SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Ağır' Hasarlı Diye Yıkımına Başlandı, 'Hafif'e Çevrilince Böyle Kaldı!

'Ağır' Hasarlı Diye Yıkımına Başlandı, 'Hafif'e Çevrilince Böyle Kaldı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da şehir merkezinde her gün binlerce insanın altından geçtiği binadan sarkan molozlar tehlike oluşturuyor. Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı binanın çevresinden her gün binlerce insan geçerken, esnaf da tezgah açmaya devam ediyor.

6 Şubat günü yaşanan asrın felaketinde yıkımın büyük olduğu illerden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımları sürerken, kent merkezinde balkonları yıkılmış 8 katlı bina tehlike saçıyor. Turgut Temelli Caddesi alt kavşağında bulunan Açıl İş Merkezi’nin iddiaya göre ağır hasarlı olduğu düşünülerek yıkımına başlandı. Ancak Şubat ayında yıkım başlar başlamaz itiraz üzerine durduruldu ve sonrasındaki hasar tespit raporlarında binaya az hasarlı raporu verildi.

Yıkım durduruldu ama binanın 4 balkonunda kısmi yıkım yapıldığı için oluşan görüntü tehlike saçmaya devam ediyor. Dışarıdan bakıldığında balkonlardaki molozların her an düşecek gibi durduğu binanın altında ise vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden geçiyor. Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı bina çevresinde her gün binlerce insan geçerken, esnaf da açtığı tezgah ile iş yapmaya devam ediyor.

Görenlerin dönüp bir daha baktığı binanın akıbeti konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, bazı bina sakinleri ise konunun yargıya taşındığını ve hukuki sürecin devam ettiğini söyledi. Esnaf Özcan Duman, 4 balkonu yıkılan binanın akıbetinin ilerleyen günlerde netleşmesini beklediklerini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • RAMAZAN (9 ay önce)
    Kahramanmaraş türkoğlu ilçesinde çoğu mutahid ya belediye meclis üyesi ya da başkan yardımcısı veya ilçe parti başkanın kankasi bizim bina ağır + ağır hasarlı yıkım kararı geldi mutahid mağazası altta diye itiraz etti idari mahkemesi heyeti dahi gelmeden mağazayı onarmış ve hafife düşürdüm diye sağda solda hava atıyor adalete bak yapar mı yapar ama idari mahkemesi bilirkişi heyeti. Daha bekleniyor bu gidişlebu harabe binalar yıllarca kalacak gibi gözüküyor paralı proflar vurdu vuracağı kadar. Bu parayı avrupada yeseler bitmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Arkası kuvvetli, ensesi kalınlar raporları ve kararları değiştirebiliyorlar nasıl olsa kendileri oturmayacaklar ya olanda orada zar zor yılların emeği ile ancak bir daire alabilmiş yada gidecek başka yeri olmayan insanlara oluyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (9 ay önce)
    Adamların arkası çok güçlüymüş galiba ki ağır hasarlı böyle binayı hafife çevirmişler. Bizimkini de iki defa hafif hasar verdikten sonra birinin itirazı üzerine ağıra çevirdiler. Zavallı ülke ne halde. Sadece diplomalı, mühendis, doçent ve prof ların attığı imza ile değil de deprem ve yapı statiği konusunda uzmanlığını kanıtlanmış kişiler aynı binalara baksalardı aynı kararları verirler miydi acaba? Bence hiç te öyle olmazdı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • 1Vatandaş (9 ay önce)
    Valla durumlar ortada gördüğüm bildiğimde dahil rüşvet veren verene ağır hasarlıyı ortaya çevirip garibanlara iteleyen iteleyene maşallah.hatta malum partinin adamlarının çok olduğu ağır hasarlılarda itirazı kabul etmeyenlere adam toplayıp gitmekde var akıllanmaz bu şehir. Ee adalet yok torpil rüşvetçi diz boyu üstüne üstük tepki oyu yerinede Malatya halay ekibimiz var daha ne olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Elbistan-Yapalak (9 ay önce)
    Elbistan dada durum aynı. Biri ağır hasar veriyor, öbürü hafife çeviriyor, biri ortaya dönderiyor.Çala çala bir havaya döner zahar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cahide (9 ay önce)
    Malatyada kişilere çevre şehirden gelen görevliler detaylı bakmadan yüzeyseö bakmayla binada menfaatleri uğruna 2 kere az hasarlıyı ağır hasara verildi belediye başkanı devlet adamlara gerçekten geliniz inceleyiiz insanları madur ettiniz veriyorsunuz hibe faizsiz kredi veriyorsunuz emekli aldığı maaşı kredi ödüyecek ne yiyecekler nasıl geçinecekler medyada çok rahat konuşuyorsunuz gerçek depremi yaşayandı ama insanlar daha çok 6 aydır gecemizi dahi gündüz oldu sığıntı gibi geziyoruz makamda oöanlar evi yuvası maddi durumları iyi senimi düşünecekler yaş 63 10 sene kredi öde ömründe yetecekmi 40 sene çalış emeğinle ev al fesat menfaat edenler yüzünde perişan ol yeterki sonuç son yılların hüzün mutsuzluk
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Emekli (9 ay önce)
    Ortada "devlet" olmayınca böyle oluyor...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Bekir (9 ay önce)
    Keşke sadece bu binada hata olsaydı çoğu buna ağır hasar aldı ardindan dan hafif hasar verdiler veya orta hasar peki bu incelemeler 5 ay önce yapıldı malesef kac kez artci dediğimiz depremler meydana geldi bu binalar hafif hasarli iken ortaya dönmüş orta hasarli ağır hasara dönmüş olabilir çok büyük bir risk arkadaşlar güçlendirme hata istemeyen bir çalışma en ufak bir hata canlara mal oluyor her taraf agir hasarli binalar insanlar altlarında geçip gidiyorlar bir önlem yok Rabbim yardımcımiz olsun cok sukur erdogan gibi bir liderimiz var inNin başka türlü ortada kalmıştık Rabbim devletimizden razi olsun
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Devlet (9 ay önce)
    Devletin sistemi çalışsaydı, seçim uğruna şov yapmaya kalkmasalardıBÜTÜN HASARLI BİNALAR GERÇEK TESTTEN GEÇİRİLİR VE GERÇEKTEN AĞIR OLANLAR YIKILIRDI. Böylece milli servet ülkenin bu yokluk zamanında hiç uğruna, rant uğruna feda edilmez, insanlar da darda yoklukta böyle sürünmezdi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zehra (9 ay önce)
    Evimiz az hasarlıydı sadece bir kişinin itirazı üzerine orta hasara çevrildi bir şirket öyle bir güçlendirme çıkardıki yıkıp yapmak daha iyi şaşırdık ortalıktayız sağlam evimizi mahvettiler
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Falcon (9 ay önce)
    Kimse kimseyi kandırmasın 50 yaşında ki binaların hasarı hafif olamaz 3 büyük deprem binlerce artçı..yakacaksın yenileyeceksin yoksa bi dahaki deprem de nice hakim bey apartmanı vakası yaşarsın
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Benim anlamadığım depremden beri bu bina böyle altından binlerce insan geçiyor günde, onuda geçtim altında esnaflar bişeyler satıyor şehirde bunca yetkili var hiç mi kimse görmüyor bu şehir bu kadar mı sahipsiz illa birilerimi ölecek orda önlem alınması için
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (9 ay önce)
    Devlet yok, kanun yok, nizam yok, 13 yıldır içeriden dışarıdan savaşta olan Suriye de bile bu kadar başıboşluk, bu kadar kanunsuzluk, bu kadar fırsatçılık, bu kadar hırsızlık, bu kadar kanı bozukluk yoktur. Şu Malatya da Deprem de sonra nelere şahit oluyoruz, Nasıl altını üstüne getirmedin Rabbim, demek merhametin sual olmazmış. Hırsızı, Yıkımcısı, Ustası, Nakliyecisi, aklınıza kim gelirse birer vampir. Polisin hiçbir şey yaptığı yok, yıkım ekiplerinin hepsi mafya, hırsızlar şebeke, ustalar açgözlü, Nakliyeciler fırsatçı. Belediye dersen orta da yok zaten. Şehir kaderine terkedilmiş, 1 yılda eskisi gibi olacak diyorlar, vallahi 30 yılda da olmaz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • burak (9 ay önce)
    O bina depremin ikinci günü kepçeciye yanlışlıkla bir polisin kepçe vur demesiyle kepçeci vurdu. ama o bina depremin başından beri hep hafif hasarlı idi. sorumlulular mahkemeye verildi öyle kaldı hafif hasralı binaya ihmalkarların yüzünden kepçe vuruldu.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • misafir (9 ay önce)
