SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alevi Vatandaşların Evlerini İşaretledi, Yakalandı

0
Güncellendi - 2020-01-05 18:10:30
Alevi Vatandaşların Evlerini İşaretledi, Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

MUHTARIN YEĞENİ TUTUKLANDI.. Malatya'nın Akçadağ ilçesi Dedeköy Mahallesi'nde Alevi vatandaşlara ait evlerin kapılarını ve duvarlarını işaretleyen zanlı yakalandı.

Alevi vatandaşların yaşadığı mahallenin muhtarı, dün gece Akçadağ İlçe Jandarma Komutanlığını arayarak 5 evin kapısına ve duvarlarına yazı yazıldığını ve işaret konulduğunu bildirdi.

Yapılan incelemede mahalledeki 5 evin kapı ve duvarlarına "Aleviler gitsin, Türkiye Müslümandır" yazıldığı, "X" işareti konulduğu belirlendi.

Söz konusu yazıları yazan şüphelinin aynı mahallede ikamet eden ve muhtarın yeğeni B.Ç. olduğu tespit edildi. Şüpheli, jandarma ekiplerince olaydan kısa süre sonra yakalandı.

Üst aramasında yazıları yazdığı boya kalemi bulunan şüphelinin, ilk beyanında güvenlik korucusu olmak istediğini, mahallenin güvenli olmadığı algısı oluşturmak amacıyla evleri işaretlediğini söylediği öğrenildi.

2 GÖZALTI, 1 TUTUKLAMA..

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.Ç. ile H.Ç. jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesi ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden B.Ç. tutuklanırken H.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • 44malatya (4 yıl önce)
    Bu kisi ne olursa olsun agir.. ceza verilsinki topluma ornek olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Yazıyı bile okumadan yorum yazmışsınız . Ayrımcılıktan bahsetmişsiniz işaret koyan şahısta aynı köyden ve kendisi de alevi . Biraz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İçinizdeki kini buralara yazmayın. Malatya en saygili anlayışlı barışın şehridir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Dedeköy, Alevi köyü değildir. Alevi vatandaşların da yaşadığı bir köydür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz 44 (4 yıl önce)
    Ne zaman bitecek bu bölücülük anlamadım lütfen işimize bakalım arkadaşlar ortadoğunun hali ortada herkesi Allah yaratmış lütfen bu tür saçmalıklarla günah a girmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Eveeeet kim yapmis ...asıl niye yapmis herkes bilmeli orenmeli....
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    bu adamdan ,memlekete ailesine hayır gelmez..kendi menfaati için tüm köyü feda etmiş .bir de köye korucu olacakmış.hemen köyü bu adamdan korumak için köyden atmak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet genç (4 yıl önce)
    Boşuna yapıyor sadece kendine zarar veriyor belkide köyün reklamını yapıyor muhtarın yeğeniyiymis saten.birakmayin içerde kalsın kimse bizi bölemez alevi de bizden sünnüde bizden bende sünnüyüm vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Densiz mi yok memleket te
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karaman (4 yıl önce)
    Dinle dostum gerçek sözüm ister Ali ol ister Kazım önce insan olmak lazım gel hikmetin bana sor..
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (4 yıl önce)
    Alevi ne, Sünni ne. önce insan ol insan.
    0
    0
    Yanıtla
  • zibetra (4 yıl önce)
    Askerin ulaşmasının zor olduğu köy ve mezraya korucu verilir. Dedeköy değil jandarmaya, askeri havalimanına çok yakın. Eşim Dedeköylü. Öğrendiğine göre tüm gençleri toplayıp arama yapmışlar. Şüphelinin akrabaların dışında evin işaretlenmediğini ve civarda başka alevi köy olmasına rağmen "neden sadece bu köy" şüphesinden yola çıkınca köylülerden şüphelenmiş ve o kişinin evinde boya tüpü çıkınca yakalamışlar. Ne büyük cahillik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende yön kavramı sıfır. Dede köy nere hava alanı nere?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Allah akıl versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    İşte böyleleri yüzünden bu memleket hep böyle konularla meşgul ediliyor, millet uzaya çıkalı 50 sene oldu bizim uğraştığımız, insan profiline bak, böylelerine en ağır cezayı vereceksin ki ders olsun... Jandarmamıza da helal olsun, olayı çözmüş.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (4 yıl önce)
    Yapan alevi bir vatandaş zaten, güya köyde güvenlik sorunu varmış gibi gösterip korucu olacak. Yazıklar olsun sana halkı kin ve düşmanlığa tahrk suçundan gir içeri de aklın belki başına gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemalettin (4 yıl önce)
    Evet işte bu güzelim ülkeyi böyle karıştırmak istiyorlar. Hepimiz uyanık olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (4 yıl önce)
    Adam zaten alevi bir vatandaş,Adamın derdi köy korucusu olmakmış,kendi köyünde güvenlik zaafiyeti varmış gibi gösterip korucu olmak derdinde.Zaten jandarma daki sorgusunda itiraf etti.Dede köy muhtarının da akrabası.... Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • rafik (4 yıl önce)
    Sayın vekil Ağbaba'yı konuyla ilgili basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Niye Ağbaba memlekette başka vekil yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • ???? mantıklı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)Emrah isimli kullanıcı yorumuna
    Başka vekillerin ilgileneceğini sanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Koç (4 yıl önce)rafik isimli kullanıcı yorumuna
    Rafik haberi anlayarak oku adam kim ne amaçla yapmış haberde zaten yazıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • adıyamanlı (4 yıl önce)
    İyide Dedeköy zaten alevi bir köy değil mi
    0
    0
    Yanıtla