SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AK Parti Kadın Kolları Aynı Zamanda Bir Hayat Okulu"

0
Güncellendi - 2021-02-20 23:57:27
A- A+ PAYLAŞ

50 KİŞİLİK YÖNETİMDE KİMLER YER ALDI?.. AKP'nin Malatya İl Kadın Kolları kongresine canlı bağlantı ile katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batıda ailenin çöküşü, kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılması ile başlamıştır. Aynı oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalışıyorlar. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, müziğiyle, internetiyle ve daha nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor” dedi. Kongrede, Özlem Pelitoğlu yeniden İl Kadın Kolları başkanlığına seçildi.

ERDOĞAN CANLI BAĞLANTIYLA KATILDI

AKP'nin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Şanlıurfa ve Tokat'ın yanı sıra Malatya Merkez Spor Salonu'nda yapılan Malatya İl Kadın Kolları Kongresi'ne de canlı bağlantı ile katılan   Cumhurbaşkanı Erdoğan, batıda ailenin çöküşünün kadının metalaştırılmasıyla başladığını belirterek aile yapısına dikkat çekti. Bu kongrelerle birlikte İl kadın Kolları Kongrelerinin sona erdiğini, Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’nin ise 8 Mart’ta gerçekleştirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi hayatımızın başladığı günden bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelede kadınlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Toplumun yarısını oluşturan kadınları görmezden gelen hiçbir hareketin başarı şansı olmadığına inandığımız için hep kadınlarımızla birlikte yol yürüdük. Her mücadeleye birlikte girdik, her saldırının üstesinden birlikte geldik, her zaferi birlikte kazandık, her eseri birlikte inşa ettik. Türkiye'nin tüm kazanımlarında sizlerin de emeği, katkısı, alın teri, imzası vardır” diye konuştu.

Türkiye’de kadınların siyasette gerçek anlamda ve yaygın şekilde söz sahibi olmalarının, etkinlik kazanmalarının, her kademede görev üstlenmelerinin bu mücadele sürecinde gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan, “Bugün AK Parti Kadın Kolları, 5 milyon 300 bini aşan üye sayısı ile ülkemizde diğer tüm siyasi partilerin üye sayılarının toplamına yakın bir güce sahiptir. Birileri sadece kadının adını kullanılır, bedenini istismar eder, ruhunu yaralarken biz her alanda kadınlarımızı hak ettikleri yerlere getirmenin gayreti içinde olduk. Hatırlayınız, ülkemizde yıllarca köhne bin zihniyet çağdaşlık kisvesi adı altında başörtülü diye kızlarımızı okula sokmadı, kamuda istihdam edilmelerini engelledi, özel sektörde horladı, hatta sokakta küçümsedi. Biz işte bu zihniyeti yıkarak kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Kadınlarımız eğitimde fırsat eşitliğine hakiki anlamda bizim dönemimizde kavuştu. Kadınlarımız Mecliste en yüksek temsil oranına yine bu dönemde erişti. Halen Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki AK Parti grubunda 54 kadın milletvekilimiz yer alıyor. Kabinede 2 kadın bakanımız görev yapıyor. Kadınlarımız bürokraside yönetici pozisyonları da dahil olmak üzere en yüksek istihdam oranını yine bizim dönemimizde ulaştı. Öğretmenlerin yüzde 60’ı, üniversitelerdeki akademik kadroların ve yargı mensuplarının yarıya yakını, kamudaki toplam istihdamın yüzde 40’ı kadınlardan teşekkül ediyor. Kadınlarımız iş hayatında girişimcilikten sanayiciliğe, hizmet sektöründen ihracatçılığa kadar her alanda bu dönemde etkinlik kazandı. Kadınların işgücüne katılımı yüzde 31’i geride bıraktı. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısının yarı yarıya azalmasını temin ederek hak kayıplarını önledik. Türkiye'nin en büyük kadın örgütlenmesine sahip partisi olarak kadınlarımızın nerede, nasıl bir sıkıntısı veya talebi varsa hepsine de kulak verdik çözümü için çalıştık” şeklinde konuştu.

“Anne olarak başımızın tacı, kardeş olarak canımızdan bir parça, eş olarak hayat arkadaşımız, evlat olarak gözümüzün nuru olarak gördüğümüz kadınlarımız için çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden CHP’yi şu sözlerle eleştirdi:

“Kendi partilerindeki, belediyelerinde, çevrelerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, baskı, tehdit, şiddet olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor. Bu durum bizim sorumluluğumuzu da artırıyor. Ülkemizde ulaşmadık tek bir hanım kardeşimizi bırakmayacağız. Gönlünü kazanmadığımız, desteğini almadığımız tek bir hanım kardeşimizi de bırakmayacağız. Hep söylediğim gibi, kale içeriden fethedilir. Biz kadınlarımıza kendimizi en doğru şekilde anlatır, onların gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini zaten kendiliğinden saflarımıza çekmiş oluruz. Şimdi önümüzde 2023 seçimleri var. Türkiye için hayati öneme sahip bir dönüm noktası olan 2023'ü sadece biz değil, karşımızdakileri de sabırsızlıkla bekliyor. Geçtiğimiz 18 yılda demokrasiden ekonomiye her alanda ülkemizin elde ettiği kazanımları koruyabilmemizin yolu 2023'te milletimizin desteğini bir kez daha alabilmekten geçiyor. Aynı şekilde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası tamamlayarak, evlatlarımıza 2053 vizyonlarını gerçekleştirebilecekleri bir ülke bırakmanın yolu da buradan geçiyor” açıklamasında bulundu.

AKP’nin bugüne kadar girdiği 15 genel seçimde, mahalli seçimde, halk oylamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep birinci parti olduğunu, 2023'te çok daha büyük bir zafere imza atacaklarını kaydeden Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere emanet edeceğiz. Kadın Kollarımız seçimlerde kurulacak 271 bine yakın sandık için 813 bine yakın kadın sandık kurulu üyesi görevlendirme sözü verdi. Sandık kadınlarımız sahip çıktığında orada hiçbir eksiklik veya yanlışlık olmayacağına inanıyorum. Sandık kurulunda vazife üstlenecek hanım kardeşlerimizi de şimdiden belirlemeliyiz. Bu arkadaşlarımız seçim gününe kadar sorumluluk bölgelerindeki tüm hanımları tek tek ziyaret ederek işi bitirmelidir. Bu vesileyle salgın dönemindeki faaliyetlerinizle, kongre sürecindeki gayretlerinizle AK Parti Kadın Kollarının aynı zamanda bir hayat okulu olduğunu gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

AKP hükümetleri döneminde kadınlara yönelik hizmetlerin odağında hep ailenin yer aldığının altını çizen Erdoğan, “Erkek ailenin direği ise kadın da temelidir. Kadının sarıp sarmaladığı veya sarmalamadığı, şefkati veya dirayeti ile kucaklamadığı bir ailenin dağılıp gitmesi kaçınılmazdır. Batıda ailenin çöküşü, kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılması ile başlamıştır. Aynı oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalışıyorlar. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, müziğiyle, internetiyle ve daha nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz, kadınlarımızı siyasetle ve sivil toplum faaliyetleri ile meşgul olurken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. Biz, kadınlarımızın iş hayatında yükselirken de ailelerine sahip çıkmayı sürdürebileceklerine yürekten inanıyoruz. Ama bazıları sanki bunların birbirinin alternatifi gibi, biri olduğunda diğeri ortadan kalkacakmış gibi göstermenin gayreti içindedir. Tabii bunlar Türk kadınını tanımıyor. Tabii bunlar ülkemizdeki hanımların irfanını, kabiliyetini, azmini, gücünü bilmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde eğitim ve kültür ile birlikte aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bu hakikatleri cümle aleme göstereceğiz. Biliyorsunuz şahitliğini yaptığımız her nikahta gençlerimize en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk tavsiyesinde bulunuyoruz. Bazıları bunu cehaletleri ile karşılarken, bazıları da bilinçli bir şekilde mesajımızın içini boşaltmaya çalışıyor. Halbuki, işte geçtiğimiz günlerde 2020 nüfus istatistiklerimiz yayınlandı. Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanmakla birlikte nüfus artış hızımızın neredeyse yarı yarıya düştüğünü gördük. Bu gidişle çok da uzak olmayan bir dönemde nüfusumuz azalmaya dahi başlayabilir. Avrupa ülkeleri bu tehditle uzunca bir süredir karşı karşıya. Türkiye'nin aynı akıbete duçar olmasına izin vermeyeceğiz. Bu iş öyle teşvikle, parayla, pulla filan da olmaz. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor. Ne diyor Fethi Marşı'nda Arif Nihat Asya, ‘Bilmem neden gündelik işlerle telaştasın. Kızım sen de Fatihler doğuracak yaştasın. Delikanlım işaret aldığın gün atandan, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.’ Evet Fatihler doğuracak, Fatihler yetiştirecek, Fatihlere ikamet gösterecek kızlarımızla, kadınlarımızla, annelerimizle birlikte aydınlık geleceğimize doğru yürüyeceğiz. Eskiler, ‘yitik kaybedildiği yerde aranır’ derler. Biz de milli ve manevi hasretlerimize yönelik saldırıları ilk başladığı yerde, yani ailede boşa çıkartarak binlerce yıldır bizi ayakta tutan değerlerimize yeniden sıkı sıkıya sarılacağız” diye konuştu.

TÜFENKCİ'NİN KONUŞMASI..

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, "AK kadınlar gözyaşı olurlar, dua olurlar ama asla ve asla ayak oyunlarında olmazlar. Ufak tefek hesap yaparak şu veya bu algı yapmanın içerisinde olamazlar. Milletle beraber yürürler, milletin derdiyle dertlenirler. Birileri AK Parti içinde ayak oyunları yaparak çekişmeler fitneler oluşturmaya çalışır ama bilsinler AK kadınlar olduğu müddetçe bu oyunlara asla ve asla gelmeyiz" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın rehin tuttuğu 13 Türk vatandaşını şehit etmesiyle ilgili de konuşan Tüfenkci, ana muhalefet partisi CHP'ye terör eleştirisinde bulundu.

Tüfenkci, "Terörle aralarına mesafe koyamayanlar, bir oy için işbirliği yapanlar utanmadan, sıkılmadan milletin gözünün içine baka baka devleti ve Cumhurbaşkanımızı suçluyorlar. Onlar bunu yaparak PKK'yı akladıklarının farkında değiller. 1 oy için onlarla işbirliği yapanlara bu millet Allah'ın izniyle hesap soracak. Dış güçlerin maşası olanlar istiyorlar ki bu millet diz çöksün, dokunulduğunda parçalansın ekonomik olarak çöksün istiyorlar ama bilmiyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde IMF'ı bu ülkeden kovan AK Partidir. Onlar bilmiyorlar ki mavi vatanı koruyan, Libya'da Suriye'de Irak'ta bu ülkenin hakkını koruyanlar var" diye konuştu.

ÇALIK'IN KONUŞMASI..

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak alıkonulan 13 Türk vatandaşının teröristlerce şehit edilmesinin hüznünü yaşadığını belirtti.

