SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'nin Yeni MKYK'sı Malatya'sız..

AKP'nin Yeni MKYK'sı Malatya'sız..
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara'da yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, geçtiğimiz dönem Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci'nin yer aldığı 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) bu kez Malatya'dan herhangi bir isme yer verilmedi ve partinin kuruluşundan itibaren ilk kez Malatya'dan bir isim bu kurula alınmadı. Geçen seçimlerde Malatya 5. sıra adayı olan Vahit Atalan, 15 kişilik Merkez Disiplin Kurulu'nda yer alarak genel merkez yönetiminde görev verilen tek Malatyalı isim oldu.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  yönetim listesiyle ilgili olarak, Aralarından rotayı iş dünyasına, bürokrasiye, sivil toplum faaliyetlerine çevirerek oralardaki başarılarıyla göğüslerini kabartanların da çıktığına işaret etti ve "Bu kongrede yine yeni bir değişimi AK Parti'de göreceksiniz. Geniş dağılımı olan, parlamentodaki yapısıyla parti yapısının çok çok farklı olduğu bugünkü kongremizde de Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzla, diğer genel merkez organlarımızla aynı heyecanı tekrar yaşayacağız." dedi.

Kurullardaki görevlerine devam edenler yanında yeniden ve ilk defa bu kademelerde vazife üstlenecek isimleri de göreceklerini ifade eden Erdoğan, AKP olarak kendi içlerindeki bu değişim ruhuna sahip çıktıkları sürece Allah'ın izni ve milletin desteğiyle daha nice zaferlerin, başarıların kendilerini beklediğine inandığını dile getirdi.

Değişim iradesini kaybetmeleri halinde bir kısırdöngüye düşeceklerini belirten Erdoğan'ın "Tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." sözlerini partililer tekrar etti.

ÇALIK'IN  MESAJI

21 yıldır görev aldığı AKP MKYK'sına bu kez giremeyen eski milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

"AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongremizin hayırlı olmasını diliyor; başta Parti Kurucumuz Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız olmak üzere ,tüm parti kurucularımıza kuruluştan itibaren görev yapan tüm MKYK üyelerimize; genel merkezde görev yapan tüm birim başkanlarımıza ve üyelerine; teşkilat mensuplarımıza; dava arkadaşlarımıza; kısacası tüm AK Parti ailemize hizmetleri için canı gönülden teşekkür ediyorum.

Bugünkü kongre ile birlikte yeni görev alan ve görevi devam eden MKYK üyelerimizi de tebrik ediyor; muvaffakiyetler diliyorum. 
2002’den bu yana; omuz omuza, yan yana kutlu dava uğruna Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümekten büyük onur duyuyorum.

Rabbim Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte uzun seneler bu kutlu davaya, bu aziz millete hizmet etme, bu asil milletin ve yaralı şehrim Malatya’mın hizmetkârı olma bahtiyarlığını bizlere nasip etti.

2002 yılındaki 1. Olağan Kongre’den itibaren 21 yıl kesintisiz MKYK üyeliği yaptım. 

Uzun yıllar, Halkla İlişkilerden ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıkları yaptım.

Bu nedenle AK Parti benim gerçek anlamda evim oldu. 

Bugün dönüp baktığımda; kurulduğu andan itibaren karşı karşıya kaldığımız her türlü badirede, kapatma davalarında, darbe teşebbüslerinde bu çatı altında bizzat mücadele etmiş olmaktan; Türkiye’yi daha ileriye taşıyan çalışmaların içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin.

AK Parti; dünya siyasetinde bir ekol, bir okuldur. Bu ekolde yetişmek ve bu okulda okumaktan, ustanın çırağı olmaktan çok büyük gurur duyuyorum.

Biliyoruz ki; görevler gelip geçici, davamız bâkidir.."

AKP YÖNETİM LİSTESİ..

Bu arada, AKP'nin yeni MKYK ile diğer kurullarında şu isimler yer aldı:

