SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Allah Bize Malatya Valiliğini Nasip Etti"

0
Güncellendi - 2017-07-11 20:21:31
A- A+ PAYLAŞ

VALİ KABAN GÖREVE BAŞLADI: İçişleri Bakanlığı’nın 21 Haziran’da Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Zonguldak’tan Malatya’ya atanan Vali Ali Kaban görevine başladı.

Valiler Kararnamesiyle Malatya’ya 1 yıl önce İzmir Valiliği’nden atanmış olan Mustafa Toprak Merkez Valiliği’ne, Malatya Valiliği’ne Zonguldak Valisi Ali Kaban getirilmişti. Vali Kaban, 10 Temmuz itibariyle Malatya’daki görevine başladı.

Vali Kaban için Malatya Valiliği önünde bir karşılama töreni düzenlendi. Vali Ali Kaban’ı Vali Vekili Miktat Alan, Vali Yardımcıları, askeri ve mülki erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

Tek tek herkesle tokalaşan Vali Kaban, valilikte basın toplantısı düzenledi. Fiilen Malatya Valiliği görevine başladığını kaydeden Kaban, “Sıcak karşılamadan dolayı herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Hakikaten klasikleşmiş bir ‘yurdumuzun mutena bölgesinde göreve başladım’ Malatya için demeyeceğim. Çünkü klasikleşmişin ötesinde hakikaten ilk kez geldiğim bu yurt yöresinde, yurdumuzun bu güzel yöresinde herhangi bir bilgiye sahip olmadığım halde Malatya ile ilgili şuana kadar olumsuz bir söz eden bir kişiye rastlamadım. Bu da beni cidden şaşırtmıştır. Malatya’yı bu manada hakikaten sıcaklığıyla, insanımızın alabildiğine sıcak olduğu, gerek kamu görevlisine gerek birbirine ve gerekse devletine karşı alabildiğine sıcak ve saygılı olduğu bir yurt yöresi olarak saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“KAYISIYA, YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARLA KATKIDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Vali Kaban, Malatya’ya ilk kez geldiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Ordu Valiliğim sırasında yaptığımız bir fındık çalışması vardı, fındıkla ilgili bir rapor hazırlatmıştım. Orada da fındık, Ordu’nun birincil ve çok önemli bir gündemi ve konusuydu. Biz, bu gündem içerisinde dünya fındık tüketiminin ülke olarak yüzde 80’ini, vilayet olarak da Türkiye üretiminin yüzde 35’e yakın kısmını temin ediyor idik. İlk kez yapılmış bir çalışmaydı. Fındıkla ilgili sorunlara bir yaklaşım getirebilmek amacıyla yapılmıştı. O sırada Fındığı çalışırken arkadaşlarımız uzun bir çalışma yaptı. Belki 6 ay sürdü ama çıkan rapor 5x5 adını taşıyordu. 5 yıl 5 lira adı altında çok etkili bir rapor oldu. Sonraki 5 yılı belirledi. Orada o çalışma sırasında kayısının da benzer bir ürün olarak fındık gibi belirli sıkıntılarının olduğunu bir örnek olarak arkadaşlarımız uzun uzun anlatmışlardı. Ben, kayısının bu anlamdaki yerini oradan hatırlıyorum. Şimdi Allah bize Malatya Valiliğini nasip etti, inşallah kayısı konusunda da daha önce fındıkta yaptığımız gibi yahut Zonguldak’ta kömür konusunda yaptırdığımız gibi çalışmalarla ne katkıda bulunabilirsek; bu güzel memlekete, bu sıcak insanlara nasıl bir katkıda bulunarak oluşmakta olan bu binaya nasıl bir tuğla, taş koyabilirsek, bu bizim en büyük kârımız olacak. Buradan giderken de mutlu bir şekilde, gurur duyarak, ‘şunu yaptık’ diyebileceğimiz bir çalışmamız olacak. İlk kez geldiğim bir yöremiz. Tanıdıkça eminim ki çok daha kayısı gibi başka güzellikleri de fark edeceğiz. Kamu görevinin bir cilvesi olarak bir gün ayrılacağımız güne kadar yapacağımız katkılarla inşallah güzel bir çalışma ortamı içerisinde, arkadaşlarımızla birlikte bugüne kadar yapılmış olan çalışmalara da kamuda, hizmette sürekliliğin devamlılığın sağlanması anlamında katkıda bulunarak, inşallah bir gün noktayı koyacağız.”

Vali Ali Kaban, karşılaşamadan dolayı teşekkür ederek, Malatyalılara saygı ve sevgilerini sundu.

ALİ KABAN KİMDİR?

1966 yılında Afyon/Sandıklı’da doğmuştur.1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1990 yılında Kayseri Kaymakam adayı olarak Mülki İdare mesleğine girdi. Bala, Kızılcahamam ve Doğanhisar Kaymakam Vekili olarak görev yaptıktan sonra,

1994-1995 Giresun Çanakçı Kaymakamı

1995-1997 Bayburt Demirözü Kaymakamı

1998-1999 Ankara Ayaş Kaymakamı

1999-2000 Bolu Vali Yardımcısı Vekili (Deprem Dolayısıyla)

2000-2002 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü

2002-2003 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı

2003-2004 Mülkiye Müfettişi

2004 yılında Mülkiye Başmüfettişi görevlerinde bulundu.

2005-2007 yılları arasında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün ulusal güvenlik danışmanı, 2007-2008 yıllarında Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın özel danışmanı, 2008-2009 yıllarında Ordu Valisi, 2009 yılında Merkez Valiliğine atanmıştır.

1997-1998 yıllarında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı, 2001-2002 yıllarında İngiltere Leicester Üniversitesi Kamu Düzeni kürsüsünde Mastır programını tamamlayan Ali Kaban 2.8.2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Zonguldak Valiliği görevine atandı. Kaban, 21 Haziran 2017 tarihli kararname ile Malatya Valiliği görevine getirildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mayer türk (6 yıl önce)
    Hoşgeldiniz sayın valim malatyamıza inşalla diğer valiler gibi makam ile makam arabası arasında kalmaz biraz halkın arasında gezer Malatya'daki mevki sahipleri genelde makam ve makam aracı arasında olurlar inşalla siz fark uygulamanızla örnek olursunuz sahipsiz malatyada ve aylardır içme suyu olmayan narmikan köyüyle ilgilenen biri çıkar inşalla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Hoşgeldiniz sayın valim. Hayırlı görevler Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla