SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akçadağspor Şampiyon Oldu ve BAL'a Yükseldi

Akçadağspor Şampiyon Oldu ve BAL'a Yükseldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde şampiyon Akçadağspor oldu. Hekimhan Gimanaspor ile 1-1 berabere kalan Akçadağspor, Malatya 1.Amatör Büyükler Ligi şampiyonluğunun yanı sıra direkt olarak Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne (BAL) yükseldi.

Play-off üçüncü maçında 4’er puanları bulunan Hekimhan Girmana ile Akçadağspor, karşı karşıya geldi. Yeşiltepe Spor Kompleksi 1 Nolu Sahada oynanan karşılaşmayı Furkan Bakan, Harun Reşit Güngör, Enes Selis hakem üçlüsü yönetti. 

Akçadağspor sahaya Mesut Çiğdem, Serkan Avcı, Gökay Norman, Samet Gürbüz, Mehmet Gökhan Can, Furkan Gökçek, Yunus Emre Akar, Furkan Cici, Yasin Baturay, Emre Onur ve Yusuf Pelen on biriyle çıktı.

Hekimhan Girmanaspor ise Mübarek Kılıç, İkbal İpek, Cihan Bakan, Muhammed Kandemir, Raif Durak, Hasan Korkmaz, Mehmet Aşıt, Hakan Büyükçelebi, Kerem Özdemir, Cihat Vurmaz ve Bedir Turgut on biriyle mücadele etti.

Hekimhan Girmanaspor, 12.dakikada Kerem Özdemir’in kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. Akçadağspor, 75.dakikada Yasin Baturay’ın golüyle skoru 1-1’e getirdi. Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Akçadağspor, bu sonuçla şampiyonluğunu ilan ederek, direkt Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükseldi.

Günün bir diğer maçında ise Arapgirspor, Demirspor’u 4-2 mağlup etti. Arapgirspor ile Hekimhan Gimanaspor ikincilik için bir kez daha karşı karşıya gelecek.

İlk 3 sırayı alan Akçadağspor, Hekimhan ve Girmanaspor'un, play-offu puansız tamamlayan 4'üncü takım Demirspor karşısında aldıkları sonuçların sıralama oluşturulurken devre dışı bırakıldığı, bu takımların kendi aralarında oynadıkları maçlara göre Akçadağspor'un şampiyon olduğunu, Hekimhan Girmana ve Arapgirspor'un da yine birbirleriyle oynadıkları maçlardaki eşitlik nedeniyle ikincilik maçı oynayacakları kaydedildi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTO: Akçadağspor- Hekimhan Girmanaspor maçından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Malatya'da futbolu bitirdiler Malatyaspor düştü keşke düşmekle kalsa amatöre gidecek birde Yeşilyurt sporumuz varki 14 haftadan beri galip gelemiyor onlarda 3.ligden düşüyor umudumuz arguvan ve Akçadağ hadi bi gayret diyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kral (2 yıl önce)
    Şampiyon Akçadağ Belediyespor u 3. Lig de görmek istiyoruz. Emeği geçenlerin eline sağlık. Sayın Başkan Ali bey e de vermiş olduğu destek için tebrik ederiz. İşte başkan lık böyle olur.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Veli (2 yıl önce)
    Helal olsun arga spor
    %72
    %28
    Yanıtla