SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

MTÜ'de Olanlardan Haberdarlar mı?!

MTÜ'de Olanlardan Haberdarlar mı?!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ), adı yolsuzluk, usülsüzlük iddiaları ve skandallarla anılan, üniversiteyi resmi hiçbir görevi olmamasına rağmen kocası Ercan Karabulut'la, ikamet ettiği Ankara'dan idare etmekle eleştirilen, ancak ayda birkaç günlüğüne geldiği Malatya'da sürekli görev başındaymış gibi görseller paylaşarak üniversite camiası ve Malatya kamuoyunu aldatmaya devam etmekle suçlanan rektörü Aysun Bay Karabulut, tüm bunların yanı sıra kendine koruma zırhı oluşturmak için Ankara'da üst düzey devlet yöneticileri ve siyasilerle fotoğraf verme çabasını sürdürüyor. 

Rektörün, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kardeşi olması nedeniyle yakınlaştığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki idari görevlilerin yanı sıra buraya gelen konuklarla çektirdiği ve neredeyse hepsine, ne olduğu bilinmeyen projelerini paylaştığına ilişkin not düştüğü paylaşımlarda en çok kullandığı isimlerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu gözlenirken, bu isimlerin Malatya'da olanlardan ve MTÜ'deki skandal karı-koca yönetiminden haberdar olup olmadığı merak ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Bahar Şenliği ve mezuniyet töreni için 2,5 günlüğüne Malatya'ya gelen rektör, Ankara'ya döndükten hemen sonra yine bir Fahrettin Altun ve Süleyman Soylu paylaşımı yaptı. Ankara'daki evinden Malatya'da üniversitenin bazı toplantılarına internet bağlantısıyla katılan, ancak görüntüye yerleştirdiği Malatya makam görseli nedeniyle Malatya'da bulunduğu izlenimi veren rektörün, Malatya'ya geldiği ve bir-iki gün kaldığı dönemlerde, üniversitenin bazı birimlerini ziyaret ederken, aynı gün değişik kıyafetlerle fotoğraf çektirdiği, bunları daha sonra ayrı günlerde, paylaşım günü Malatya'daymış gibi yansıttığı iddiaları, bu konudaki haberlerin yorumlarında sıkça gündeme getirildi. Karabulut'un paylaşımlarının altına övgü yazan bir grubun, ‘trol’ hesaplar olduğuna ilişkin tespitler de bulunduğu belirtiliyor.

Üniversiteye rektör olduktan sonra mal varlığında ciddi bir artış olduğu iddialarına bugüne kadar herhangi bir yanıt veremeyen, ayrıca kendisinin buluşu olduğunu öne sürüp katıldığı her televizyon programında tanıtımını yaptığı Kayısır adlı acı kayısı çekirdeği ezmesinde normalin 132 kat üstünde zehirli siyanür maddesi çıkması skandalıyla bir kez daha zor günler yaşayan, ancak kocasının arkadaşına üniversitenin parasıyla kurdurulan, dışarıda yer tutularak 'Turgut Özal Üniversitesi Araştırma Merkezi' tabelası asılan yerde yapılması nedeniyle sorumluluk üstlenmeyen rektör Aysun Bay Karabulut'un, özellikle fotoğraflarını kullanarak 'nüfuz suistimali' yaptığı kişilerin bu duruma daha ne kadar seyirci kalacakarı merak edildi.

Rektör ve kocası ile Malatya'da oluşturdukları kadrodaki bazı yönetici isimlerin odağında yer aldığı yolsuzluk, usulsüzlük iddiaların Yükseköğretim Kurumu'nun da (YÖK) gündeminde olduğu, ancak milletvekili abla Çalık'ın müdahalesiyle sonuçlandırılamadığı belirtiliyor. Yine rektörün, üst düzey devlet yöneticileriyle çektirdiği fotoğrafları sık sık kullanarak, bu yönde de denetleyici kurumlar ve yöneticileri üzerinde baskı oluşturduğu iddiaları da yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Bir şekilde yer aldığı fotoğraflara, olmamış diyaloglar yazarak, fotoğrafta yer alan kişileri ve makamlarını suistimal ettiği öne sürülen Aysun Bay Karabulut'la ilgili iddialardan Cumhurbaşkanlığı'nın haberdar olup olmadığı merak ediliyor. Malatya'da konuşulan ise, bu konularda çok sayıda şikayetin CİMER'e gönderildiği, ancak bir şekilde devlet yöneticilerinin bu şikayetlerden haberdar olmadıkları öne sürülüyor. 

Rektörle ilgili konuların ve hakkında herhangi bir işlem yapılmamasının Malatya'da partili seçmenlerin de tepkisine yol açtığı, bunu milletvekilleri ve il yöneticilerinin halk gezilerinde çok etkili bir şekilde gözlemledikleri, rektör ve kocası ile üniversitede yapılanlara ilişkin tasarrufta bulunulmamasının AKP aleyhine bir durum oluşturduğu, muhalefet partilerinin de bundan hoşnut oldukları, durumu izlemekle yetindikleri belirtiliyor.

Aysun Bay Karabulut'un rektörlüğe atanmasından sonra, malatyahaber.com kendisine ciddi destek vermiş, ancak rektörün daha sonra önemli insanlar ve kurumları ilgilendiren çok ciddi konularda  "olayları çarpıttığı, gerek duyduğunda gözyaşları eşliğinde gerçek dışı bir şekilde anlattığı, insanları ve kurumları karşı karşıya getirmek için olmayan diyaloglar ürettiği” gibi net tespitler üzerine  kendisiyle diyalog kesilmişti. Rektörün tüm diyalog çabaları, malatyahaber.com tarafından karşılıksız bırakılmıştı.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Rektör Aysun Bay Karabulut'un, İletişim Başkanı Altun'un yer aldığı son  paylaşımı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili son iki haftadaki paylaşımları