Çalık, hain terör örgütü PKK'nın 1984 yılından bu yana aralarında henüz 2 aylık beşiğinde uyuyan bebekler dahil 6 bin 21 sivili katlettiğini belirterek, “Bunlar asker, polis, işçi memur, sivil, öğrenci öğretmen, erkek kadın, bebek, çocuk, genç, yaşlı demeden insanlarımızın hayatlarına kasteden alçaklardır. Bunlar çoluğa çocuğa ekmek götürmek için çalışan iş makinesi operatörlerimizi, işçi kardeşlerimizi alçakça katledenlerdir, çukur eylemleri sırasında kendi komşularının, hısım akrabalarının evlerini ateşe verenler, yakıp yıkanlar, evlerin bodrumlarında infazlar gerçekleştiren, 1984’ten bugüne kadar tam 6 bin 21 sivil vatandaşımızın canına kasteden hainlerdir. Emin olun ki, hiçbir kutsalı, hiçbir değeri olmayan, insanlıktan nasibini almamış, esfele safilinler dünyada da ukbada da bu alçaklıklarının hesabını mutlaka ama mutlaka verecekler. Yeryüzü tüm genişliğine rağmen bu namertlerin başlarına dar edilecek ve cehennemin dibini boylayacaklardır. Ve hamd olsun şehitlerimizin o pak kanları henüz kurumadan kanları yerde kalmadı ve 53 terörist gebertilerek ebedi mekânları cehennemin dibini boyladılar” dedi.

Çalık, Gara'da 13 Türk vatandaşının şehit edildiği saldırıya değinerek, şöyle devam etti: “Aziz şehitlerimiz, PKK’lı teröristlerce kaçırıldığı zaman o günden bugüne o kardeşlerimizi düşünmediğim tek bir günüm olmadı. Bir anne olarak, şehitlerimizin anneleriyle, aileleri ile bir olmaya, onları bir nebze de olsa teselli etmeye çalıştım. Çoğu zaman teselli etmek için gittiğim annelerimiz, o imanları, o mütevekkil duruşları ve metanetleriyle kendileri beni teselli ettiler. Onlardan o kadar çok şey öğrendim ki anlatamam. Şunu da söyleyeyim ki bizler bu hainleri, bu teröristleri tanıyoruz hem de çok iyi tanıyoruz. Nerede mi tanıyoruz? Bunlar 6-8 Ekim 2014 olaylarında 37 vatandaşımızı hunharca katledenlerdir. Bunlar Diyarbakır'da bir kamyon dolusu bombayı patlatıp aynı köyden 16 vatandaşımızın canına kıyanlardır. Bunlar gençliğinin baharında Yasin Börüyü canice katledenlerdir. Bunlar dalında gonca gülümüz Erenimizi, 22 yaşındaki Şenay Aybüke ve 21 yaşındaki Neşe Alten öğretmenlerimizi bizden ayıranlardır. Hangi birini sayayım, bunlar Diyarbakır Yenişehir’de üniversiteye hazırlanan 6 anne kuzumuzu annelerinin bağrından koparanlardır.”

Çalık, Gara bölgesinde düzenlenen operasyonla ilgili olarak muhalefet partilerinin tavrını eleştirerek, “Bu milletin gencecik evlatları dağlara kaçırılırken neredeydiniz? Bugün tam 540 gündür evlatlarına kavuşmak için Diyarbakır’da nöbet tutan annelerin yüreklerinden kopan ve arşı alâyı titreten feryadı figanlarına neden kör ve sağır kesiliyorsunuz? Gara'da silahsız olan kardeşlerimiz, evlatlarımız alçakça şehit edilirken neden halâ amasız, fakatsız, lakinsiz bir şekilde sesinizi yükseltmiyorsunuz. Aklıma geldikçe Ahmet Kaya’nın dediği gibi göğsüm daralıyor, gözüm yaşarıyor, yüreğim yanıyor. Henüz annelerinin saçlarını örmesi gereken 13-14 yaşlarındaki kızlarımızın ellerine silah verilirken, gencecik kızlarımız terörist elebaşlarının alçakça taciz ve tecavüzlerine maruz bırakılırken neden gıkınız çıkmıyor neden?” dedi.