    Yıkımlar ne zaman bitecek Malatya'nın havası ne düzelecek. Sabahları trafik felç durumunda yollar kapalı her sabah alt geçitte en az 2 kaza bu çilemiz ne zaman bitecek acep. Memleketimize sahip çıkalım diye burada kaldık ama sorunların hiçbiri düzelmiyor. Artık stresten dert sahibi olduk.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bayram (9 ay önce)
    Kanun uygulayıcıları yok ki Malatya merkezinde bulunan büyük Çarsıya üç defa ağır hasar raporu verilmiş ön cephede oturanlar ağır hasara itiraz edip mahkemeye vermişler peki iç kısımda oturanlar mahkemeyi mi bekleyecek Onlar oturursa hazır kıta zabıtalar gelip giremezsiniz diye aslan kesilirler.ah malatyam ah kanunlar garibanlara uygulanıyor.ah bende bir dayı bulsaydim keşke.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ibrahim cengiz (9 ay önce)
    Bildigin yalan haber
    %42
    %58
    Yanıtla
  • ozkan (9 ay önce)
    olay asında öyle değil, hasar tespiti bile yapılmadan, işgüzar bir amirin nasıl olsa OHAL var kimseye hesap vermem demesi ile yıkılmaya başlanmış, sonra apartman sakinleri tarafından müdahale edilmiştir. daha sonra 3 kez hasar tespiti yapılmış hepsinde hafif hasar çıkmıştır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Bayağı hafif hasarlıymış. Hafif hasarlı raporu veren uzmanı ailesi ile burada oturtmak lazım.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Emre (9 ay önce)
    Binada herhangi bir yıkım yapılmadı, depremin ilk gününden beri bu şekilde idi Binanın ağır hasarlı kolonlarına işlem bile yaptılar, siz hala rapor diyin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Tarafsız (9 ay önce)
    Haber doğru değil depremin 1.gunu orda afad ekipleri ile birlikte binanın tehlikeli durduğunun kanaatine vardık ve operatöre binayı yikmasi için talimat verdik balkondan binayı salladı ama yıkılmadı sonra balkon hasar aldı hepsi bu kadar..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet Devecel (9 ay önce)
    Bu haberi yapan editör, haberin doğruluğu yok lütfen düzeltin. Binanın hasar durumu nedir bilmiyorum. Ancak o mahallenin eski bir sakini olarak depremden hemen sonra gittiğimde o blokta o balkonlar depremde o hasarı aldı. Yıkım başladı durduruldu ve böyle bırakıldı değil.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • He babam he. Herseyide sen biliyorsun kesinliğe bak ya istersen sana depremden sonraki gün ile yıkım yapılırken olan video resim atayım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan Taşdemir (9 ay önce)
    Hafif hasarlıymış.Cidiyetsizlik,liyakatsızlık. Kaldırımlardan geçilemiyor.Ağaç dalları kaldırımlara kadar sarkmış.Esnaf kaldırımların tam ortasına tezgah kurmuş.Ağaç diplerindeki kaldırım taşları altları desteklenmeden yapıldığı için sğaç dibi çukuruna akmış.Maski logar kapakları,tekefon kapakları ,su ızgaraları yarım metre sşapı yapıldığı için hiçbir araba burnunu çarpmadan geçemiyor.Üzülme Malatyam Türkienin her tarafı aynı.Şatafat debdebe çok.İncelik zerafet yok!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Boşver (9 ay önce)
    O binada yıkım hiç yapılmadı depremde balkonlar yıkılmıştı zaten hadi o binayı boş ver diyelim onu görmediler hala yıkım yapılan binalara su tutmuyorlar şehir toz bulutu şikayet ediyoruz kimsenin umrunda değil hala seyyar satıcılar dolu hertarafta belediye başkanlarının bi işe yaradığı yok başi boş memleket
    %98
    %2
    Yanıtla
  • İlk günlerdeki enkaz kaldırma çalışması sırasında bir polis memurunun işgüzarlığı nedeniyle bu hale geldi. Binanın arkasındaki enkazlara ulaşmak için yıktırılmak istendi sonra itiraz nedeniyle yıkım durduruldu.
    %25
    %75
    Yanıtla