SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akan Trafikte Motosikletli Terörü

Akan Trafikte Motosikletli Terörü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bazı motosiklet sürücülerinin, akan trafikte caddelerde yarattığı terör, hem kendilerinin hem de başkalarının hayatını tehlikeye sokarken, aynı gün birkaç saat arayla iki ayrı caddede çekilen görüntüler, ‘slalom’ yapan sorumsuz motosiklet sürücülerinin yarattığı tehdidin boyutunu ortaya koydu. İki caddede hız ve sollama kurallarını alt üst eden motosiklet sürücülerinin yarattığı tehlikeyi, bir sürücünün araç kamerası kaydetti ve sürücü tehlikeye dikkat çekmek için görüntüleri malatyahaber.com'la paylaştı.

Bazı sorumsuz motosikletlilerin, başkalarının da hayatını tehlikeye attıkları, trafikte nasıl bir tehdit oluşturduğunu yansıtan ilk görüntü, 12 Mayıs Perşembe günü saat 12.17'de Tevfik Temelli Caddesi'nde çekildi. Kamera bulunan aracın karşı yönünden hızla gelen bir motosikletin, karşı yönlerden giden iki otomobilin tehlikeli bir şekilde aralarından geçtiği, iki otomobilin de kendilerine göre sağa kırarak motosikletten kaçtıkları görülüyor.

İkinci görüntü kaydı ise, yine 12 Mayıs Perşembe günü, Tevfik Temelli'deki ilk olaydan yaklaşık 3,5 saat sonra saat 16.47'de Zapçıoğlu Caddesi'nde çekildi. Bu görüntüde de üstünde sürücüsüyle birlikte 2 kişi bulunan motosikletin, yine bir otomobilin yanından süratle geçişi ve karşı yönden gelen hafif ticari araçla çarpışmaktan son anda kurtulduğu görülüyor.

Her iki olayda da, trafikteki araç sürücüleri ve motosikletliler büyük bir kazadan şans eseri, son anda yaptıkları manevralarla kurtulurken, benzer durumların çok sık olarak yaşandığı, bunun için trafik ekiplerinin denetimlerini artırmaları, özellikle ana caddelere bağlanan ara caddelerde son örnekteki gibi sıkça görülen motosikletli terörünü engellemek için kameralı denetim sistemini yaygınlaştırmalarının etkili olacağı değerlendiriliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Kerim Abdül Cabbar (1 yıl önce)
    Trafik polisleri görevini yapsa, bu motorsikletli terörü olmazdı.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ejder44 (1 yıl önce)
    bisiklet yolunda elektrikli bisiklet ve motosiklet kullanımı yasaklanmalı ve sürenlere ceza yazılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsimsiz (1 yıl önce)
    Sanırım çeken kişi durumdan haberdar değilmiş hastası olan insanlar arabaya selektör atıp korna çalsa da motoru adam yerine koymuyorlar fotoğrafın çekildiği araç o yolda 20 30 la gidiyordu şeridi kapatmış bir şekilde motor sürücüsü benim keşke kameramız olsaydı aracın durumunu çekip biz de yayınlayabilseydik
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Keşke adını yazaydında göreydin marifetinin karşılığını. Sen ambulansmısın, itfaiyemisin nesin? Birde doğıru düzgün hız yapmadan giden arabanın şöförüne laf ediyorsun. Adamın cüretine bak. Başıboşluğa öyle alışmış kı.,Benim görüntülerden gördüğüm hadi kendini boşver başkalarının hayatını tehlikeye atıyorsun. Haberde senin marifetinin tarihi saati yazılmış. İnşallah kameralardan bulurlar seni marifetinin bedelini ödetirler. Tabi Trafik Müdürlüğü varsa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Kağıt toplayanların kullandığı araçlar var bunların yarattığı tehlikenin de aşağı kalır yanları da yok... Acaba sigortaları var mı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Kimse kuryelere laf etmesin bunlar ehliyetsiz yeni motor almış bebeler kuryenin de hepsi iyi demiyorum bu tarz sürenler de sektöre yeni atılmış heves etmiş genclerdir Malatya'nın kuryeleri düzgün kullanir
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Motor sürücüsü benim bende kuryeyim yalnız bunu belirtmek istiyorum araçlar şeridi ortalayip yol vermemek yerine yol verseler acil işimiz olduğu zaman hastaya yetismemiz gerektiği zaman biz de bu durumlarda kalmak istemeyiz tabii
    %50
    %50
    Yanıtla
  • bisiklet yolunda sürüyorsunuz; insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    ya motosikletliler ve şahinciler resmen trafikte terör estiriyor...Dün akşam asker ugurlama konvoyu vardı kuyuönü civarında resmen trafik tererüstü gibiler... Bekçiler uyardılar.. tamam abi diyip geçip gittiler... Tamamı şahin arabaları idi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Bir de otomobillere bakın. Hiçkimse sinyal vermiyor. Kafalarına göre dönüyorlar. Geçen gün sırf bu yüzden kaza yapacaktım.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yaman (1 yıl önce)
    Bazı istisnalar hariç mesela kuryeler dışında olanlar denetlenmeliler. Keyfi motor alıp orada burada hava atacağım diye gezen bir sürü ekipmansiz acemi motorcular var . Motokurye ve kuryeler hem donanımlı hem uzman ama firmalar ve müşteriler teslimat saatleri kapsamında işçi emekçi sınıfı arkadaşları zor duruma sokuyor sonra suçlu kurye. Önce kendi nefsinizi koreltip empati kurun. Eğer sıkı denetimler gerekiyor ise keyfi olanlar kontrol altına alınmalı
    %64
    %36
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    yanlış sürüş şekilleri ve tehlikeli ama en azından plakaları var.Plakası olmayan kağıt toplayılarında hiç bişey yok kaza yapsan tutanak tutacak plaka yok.Geçen gün trafik polisi araçları durdurup kontrol yapıyordu üzeri tehlikeli şekilde yüklenmiş kağıtçı yanından geçti gitti.Polis mecburen başka yönlere bakıyor elinden bişey gelmediği için.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Y. ASLAN (1 yıl önce)
    Bende motorsiklet sürücüyüm ve gerçekten Fahri Kayahan bulvarında kontrolün artması gerekiyor. Kuryelerın Işık, araba umrunda degıl Kaldırımdan gidiyorlar. biz tüm kurala uyuyoruz ama sonra arac sahipleri bizleri sıkıştırıyor.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Özellikle bisiklet yolundan ve kaldırımdan gidiyorlar, bunları denetleyip ceza yazmaları gerekir. Kural tanımıyorlar, birde akşam saatleri özellikle caddelerde hız motorları ile yüksek gürültü kirliliği yapıyorlar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Kimse kusura bakmasın ekmek parası için olabilir ama kör ölürse badem gözlü oluyor. Fahri Kayahan özellikle kuryelerin kural ve ışık tanımadığı için denetimlerin artmasını istiyoruz.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • O zaman sipariş verdiğinizde acele etmeyin 30 dk 40 dk teslimat var deyip çalışanları zor duruma sokmayın
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)Yaman isimli kullanıcı yorumuna
    Ben sipariş vermiyorum
    %34
    %66
    Yanıtla