Çalık, “Bunlar kandan, gözyaşından, acıdan besleniyorlar. Terör örgütüne payanda olanlar, tilki ile tuzak kurup, kurt ile avlanıp utanmadan, sıkılmadan koyun ile yas tutan bu ittifak bize akıl vermesin. Terör örgütünün savunucusu HDP ile işbirliği yapanlar, kapalı kapılar ardından kendilerince stratejiler geliştirenler bize haktan, hukuktan, insanlıktan dem vurmasınlar. Ana muhalefetin vekilleri teröristlerin cenaze törenlerine iştirak ederek, onlarla beraber yas tutarak saflarını belli ettiler. Kılıçdaroğlu PYD/YPG’yi terör örgütü olarak tanımıyorum diyor. Bu zatın milletvekili de terörist cenazesine katılıyor. Yetmiyor seçimlerde kapalı kapılar ardında ittifaklar yapılıyor. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı, yüzyıllarca Osmanlıya başkentlik yapmış aziz İstanbul'da, Şeb-i Arus töreni düzenliyor ve orada 'Tanrı uludur' 'Tanrı uludur' diyerek sinelerinde gizledikleri duygularını ifşa ediyor. Bu bir yol kazası değildir. Aynı zihniyet Ayasofya Camisi'nin ibadete açılışını 2020'nin felaket ve gözyaşları yılı olarak anılmasına neden olduğunu ifade ediyor. Evet, kızı katledilen ve yüreği pare pare olmuş bir babaya "davanızdan vazgeçin" diyen, milletimizin gözbebeği askerimize "satılık" deme küstahlığında bulunan, başörtülü hakime "tarafsız olamaz" diyenler de yine bunlar. Oynanan bütün bu oyunlar karşısında nasıl bir sorumlulukla karşıkarşıya olduğumuzun bilinciyle saflarımızı sıklaştırmak, bir ve beraber olmak, gece gündüz demeden taşın altına elimizi değil bedenimizi koyarak çalışmak zorundayız” diye konuştu.

Çalık, Gara'da şehit edilen Malatyalı Jandarma Personel Astsubay Çavuş Semih Özbey'in annesinin evladından haber almak istemesi üzerine geçmişte HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüştüğünü söyledi. Çalık, çocukları kaçırılan aileleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisinin görüştürdüğünü de belirtti. Çalık, Buldan ile yaptığı gönüşmeyi şöyle anlattı: “Terör örgütü PKK tarafından 2015 yılında kaçırılan Malatyalı Semih Özbey'in annesi kanser hastasıydı ve diğer annelerimiz gibi yüreği yanıyordu, evladından haber almak istiyordu. Kimin kaçırdığını ve durumunu öğrenmek için o dönem HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı aradım, annenin, ailenin durumunu konuştum. Pervin Buldan ise 'Kim kaçırmış bakalım size döneceğim' dedi. Sonra tekrar bana dönerek, 'Sağlık durumu iyi. Bir süre misafir edilir, bırakılır' dedi. Ben de ailemize bu bilgileri verdim.”

Çalık, yine Özbey'in babası Gürsel Özbey'in İnsan Hakları Derneği (İHD) ile görüşmesini kendisine anlattığını ve bu sürece Cumhurbaşkanını nasıl dahil ettiğini de şöyle dile getirdi: “Baba Gürsel Özbey beni aradı. İHD evlatlarını kendilerine kavuşturacaklarını söylemiş fakat Türkiye'de hiçbir sorunla karşılaşmamak için bir teminat istemiş. Ben bu görüşmeyi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hemen çağırdı, 'Evlatlarımızı sınıra kadar getirsinler oradan teslim alalım, hiçbir müdahalede bulunmayalım. Yeter ki evlatlarımızı sağ salim ailelerimize teslim edelim' talimatını verdi. Ben bunun üzerine evladımızın babası Gürsel Özbey ile tekrar görüştüm, 'İHD gidip evlatlarımızı getirsinler, hiçbir zorlukla karşılaşmayacaklar' dedim. Şunu da söyledim Gürsel Özbey'e 'İHD sadece sizin duygularınızı suistimal etmek için bunu yapıyorlar, getirecek olsalar hiçbir teminata gerek olmadan getirirler. İnşallah gerçek olur ve Semih evladınıza kavuşursunuz.' dedim. Ne yazık ki İHD'den bir daha ses çıkmadı.”

KAHTALI'NIN KONUŞMASI..

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da kongrelerin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti. Kahtalı, “Kongrelerimiz ile adeta heyecanımızı, coşkumuzu ve bu kutlu davaya olan inancımızı yeniledik. Malatyalı gençlerimizin, kadınlarımızın, dava arkadaşlarımızın enerjisi ile tazelendik. Allah hepsinden razı olsun. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha çok perçinlediğimizin kongrelerimizin büyük şahlanışa vesile olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği üzere AK Parti, kendini yenileme kabiliyeti yüksek bir partidir. Her seçimde her kongrede kadrolarımızı sürekli yeni isimlerle, yeni seslerle, yeni nefeslerle tahkim ederek, yönümüzü geleceğe dönerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Siyasette hizmet mücadelesinin bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Kahtalı, “Ben bu vesile ile teşkilatımızın her kademesinde sorumluluk üstlenmiş dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizler emeğinizle ve fedakârlığınızla çok önemli görevler ifa ettiniz, etmeye de devam ediyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun” şeklinde konuştu.

AKP’nin, 11,5 milyon üyeyle Türkiye’nin en büyük siyasi partisi olduğunu dile getiren Milletvekili Kahtalı, “Liderimizin, Cumhurbaşkanımızın da her zaman söylediği gibi AK Parti’de önce millet, önce memleket diyen herkese yer vardır. AK Parti yıllardır bu düstur ile çok büyük hizmetlere imza atmıştır. Elhamdülillah artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Artık eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan tarıma kadar her alanda adeta çağ atlamış bir Türkiye var. Bugün geçmişle mukayese edilmeyecek kadar güçlü Türkiye var. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Kim ne derse dersin milletimizden aldığımız güçle durmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz. Heves sahiplerini bir kez daha hüsrana uğratacağız. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar büyük Türkiye’nin ve kutlu davamızın önünde duramayacaklar. Asıl yapacaklarımız daha ileridedir. Ülkemizi 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan bize durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek haramdır.”dedi.

GÜRKAN'IN KONUŞMASI..

AKP İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresinin Malatya ve Ülkemize hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı konuşmada, “Bugün yapılan kongre Han’ların Han’larının kongresidir. Kara Kuvvetlerinin Komutanı ve kurucusu Oğuz Kağan’a; Bizim Han’ımız sensin derler. Oğuz Kağan’da derki: Benim Hanımım da bu Yelin Kızı. Bu vesileyle Han’ların Han’larının kongresinin Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz Malatya’yı tarif ederken; İnsanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan Destan Şehri olarak tarif ediyoruz. Bu şehirde yaşamak bir vebaldir aynı zamanda bir vecahattir. Görevimizi idrakinde yerine getirirsek o zaman şerefe nail oluruz. Ama görevimizi layıkıyla yerine getirmezsek bu vebalin içerisinde ezilir yok oluruz. Bu şehrin geçmişinde atalarımız medeniyet destanları yazdı. Bu şehrin geçmişinde Danişmend Gaziler, Battalgaziler, Hasan Gaziler, üçler, beşler, yediler kahramanlık destanları yazdılar. Yine bu şehrin geçmişinde Mevlanalar, Sadreddin Koneviler, İbni Arabiler, Abdulvahap Gaziler ve Niyazi Mısriler ilim irfan destanları yazdılar. Bizde AK Parti neferleri olarak hizmet destanları yazmaya hep birlikte devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

AVCI VE PELİTOĞLU'NUN KONUŞMASI..

AKP Kadın Kolları MYK Üyesi ve AR-GE Birim Başkanı Hayrunnisa Avcı da, Malatya Spor Salonu'nda toplanan Malatya İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin milletin bizzat kendi ihtiyaç ve taleplerinden doğduğunu ve kuruluşundan bu yana Allah'ın yardımı ve milletin desteği, teşkilatların çalışmasıyla her alanda çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi.

Avcı, şöyle devam etti:

"Partimiz yapılamaz denenleri yapmış ve hayal edilemeyenleri gerçekleştirmiştir. AK Parti iktidarlarında Türkiye, güçlü sözünün değil, sözün gücünün geçtiği bir dünya düzeninin sözcüsü olmuştur. Yeni ve güçlü Türkiye'nin inşasında çalışan Kadın Kolları Teşkilatımız siyaseten ülkemizin asli ve önemli bir unsuru olmuştur. Kadın Kolları Teşkilatları olarak Genel Başkanımızın bize olan güvenini boşa çıkarmayacağız. İlke ve özveri ile çalışmaya devam edeceğiz. Kurumsal algı ve itibarımızı etkin yöneterek gerçeğin algıya yenik düşmesine izin vermeyeceğiz. Dünyanın en güçlü rol model kadın teşkilatı olma yolunda daha şevkle çalışacağız."

AKP İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Konuşmama geçen hafta içerisinde Kuzey Irak’ın Gara bölgesinde hain terör örgütü PKK tarafından katledilen vatan evlatlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diyerek başlamak istiyorum. AK Partimizin kurulduğu günden bu yana şanla, şerefle ve sarsılmaz bir imanla ülkemize her alanda hizmet veren, alın teri döken, her koşulda tereddüt etmeden gayret gösteren başta Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere AK Partimizin bütün neferlerine ve hassaten Malatya İl Teşkilatımızda emeği geçen her bir dava arkadaşımıza sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir ailenin ferdi olmaktan gurur duyduğumu da ifade etmek isterim. Değerli dava arkadaşlarım, bizler AK Parti Malatya teşkilatı olarak Sayın Genel Başkanımızın göstermiş olduğu 2023 vizyonu doğrultusunda çalışmalarımızı canla, başla sürdürüyoruz. Kadın olmanın vermiş olduğu bilinçle, bir yandan annelik vazifemizi yerine getirirken, bir yanda toplumun temel taşı olan aile mefhumunu ayakta tutup yüceltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Tüm bunların yanında ise siyasetin öznesi olarak ülkemizin aydınlık yarınlarına ışık tutuyoruz. Bu hak davamızı halka hizmet noktasında durmadan usanmadan ve ekip ruhuyla daha ileriye götüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.”

YÖNETİME SEÇİLENLER..

AKP'nin Özlem Pelitoğlu başkanlığındaki İl Kadınlar Kolu'nun 50 kişilik yönetimi şu isimlerden oluştu:

Özlem Pelitoğlu,

Alev Ersan,

Aslı Gizem Gündüz,

Asuman Polat,

Aşhan Ekici,

Ayşe Turhan,

Ayşegül P.Canyurt,

Azize Yücetaş,

Berna Tepe,

Büşra Başar,

Çiğdem Karaaslan,

Derya Özdem,

Dilek Keleş,

Ebru Sena Durak,

Emine Başgel,

Fadime Orhan

Fadime Tomo Adıyaman,

Gülhan Kırıcı Bayındır,

Gülşen Kaplan,

İlknur Polat,

Naile Altuntaş,

Nazan Karakurt,

Nezahat Okuşluk,

Nebahat Atabay,

Nilgün Doğan,

Nilgün Yüzer,

Nilüfer Doğan,

Nurten Türkoğlu,

Perihan Baloğlu,

Rahime Seyhan,

Raziye Ulak,

Rüya Koca,

Selma Çavdar,

Seval Gültekin,

Sevgi Çolak,

Sevil Şimşek,

Selma Ezen,

Sema Bulut,

Sibel Tosun,

Sonay Ildıröz,

Songül Aksüt,

Sündüz Koç,

Şahide Baran,

Şenay Gültekin,

Şemsul Şule Dalgakıran,

Uğur Dilan Özpolat,

Zehra Ertuğrul,

Zeynep Sürücü,

Zübeyde Bulut,

Zübeyde Balık.

