ağır hasarlı binaların girişine kırmızı etiket yapıştırılarak, binanın can ve mal güvenliği açısından oturulmasının sakıncalı olduğu ilan ediliyor.

6 Şubat depremleri sonucunda 14 bin 435 bağımsız bölümden oluşan 5 bin 611 ağır hasarlı yıkılan bina ile birlikte 8 bin 490 bağımsız bölümden oluşan 1. 841 acil yıkılacak binanın yanında, halen ağır hasarlı olarak rapor edilen 35 bin 736 bina ve 82 bin 763 bağımsız bölümün bulunduğu Malatya’da ağır hasarlı binalara kırmızı etiket yapıştırıldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ağır hasarlı binaların girişine herkesin görebileceği şekilde yapıştırılan kırmızı etikette, “Binanın 14/04/2014 tarihli ve 7663 Sayılı genelgeye göre yapılan hasar tespit incelemesinde yapının Ağır Hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Can ve mal güvenliği açısından binada oturulması sakıncalıdır.” İfadesi yer alıyor. 

Kırmızı etiketin altına iliştirilen yazıda ise “ilanen tebligat” duyurusu yer alıyor. Söz konusu ilanen tebligatta; binanın 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti sonrasında ağır hasarlı statüsünde olduğu ve binada ikamet eden ev sahiplerine ulaşılamadığından kapısına asılmak suretiyle tebliğ edildiği aktarılıyor. 

Malatya merkez Emeksiz Caddesinde kırmızı etiket yapıştırılan ağır hasarlı binaların önlerinde ise emniyet şeridi konulmaması dikkat çekerken, aynı binaların bitişiğinde iş yerlerinin açık olması ise dikkat çekiyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Kadir (11 ay önce)
    Birileri beni burda duyabilir mi yazık günah insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı benim evimin bulunduğu bina ağır hasarlıydı ev sahibim nasıl başarmışsa az hasarlıya çevirmiş bir çok yere baş vurduysam olmadı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HÜSEYİN (11 ay önce)
    Şimdi bu haber ne güzel yerinde Ağır Hasarlı' Binaların Girişine Kırmızı Etiket (tamam ya orta hasarlı binalara ne demeli binalarda her hangi bir güvenlik sıkıntısı olduğunda polis, jandarma girmiyor) vatandaş bu kadar ucuz mu neden binaya giriyor vatandaşada yasak olsun kırmızı etiket vurulsun temennimiz. İnşallah konunun basın takipçisi olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (11 ay önce)
    Buyukcarsii iş merkezi kolonlar patlams halen aktif çalışıyor dükkanlarda milletin başına yikilincami tedbir alacaklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (11 ay önce)
    Elazığ depreminden sonra belediye meydanında yıkılan Esenlik Market karşı köşede ki binayada mühür vurdular ama 6 ay sonra adamlar kiraya verdi.Sayet ağır hasarlı binalar hemen yıkılmaz ise akıbeti aynı olacak.İnsanlarin ölmesi mı gerekli arkadaşım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kaya (11 ay önce)
    O binaları yıkmadıktan sonra o yazı bişey ifade etmiyor hırsızlar binalara girip malzeme söküyor bina iyice hasar alıp kendiliğinden yıkılır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum size, neyi bekliyorlar anlamış değiliz maalesef
    %100
    %0
    Yanıtla
  • başkan (11 ay önce)
    Malatya da kimse yokken şehir ağır hasarlı binaları temizlemediler. Şimdi caddeler yollar insan ve her yerde ağır hasar etiketli binalar. Özellikle emeksizin ortasında a101 marketin bulunduğu bine her geçen zaman biraz daha yan yatıyor. Herhalde birinin üzerine devrilmesini bekliyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Hatay ve Maraş ağır hasarlı evleri yıkmaya başladı siz daha kırmızı/mavi etiket yapıştırıyorsunuz. Etiket yapıştırana kadar yıkıma başlayın. Malatya bu konuda en geriden geliyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet (11 ay önce)
    İyi yine bunlara etiket koymuş uyarmış bizim işyerimizi önce az hasarlıydı 27.Şubat depreminde Ağır hasara çevirdiler,7.nisanda da haber dahi vermeden yıktılar hiç bir şeyimizi alamadan,Madem ağır hasarlı hiç olmazsa yıkılırken enkazın başına gelin deyin.Hiç bir şey almadan kimseye haber vermeden yıktılar Çelik Kasam dahi kayıp.Çevre Şehircilik'e soruyoruz ora yıkılmadı diyorlar.Hiç bir açıklama yok.
    %95
    %5
    Yanıtla