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • Haci (6 ay önce)
    Desenize yandık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Malatya çantada keklik nasıl olsa yüzde 72 oy çıkıyor gerçi Malatyada bu kapasite de insan olmadığını görmüşler demekki kaybeden Malatya ve Malatya halkı oluyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Barut (6 ay önce)
    Çok doğru bir karar tebrik ederim reisi.demekki hak edecek kimse yok yonetimde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gümüşok (6 ay önce)
    Listede malatyalı var dikkatli inceleyin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (6 ay önce)
    Olsada birşey farketmiyor.Olmasada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (6 ay önce)
    Öznur Çalık MKYK üyesiydi de ne yaptı ? Bülent Tüfenkçi bakandı da ne yaptı ? Bize DOĞRU çalışan, dürüst insanlar lazım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • orhan ince (6 ay önce)
    yerel seçimlerde oy kullanmaya gitmeyeceğiz tüm aile olarak en azından viçdanım rahat olur bence her kez düşünmeli bu sandık olayını bunu yoksa kim gelirse yine aynı olaçak depremden 8 ay geçmiş halen musluktan su içilmiyor kimin umrunda .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seçimlere gitmemeniz hiçbir şeyi değiştirmez.Bilin isterim
    %50
    %50
    Yanıtla
  • turgut (6 ay önce)
    her seçimde istisnasız 1. parti çıkar her zaman yüzde 65 oy ve ama malatyaya ne bir bakanlık ne bir mkyk üyeliği nede bir danışmanlık verilsin yazık günah
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ufuk (6 ay önce)
    Malatya gözden çıkarılmış. Her seçimde Doğu Anadolu da en büyük yüzdeyle oy verdiğimiz iktidar partisi karşılık olarak bonibon veriyor. Verdiğimiz oylar bize; 25 yıldır bitmeyen Kuzey çevre yolu, söz verilip yapılmayan hızlı tren projesi, derme çatma havalimanı, olamayan şehir hastanesi(Mevcut hastaneyi Tabela Değiştirip yapacaklarmış bizede yutturacaklar zaten), depremde unutulan bir şehir olarak geri döndü. Saymakla bitmez .Depremden sonra Sanayi bölgesi olarak imara açılan alanlar Malatya da 200 hektarken K.Maraşta bizim yedi katımız. Maraşla ne farkımız var acaba. Ayrıca Bu yatırımlar nere gidiyor derseniz Karadeniz şehirlerine gidiyor. Verdiğimiz vergiler ile Karadeniz şehirlerini ihya ediyorlar. Belediye başkanlarımızın misyonu ve vizyonları da ortada. Bakalım yeni adaylarımız hangi sürprizle çıkacak. Yine parayı bastıran Belediye başkanı adayı olacak. Sözün özü Malatyanın sahibi yok.İşimiz Allaha kalmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Hadi size bu listede ucundan kıyısından bir Malatya'lı bulayım. Mehmet Umut Tuncer, Mahmut Tuncer'in oğlu. Mahmut Tuncer'de aslen Doğanşehir Kurucaovalı:)
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (6 ay önce)
    Şimdi çok üzüldüm. Sanki Malatya'ya çıkarları olmadan bir çivi caktilar..sahipsiz. MALATYAm vesselam
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    Sanki olanların Bi faydası vardı
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    He ben oradaydım. Malatyalı yok dediler Tayyip ben varım ya dedi. Tamam dediler. Hızlı Tren, Çevre yolu, Tramvay, Şehir Hastanesi, Havaalanı, Adliye Binası dediler. Tayyip yine ben varım dedi. Malatya için büyük şerefti bu ve Malatya tamam dedi. Durmak yok, yerel seçimlerde hemşerimizin! yüzünü kara çıkarmayalım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Kenan (6 ay önce)
    Varlığı ancak kendisine ve bacılarına ! şans oldu !
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Deniz (6 ay önce)
    Öznur hanım; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na gelirse vah vah vah Malatya’nın haline.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Berk (6 ay önce)
    Şimdi vekiller oturacaklar belediye başkan adaylarını kafalarına göre kendi adamlarından belirleyecekler ve önümüze sunacaklar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Deniz (6 ay önce)
    Malatya Öznur Çalıktan sonunda kurtuldu. Avaneleri onu belediye başkanı yaptırmak için uğraşıyor. Malatya bu oyuna gelmemelidir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hiç boşa nefes harcamayın kafa yormayın kardeşim.yarın yerel seçimde ister Öznur Çalık ister Gürkan aday gösterilsin herkes gidip tıpış tıpış oyunu verecek. Yaw kime verek kafası olan bir topluma sen bişey anlayamazsın. Hem şikayet edip hemde oy veren başka bir millet yokturdur
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ZAFER DEMİR (6 ay önce)
    Adam öznurdan kurtula diye elinden geleni yaptı :D
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Selim (6 ay önce)
    Myk baskani olsa nolur listede katibide olsa ne olur ne olacak yani simdiye kadar ne faydalari olduki listede yokmusuz
    %89
    %11
    Yanıtla
  • c. karacan (6 ay önce)
    öznur hanımın varlığı biz malatyalılar için büyük bir şanstı. hayırlısı olsun. vahit atalanın girmesi de önemli.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Hamdi (6 ay önce)