malatyahaber.com- Bülten- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • haci sucu (3 yıl önce)
    corona bir tek fukaraya bulasiyor demek ki! Siz alkislamaya devam edin. Ilk secimde yine 1.parti cikaririsniz bunlari ondan sonra da gelir burada yalandan aglarisiniz! " kavimler layik olduklari sekilde yönetilirler!" o yüzden size müstehak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tosuncuk (3 yıl önce)
    Tam kağit oynanacak yer baskin yemezsin. Cezada yemezsin
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Allah için yorumlara bakın artık size inanan yok akp yönetimi iyi okuyun haber yapıldığı zaman yorumları kimse sizden razı değil artık
    0
    0
    Yanıtla
  • özkan işlek (3 yıl önce)
    Lokantalarda, kafelerde, dernek kurullarında bulaşan covid, her nedense parti kongrelerine uğramıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    belediye otobüsleri benim verdiğim vergi parası ile kongereye insanları taşıyorlardı ne işi var belediye otobüsünün orada o araçlarda herkesin kul hakkı var ben şahsen helal etmiyorum. ötesi yok sanırım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bende hakkım varsa helal etmiyorum, haram olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Melikşah44 (3 yıl önce)
    Vatana millete hayırlı olsun. Eleştiride haksız degil yani maskesiz gezmek yada yan yana durmak ruhsatsız silah yakalamak gibi oldu bukadar sıkı ortamda hoş Bi görüntü degil malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Demek ki bu ülkede korona diye bir şey yok. Şu pozisyona bakılacak olursa vatandaşı kandırıyorlar.Her namaz vaktinden önce camilerde uyarılar yapılıyor, ikişer gezmeyin,misafir kabul etmeyin diye.Demek ki hep göz boyamaymış.Herkese korona var sadece kongrelerde yokmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (3 yıl önce)
    Korona kongreye gelmiyor rahat olun. Neyin kafası bu anlamak mümkün değil Maske mesafe temizlik diye 1 yıldır ezberledik Ama buna başta uyması gerekenler kongre yapıyor Komik Komik Komik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mikail Aslan (3 yıl önce)
    Kongrenin yapıldığı yerde korona uğramıyor. Yüzlerce yer kapalı, herkes ne yapacağını şaşırmışken kongreler dolu dolu geçiyor oraya korona uğramıyor. Sosyal mesafe nerede? Özellikle trübüne bakarsanız daha iyi belli olacaktır. Cenaze düğün yasak, kahvede cafe oturmak, lokanta da yemek yasak lakin kongreler serbest. Ayrıca kongre de belediye ait araçların olması da ayrı bir soru işareti? Diğer partilere bu sağlanıyor mu? Hayır! Eğer o belediye ye ben vergi ödüyorsam ADİL olmak zorunda. MalatyaHaberi de burada eleştirmek isterim neden kongrede kalabalığı, sosyal mesafeye uyulmadığını vb herşeyi neden haber yapmasınız merak ettim doğrusu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Es-Es (3 yıl önce)
    Her şeye yasak var ama kongrelere yok. Her neyse...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Belediye otobüsleri ne geziyordu orada.benim verdiğim vergi ile parti kongresi ne adam taşıyor....sözün bittiği yer..o araçlarda kul hakkı var bilmem biliyorlarmı.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun sayın pelitoğluna.bu partiye kimler kimler hizmet etti ama biraz popüler olunca ismi ön plana çıkınca hemen üstü çizildi.
    0
    0
    Yanıtla