SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ahmet Kaya'nın Ağabeyi İstanbul'da Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Ahmet Kaya'nın Ağabeyi İstanbul'da Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Merhum sanatçı Ahmet Kaya’nın ağabeyi ressam ve müzisyen Mustafa Kaya, 14 Şubat’ta evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

TELE1’de Habere Doğru programını sunan Zeynel Lüle, X’ten yaptığı paylaşımda, Ahmet Kaya’nın ağabeyi sanatçı Mustafa Kaya’nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kaya, yarın Pendik Zeliha Hatun Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Yeni Şeyhli Mezarlığı’na defnedilecek.

Zeynel Lüle’nin yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Çok üzüldüm. Değerli sanatçı Mustafa Kaya hayatını kaybetti. Ahmet Kaya’nın abisi, ona saz çalmayı öğreten kişi. Eserlerini bize emanet edip gitti. Cenazesi yarın Pendik Zeliha Hatun camiinde öğle namazında kılınacak. Hoşça kal güzel insan.”

Mustafa Kaya kimdir?

Malatya doğumlu Mustafa Kaya 14 yaşında müziğe başladı. Kardeşi Ahmet Kaya’ya 9 yaşındayken bağlama çalmayı öğretti. 6 kişilik Sümerbank Bağlama Ekibi’ni kurdu. Üniversitelerin resim bölümlerinde dersler verdi. Kaya’nın 3 müzik albümü bulunmaktadır. Mustafa Ceceli’nin söylediği Yağmur Ağlıyor şarkısı Mustafa Kaya’ya aittir.

haberiskelesi.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Akçadağlı (2 ay önce)
    Allah rahmet eylesin. Bu vesile ile Malatyalı Ahmet Kaya'yı da anmış olalım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Allah rahmet eylesin. Malatya'nın değeri iki gözüm Ahmedom milyonlarca mülteciyi sığdırdılar bu ülkeye de bir seni sığdıramadılar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Şu insanları bir defa Malatya'ya getiremedik. Ne kemal sunali, ne Ahmet kayayı, ne de rahmetliyi. Bari İlyas Salman ve Belkıs Akkaleyi getirebilsek. Hayattayken gorsek dinlesek.İnançları herkesin kendine. Ancak bu toprağın ağacı bu insanlar. Sonra tarihe yüzümüz olmaz.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • kim gelmek istiyorsa gelsin Malatya burada duruyor. ellerinde tutup getirecek değiliz, koskocaman insanlar. veya törenle mi gelmeleri lazım. belki içlerinde memleket sevgisi yok, zaten olsa herkes kendisi gelir. yada gelip gidiyorlar haberimiz olmuyor, belki reklam yapmayı sevmiyorlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Kültür sanat ayrı birşey. Sanatın sanatcinin elinden tutacaksin. Tören yapacaksin. Bu toplumu yükseltir.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44malatya (2 ay önce)
    Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun Ailesine yakinlarina bassagligi diliyorum
    %79
    %21
    Yanıtla