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Kerem (1 yıl önce)
    Sırf bu haberler yüzünden oy vermeyeceğim diyen var. Arkadaşım bir dön ülkeye bak. Mazotun fiyatına bak, pahalılığa bak, işsizliğe, sığınmacılara bak. TL'nin nasıl eridiğine bak. Türk Vatandaşlığı'nın nasıl değersizleştiğine bak. Şu kadar şeye rağmen hâlâ destekliyorsanız zaten size daha ne diyelim...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Derya Deniz (1 yıl önce)
    Rektör hanımın projelerinin ne olduğunu kimse bilmiyor. Elinde dosyalar Ankarada karı koca kapı kapı geziyorlar. Bu adam üniversitesinde hiç mesai yapmıyor. Kimsede kardeşim sen neredesin demiyor. Neyse ben projelerden birisi için yorum yapacağım. Sanırım rektör hanım metaverse den arsa alacak. Hayvan çiftliği kuracaklar. Kocası bay veteriner ile beraber besicilik yapacaklar. Çünkü seçimlerden sonra kimsenin yüzüne bakacak yüzleri kalmayınca sanal dünyada yaşayacaklar. Nasıl proje ama? Zihni sinir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • asım (1 yıl önce)
    malatya haber bu fotolar size göz korkusu veriyorlar gibi :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kerim (1 yıl önce)
    Yav malatyahaber bıltık sizin artık şu aysun haberLerinden kaç lira yada ne isteyip alamadıysanız söyleyin malatya halko olarak biz toplayıp verelimde kapatın daha. Hergün hergün kasıtlı yaptığınız net ortada. Demekki bir isteiğinizi yapmadılar yetmeeimi yav
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Yav he he. Tüm haberlerde somut deliller var. Yalakalık daha tatlı geliyorsa görmezsiniz tabi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahit var (1 yıl önce)
    çok gereksizler
    %88
    %12
    Yanıtla
  • mtt (1 yıl önce)
    Bunun yüzünden her dönem oy verdiğim partime bir daha oy vermeyecem
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Rektör ve eşi ercan karabulut ankarada o kadar yogunlarki ,daha ne kadar yolsuzluk ve usulsüzlük yapacaklar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veteriner Hekim (1 yıl önce)
    Malatya'da hayvancılığın gelişmiş (%95 üzerinde kültür/cins büyükbaş hayvancılık) olmasına rağmen bir Veterinerlik Fakültesi yoktur. Malatya Turgut Özal Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi kurulması, Malatya ve bölgesine hizmet vermek üzere Türkiye'nin en gelişmiş Veterinerlik Uygulama Eğitim ve Araştırma Hastanesinin açılmasını istiyoruz. Malatya için çok gecikmiş, acilen değerlendirilip sonuçlanması yönünde bu haklı talebin gündemde tutulması, değerli hemşerileriz, kıymetli vekillerimiz ve güzide basınımıza da büyük görev düşmektedir. İnşallah en kısa sürede Malatya'mıza yakışır bir Veterinerlik Fakültesi kurulup hizmete açılarak hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin, hayvan sağlığıyla ilgili sorunlarına çözümler üretilir. Selam ve Saygılar..
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Şuayip (1 yıl önce)
    Evet artık milletin yetkililerden görevini yapmasını bekledikleri zaman, yazık millet resmen devlete şikayet ediyor yapılan yolsuzlukları her gün yazılıyor siteler ama arkasında ki siyasi güç dolayısıyla kimse dokunamıyor. Peki kim bu siyasi güç bu kadın hangi siyasi görüşe sahip? AKP li mi baktığınızda hergün yanlarında iki kare foto bakanlıklara girme çabası ama cumhurbaşkanı demiş ki mesela gel seni Bakan yapalım o demiş yok ben yerimden memnunum milleti böyle kandırmaya çalışmak, CHP li mi Veli beye bakınca eleştiremiyor bile neden acaba kimilerini hangi tanıdıklarını işe aldı. TKP li mi bakıyoruz ki TKP üyeleri bizim yazıhanın meşhur ciritini atıyor, tabi bir de siyasi görüşten ziyade uhrevi güçler de arkasında ya hani üç harflileri yönettiğini iddia eden bir büyücü var üç harflileri yönetiyor mu bilinmez ama bir kurumun başındakini yönettiği çok açık, anahtarı da ona teslim edip gitmiş... Görevden aldığını iddia ettiği fakat halen ben bir gücüm iddiasında bulunan sicili bozuklar..., . Evet millet şikayet ediyor artık bu acizlik bitsin yetkililer de gereğini yapsın.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Olanlardan haberleri olmaz mı? Hükümetler değişir, Devlet her zaman bakidir. Al bayrağın rüzgarı daimdir. Adalet geç de olsa tecelli edecektir. Sabırsızlıkla bekliyoruz...!
    %96
    %4
    Yanıtla
  • MERTHAN (1 yıl önce)
    rektör kadar başınıza taş düşsün Hergün bir insan üzerinden haber yapılıyorsa bunu herkes bilmelidir ki ya o kurumdan nemalanamamışsınızdır yada akrabalarınızı işe sokamamışsınızdır. Başka Açıklaması yok maalesef basında ayaklar altına düşmüş bakalım yarın kimler hakkında haber yapacaksınız. yazık çok yazık
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Merthan beg, demek ki siz nemalandınız bu karı kocadan ya da yakınlarınızı işe soktunuz. Başka ne açıklaması olabilir ki. Okuma yazmanız varsa yukarıdaki linklerden olup biteni okursunuz ve bu yorumu yazmazsınız. Madem ki yazdınız tek açıklaması şudur: NEMALANIYORSUNUZ!!!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Sevgili yalaka, aklının ermediği işlere karışma. Bı düşün bakalım senin bu saydıgin iftiraları haberin muhattabi neden iddia edemiyor da kapı kapı geziyor?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Arpa Ektim Evlek Evlek Dadandı Kara Leylek Dedim Ki Murad Alım Koymadı Zalım Felek Türküsünü bilir misin "MERTHAN"
    %94
    %6
    Yanıtla
  • bi bitmediniz.sen ne ihaleler aldın soyle bakayım şimdi sana aleni iş de veremezler çünkü onlar bir süreliğine ara verdi bu işlere aç kaldın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seninkine inşallah (1 yıl önce)MERTHAN isimli kullanıcı yorumuna
    Herhalde sen de yağma Hasan böreğinden zıkkımlanansındır. Bu insanların savunulacak nesi var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veysel K (1 yıl önce)
    Bakanım Siz ne yapıyorsunuz; iç güvenlik falan nüfus işleri vatandaşlık Suriyeliler uzarda gider, Beni boşver Aysun Sen ne yapıyorsun. Aysun; Ya bakanım Seninkide iş mi ben temizlik görevlisini profösör yaptım, içişleri bakanı olsam Marsa jandarma karakolu yapar uzman Erbaşıda oraya Orgeneral atardım.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanı mız bu işe bı el at aylardır haklarında doğru yalan yazılıyor çiziliyor konuşuluyor bu işin aslı astarı nedir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALP (1 yıl önce)
    Ankara siyaset içinde gezip ablasının yerine oynuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu ve bunun gibi durumlar Ak partiye çok ciddi zarar veriyor. Ortaya atılan iddiaların ivedilikle araştırılması lazım.Kimse haktan ve hukuktan büyük değil...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Cihan (1 yıl önce)
    Organize işler bunlar....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Bu kadını ve eşini gördükçe hayattaki TEK BAŞARISIZLIĞIMIN, varlıklı ve iktidara yakın bir aile ile herhangi bir akrabalığımın olmaması olduğunu tekrar tekrar anlıyorum..
    %94
    %6
    Yanıtla