SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 350 Bin Hastaya Bakıldı

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde 350 Bin Hastaya Bakıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde 11 aylık sürede toplam poliklinikte bakılan hasta sayısının 350 bin 360 olduğu belirtildi. 

Hastane Başhekimi Dt. Fuat Demirtaş , “Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 60 ünite ile hizmetlerine devam ederken, Fırat Ağız ve Diş Polikliniğinde 10 ve Eskimalatya Ağız ve Diş Polikliniğinde de 3 ünite bulunuyor. Yakın zaman da Emeksiz Caddesi üzerinde yeni yapılan sağlık tesisinde 10 ve Göztepe’de bulunan Halk Sağlığı Laboratuvarında da 10 ünite açılması ile ilgili olarak Sağlık İl Müdürlüğümüz girişimlerde bulunuyor.” dedi. 

Başhekim Dt. Fuat Demirtaş, yılın 11 aylık süresinde toplam poliklinikte muayene edilen hasta sayılarının 350 bin 360 olduğu belirtti. Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden açılan randevu sayısının 11 ayda 231 bin 81, gelen randevulu diş hastası sayısının 148 bin 621 olduğunu belirten Dt. Fuat Demirtaş, 11 aylık sürede merkezi sistem üzerinden randevu alan, ancak hastaneye gelmeyen diş hastası sayısının 53 bin 971 olduğunu kaydetti.  

Kanal tedavisi istatistiklerini de açıklayan Başhekim Dt. Fuat Demirtaş, kanal tedavisi yapılan hasta sayısının 18 bin 327, kanal tedavisi yapılan diş sayısının 25 bin 198 ve yıl içinde kanal tedavisi yapan hekim sayısının ise 90 olduğunu ifade etti. 

Demirtaş, 11 aylık sürede hastanede gerçekleştirilen implant sayısının 914, dolgu yapılan diş sayısının ise 110 bin 678, sabit protez sayısının 27 bin 639, hareketli protez sayısının da 7 bin 498 olduğunu belirtti.  

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde toplam diş hekimi sayısının 87, fakat görevlendirmelerden dolayı aktif görev yapan  diş hekimi sayısının 73  olduğunu belirten Demirtaş, hastanede Protetik 3, Endodonti 1 ve Periodontoloji 1 olmak üzere toplam uzman diş hekimi sayısının ise 5 olduğunu, özellikli tedavilerin uzman hekimlere yönlendirildiğini kaydetti. 

malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • bedrettin (1 yıl önce)
    Olamaz, inanmıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    külliyen yalan randevu yok bulsanda diğer arkadaşların dediği işlem yok ancak yönlendirme var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Aynen sadece bakıyorlar, burada yapacağımız birşey yok diyip özel muayenehanelere yönlendiriyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Bende hastanenin oradan geçerken o tarafa doğru bakıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44erdem (1 yıl önce)
    Sadece bakılıyor. İşlem yok. Kanal tedavisi olması geekir diyor, yapin diyince burda sira gelmez ünüversiteye gidin deniyor. Buraya gelmek ve randevu almak için gunlerce beklemişiz. Gelmisken kanalını yapmiyor .sadece kanal yapilması gerekir sözünü duymak için gitmiş oluyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yücel (1 yıl önce)
    5 den sonra muayenehanenizde para karşılığı baktığınız hastalar da bu rakama dahilmi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    evet sadece bakıyorlar.sonra özel kliniklere yönlendiriyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Vay be! Demek ara sıra hasta da bakılıyormuş burada. şaşkınım...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Aynen öyle bakılıyor ama tedavi var mı???
    %93
    %7
    Yanıtla