SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Akciğere Atan Pıhtı Kalp Çalışırken Çıkartıldı

Akciğere Atan Pıhtı Kalp Çalışırken Çıkartıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 28 yaşındaki bir hastanın akciğerine atan pıhtı, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan ameliyatta kalp çalışırken çıkarıldı.

Malatya’da yaşayan ve bir yıldır böbrek yetmezliği yaşayan 28 yaşındaki erkek hastanın akciğerine pıhtı attı. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvuran hastanın yapılan tetkikleri sonrası acilen ameliyata alınması kararlaştırıldı. Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak ve ekibi tarafından acil olarak ameliyata alınan hasta başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Bir ilke daha imza atan Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki bu operasyonu anlatan Prof. Dr. Çolak, “Hastamız bir yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle boynunda kateter ile diyalize giriyormuş. Hasta diyalize girerken kalpteki pıhtının akciğere atması sonucu acilen ameliyata alınması gerekiyordu. Bize gelen hastanın hemen ameliyata acil olarak alınması gerekiyordu. Böbrek, akciğer ve karaciğer problemi olan hasta ameliyata alındı. Kalp çalışırken pıhtılar başarılı bir şekilde temizlendi. Kalp çalışırken ameliyat yapıldığı için beyin, akciğer, karaciğer ve diğer organlara bağlı gelişebilecek yan etkiler ve komplikasyonlar en aza indirildi. Hastamızın sağlık durumu şuan gayet iyi” diye konuştu.

İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Erol Buldu (3 ay önce)
    Hocamı Allah esirgesin başarılarının devamını dilerim
    %88
    %12
    Yanıtla
  • zafer (3 ay önce)
    cengiz hoca insanlığı ile doktorluğu ile harika bir insan hiçbir hastasını geri çevirmez malatya için büyük bir şans kıymetini bilelim sahip çıkalım başarılar hocam
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Fatma özyalın (3 ay önce)
    Cengiz Hoca candır. Allah ondan razı olsun. Bizlerede emeği çok olmuştur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Necdet talas (3 ay önce)
    Cengiz hocamızdan Allah razı olsun 2021 de kalp kapağı ve baypass ameliyatımı gerçekleştirdi ellerine sağlık malatyamızın değerli bir evladı tebrik ediyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mehmet Demir (3 ay önce)
    Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak hocamızdan Allah teala razı olsun, beni de zor bir ameliyatta, ipten almıştı.Allah nasip etti tabi, hocamız vesile oldu.Gayretlerinden ve başarılarından dolayı hocamızı tebrik ediyorum.Geçmiş olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali cengiz (3 ay önce)
    Az sayıda hocalarımızın kaldığı Turgut Özal Tıp merkezinde başarılı bir amelya ta imza atan değerli hocamız PRF .Cengiz Çolak ve ekibine teşekkür ederim hasta kardeşimize acil şifalar diliyorum.Cengiz hocamı tekrar kutluyorum bu zor şartlarda hastaneyi bırakıp gitmediği için
    %100
    %0
    Yanıtla