    Demekki neymiş, bizimkilerin iktidar partisinin MKYK'na girecek kadar güçleri artık yoktur, bitmiş, tükenmişler. Öznur Çalık'ın yakınlarıyla ilgili suiistimaller kapansın diye, "AK Parti zarar görür" sözleri kar gibi büyü büye kendisini devirdi. Öznur Çalık'ın bakalım bundan sonra yakınlarını nasıl koruyup kollayacak. Artık Malatya'da değil, Ankara'da herkes her şeyi konuşuyor. Unutmasın Öznur Çalık, gelecekte bir gün gelecek ve hukukun üstünlüğü galip olacaktır.Adalet yavaş işler ama sonunda yerine gelir.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yorumcu (6 ay önce)
    yorumnyazmaya bile değmez Malatya bunlara layık işte (keşke bunu da yazmasaydım)... ;)))
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ali (6 ay önce)
    Bugüne kadar ne milletvekilleri ne de MKYK üyeleri ne yapmışlar, ne yararları olmuş Malatya'ya. Bilen varsa, söylesin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Walla senin yorumunu okumadan benzerini usteyazdim yayinlanirsa
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Naci (6 ay önce)
    Aysun Kocası Ercan Karabulut u tebelleş etti . Neye faydası oldu ki ancak kendi çıkarlarına kullandılar. Aşırı zenginleşme, yolsuzluk , usulsüzlük , 20 ye yakın dava , 2. Defa Rektör olamadı, Yök başkanı Aysunu odasına almadı kapılarda ağladı . Öznür hala bu bacısı ile kocasını korumaya çalışıyor , deprem de bu kadar vatandaşın derdi var gitmiş erişim engeli , sözde gazeteciler v.s. tutuyorlar , ayıp ayıp utanın artık. Götürdükleriniz yetmedi mi ??? İnşallah hesabını vereceksiniz! O günler de gelecek .
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cemil (6 ay önce)
    Şu Öznur Çalık tan kurtulduk ya .
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Komşu kızı (6 ay önce)Cemil isimli kullanıcı yorumuna
    Öznur hanımın hikayesi yeni başlıyor daha.belediye başkanı yapacağız .
    %34
    %66
    Yanıtla
  • battal (6 ay önce)
    daha önceden vardı da noldu olmaması daha iyi
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (6 ay önce)
    Elazığın her dönem mkyk da vekili var,ben cumhurbaşkanınada hak veriyorum Malatya’yı çantada keklik görüyor görmese ihsan kocayı ısıtıp ısıtıp milletin önüne getirmezdi emin olun Selahattin Gürkan da belediye başkanı adayı olacak ama emin olun yıllardır oy veren biri olarak oy vermiyecem,bi tokat lazım vallahi yoksa bu şehir on yıla kendine gelmez
    %79
    %21
    Yanıtla
  • O tokatı genel seçimlerde attınız yeterli bidaha tokat atmayın.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Abdullah (6 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Verirsin Verirsin, alıştınız vermeye. Değil Selahattin, Selahattin 'in ayakkabı kutusunu koysunlar %75 net cepte.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (6 ay önce)
    İnşallah myk yada almazlar kimseyi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cavit44 (6 ay önce)
    Mkyk lı ve birzamanlar bakanlı malatya kuzey çevre yolu umu bitti şehir hastanesimi yapıldı hızlı treni mi geldi raylı sistem taşımamı yapıldı Afet oldu vatandaş A elektrik aboneliği verilmiyor sizde icraat ten bahsediyorsunuz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (6 ay önce)
    Kıyamam ya... İçerlediniz mi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Orhan ince (6 ay önce)
    Haketikmi evet Listede varken ne yaptılar tabiki hiç
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Reis en birinci malatyalı, bence ondan ihtiyaç olmadı diye şey etmiştir kim olacak başka gılışdarda ağbabayı attı bişey oluyu ankarada ama hadi hayırlısı
    %39
    %61
    Yanıtla
  • MECZUP (6 ay önce)
    Zaten adam koysaydı da bunlar yapamazdı kalitesi şehrine nasıl baktıklarına baktı sıfır icraat sıfır bilgi tabi seçmez ben olsam meclisten içeri almam.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    Öznur Çalık bilerek MKYK konulmamış olabilir başımıza belediye başkan adayı yapacaklar ya
    %44
    %56
    Yanıtla
  • İsmail (6 ay önce)
    Sasirdikmi tabiki hayır genel seçim geçene kadarmış malatya sevdası.asl8nda bencede doğru karar AKP.milletvekilleri kendi cikar menfaat derdine düştü genel başkanlarıda bunu gördü.yarin genel seçim olsa hiç birini vekil yapmaz.birisinin bbb hayalide suya düştü galiba.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakikat (6 ay önce)
    Reis in gözünde Malatyada yönetime girecek kalitede adam yok.zaten akp yönetimi tamamen trabzon,sivas,erzincan lıların elinde.Malatyalıları kim netsin.kaderine terkedilmiş sahipsiz bir şehir.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    Hiç şaşırmadım Malatya Milletvekillerinin kendi çıkarları dışında ne icraatları var
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Oktay (6 ay önce)
    Kendi içlerini bilmezler mi. Kimi alacaklar hangisi vasifli
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abidin44 (6 ay önce)
    Mkyks vardıda ne yaptılarki
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mlx (6 ay önce)
    Malatya'nın akp ye sahip çıktığı kadar akp Malatya'ya sahip çıkmadı.hep çantada keklik gördü.malatya bakanlık hayali kurarken MYK da gitti.Hayırlı uğurlu olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla