SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Rektörden 'Hızlı Zenginleşme'ye Yanıt Yok, 'Haberleri Kaldırın' İhtarı Var!

Rektörden 'Hızlı Zenginleşme'ye Yanıt Yok, 'Haberleri Kaldırın' İhtarı Var!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin; bilimsel çalışmalar yerine, hızlı zenginleşme, hukuksuz iş ve işlemlerinin yanı sıra yasa dışı atamaları ile sürekli gündemde olan rektörü Aysun Bay Karabulut ile üniversiteyi hiçbir yasal yetkisi olmamasına rağmen, “eş rektör” gibi yöneten kocası veteriner Ercan Karabulut, malatyahaber.com’un yayınladığı mal varlığı hakkındaki haberlerin siteden kaldırılması talebi ile ihtarname gönderdi.

Ankara Barosuna mensup avukatlar Tayfur Aşçı ve İbrahim Yalçınkaya tarafından müvekkilleri Aysun Bay Karabulut ve Ercan Karabulut adına gönderilen ihtarnamede, “MTÜ Rektörü 'Hızlı Zenginleşme'yle Dile Düştü” başlıklı haberin, “adı geçen kişilerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı iddiasıyla, yayından kaldırılmasını istendi.

Yeni avukatlar Ankara’dan
Aysun Bay Karabulut, geçtiğimiz yılın son aylarında, Malatya’daki avukatları aracılığı ile Malatya mahkemelerine başvurarak kendisi ve eşi hakkında malatyahaber.com’da yayınlanan bazı haberlerin erişimine engel getirilmesini talep etmiş, ancak bu talebi reddedilmişti.

İstanbul Barosu’na mensup avukat Devrim Nur Kayabalı’nı vekil tayin etmiş, bu avukatın bir tatil günü yaptığı başvuru sonucunda,  malatyahaber.com’un yalanlayamadığı haberlerine erişimin engellenmesi kararı verilmişti. 

Ancak, Avukat Devrim Nur Kayabalı,  ‘Bizler hayatta olduğumuz sürece mücadele devam edecektir” şeklinde bir mesaj yayınladıktan 2 ay sonra Aysun Bay Karabulut tarafından vekâletten azledilmişti, kendisi de istifa ettiğini öne sürmüştü.

Rektör ve eşi,  bu defa Ankara’da iki yeni avukat tuttu; yeni avukatların ilk işi, Aysun Bay Karabulut ve eşi Ercan Karabulut’un, son üç yıl içinde hızla arttığı ileri sürülen mal varlığına ait haberlerin malatyahaber.com içeriğinden kaldırılmasını talep etmek oldu.

Yeni avukatlar, MTÜ rektörü ve yasal hiçbir yetkisi ve ilişiği olmadığı halde MTÜ’yü “eş rektör” gibi yönettiği gözlenen, üniversite yönetiminin yasa dışı iş ve işlemlerindeki arka plan isim olduğu ileri sürülen rektörün eşi – veteriner Ercan Karabulut ve Aysun Karabulut adına, malatyahaber.com yönetimine gönderdikleri ihtarnamede, kendilerini mahkeme yerine koyarak, “MTÜ Rektörü 'Hızlı Zenginleşme'yle Dile Düştü” başlıklı haberin hukuka aykırı olduğunun ‘tespit edildiği’ni belirterek, söz konusu haberin yayından kaldırılmasını istedi.

Yeniçağ Gazetesi'nden alıntılar da yapılan söz konusu haberde, “rektör ve ailesinin 2019'da Ankara- Çankaya'da, 2020'de ise İzmir-Çeşme'de aldıkları villaların tapularının görüntülerinin yanı sıra araçlarının da fotoğrafları yayınlanmıştı. Haberde yer alan mali tabloda 2018 yılında bazıları icralık borçları bulunan aileni,  2021 yılında sahip olduğu mal varlığı bir tabloda  listelenirken, 3'üncü villa olarak Malatya- Yeşilyurt Şahintepe'sindeki bir villa projesine dahil oldukları” iddialarına yer veriliyordu. Yeniçağ Gazetesi'ndeki haberde, iddialara ilişkin tapu, harcamalar, ikiliye ait araçlarla ilgili belge görselleri de yer alıyordu.

Avukatlar Tayfur Aşçı ve İbrahim Yalçınkaya, ihtarnamede, “Müvekkillerin maliki olduğu veyahut zilyetlik şeklinde kullandığı taşınır ve taşınmaz eşya bilgilerinin paylaşılması takdir olunacaktır ki kişilik haklarına açıkça saldırı mahiyetindedir. Kaldı ki müvekkil üst düzey bir kamu personeli olması hasebiyle kişisel verilerinin internet ortamında aleni şekilde paylaşılması ve haksız haberlere konu edilmesi göz önüne alındığında kabul edilemez bir durum meydana getirmektedir” yolundaki iddiaları ile bir kamu görevlisi olan rektörün, bu göreve atandıktan sonra  hızla arttığı ileri sürülen mal varlığının kamuoyu tarafından bilinmesini istemediklerini ima etti.

Rektör ve Kocası, sadece iki yıl içerisinde edindikleri ileri sürülen bu mal varlıklarına ilişkin bugüne kadar yapılan haberlere yalanlama veya bir açıklama yapmazken, Turgut Özal Üniversitesi’nde hem bir dizi usulsüz iş ve işlemler, hem de mal varlığına yönelik haberin yayından kaldırılması, için avukat aşındırmaya devam ediyor.

MTÜ Rektörü ve eşi, kendilerini ‘haber denetim komiserleri’ olarak konumlandırıp, malatyahaber.com’da, belge ve bilgiye dayalı, ilgili yasalar ile gazetecilik meslek ahlak ve ilkelerine tümüyle uyumlu kendileriyle ilgili haberlerin engellenmesi için ‘Sansür Makamı’ olarak gördükleri  devlet kurumlarını adeta mesken tuttuğu gözleniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Kuru sogan (2 yıl önce)
    Yakinda cok yakinda bunlarin hepsi yargilanacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bugün bu şahısların yaptığı tüm işleri tüm Malatya'ya anlatsak, fazla değil 5 dakika sonra bu ikisini çarşı meydana çıkaralım tüm Malatyalilar bu şahısların etrafında pervane olurlar. Nasılsanız öyle yonetilirsiniz. Kimse kimseye kızmasın, küsmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abuzer (2 yıl önce)
    hala anlamıyorsunuz değil mi bu ülkede muhalefet yaparsa yolsuzluk olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu kadının üzerine neden bu kadar gidiliyor bir yerden talimat mi aldınız diğer üniversitenin de bundan kalır yanı yok adam terör örgütü elamanlarina öğrencilik vermiş mesala danışmanın kızı akademisyen alınmış mesala genel sekreteri kim bir araştırın bakalım
    %28
    %72
    Yanıtla
  • turan(44) (2 yıl önce)
    Sıfatlarını görmekten usandık artık.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • oktay (2 yıl önce)
    birisi demiyor ki getirin su faturaları hangi firmadan kaça almışsınız.o zaman neler cıkacak bakalım.ama nerdeeeeee.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • peker44 (2 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesinin yabancı öğrenci kontenjanınıda bi araştırsınlar. Liyakatlı yapıldığına inanmıyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • tamam olur. araştırsınlar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Eee .ne diyecek bakin unutmayin eskilerin 2 sözü var ..çok laf yalansız çok mal haramsıź olmaz...birde güzel bir söz daha var ..bir insan birden zenginleşiyorsa ne yaptıgına bakın diye....
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Leyli (2 yıl önce)
    Yiyin efendiler yiyin bu şan-ı iştiha sizin Doyunca, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin Alıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak
    %94
    %6
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Neresinden bakalım her yer marketler manavlar ateş pahası vatandaş gün ve gün fakirleşirken bunlar malına mal katıp helal haram kimin umurunda kimse ebedi değildir hepimiz Allaha hesap vereceğimiz günü bekliyoruz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Bunlar ilerde sürünürler. Planları tutmayacak. Rezil olacaklar. Bunlara çanak tutan, kollayan larda bitecek. Göreceksiniz. Merak etmeyin gördükleriniz ve duyduklarınızda içinize sular serpilecek. Zaman yaklaşıyor.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Hemşehrim daha ne kadar rezil olabilir bir insan. Allah vermesin kimseye yaşatmasın. Yüz kızartıcı bir durum bu. Yolsuzluk. Olmasaydı ortaya çıkar delikanlı gibi reddederlerdi. Demek ki doğru. Ama bilene. Hala güle oynaya poz verip duruyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu kadar beddualar nereye gıdıyor anlamadım konuyla pek alakası yok ama yenı bır konu getırmek ıstıyorum.unv ait lojmanlar kimlere verılmeli kimler lojman hakkına sahıp gorduğüm kadarıyla yazlıgı var kışlıgı var adına bır suru malvarlıgı var evını kiraya vermiş ünv lojmanında oturuyor cüzi bı paraya kışın unv villasında yazın kendi villasında adalet mı bilemedım. Devlet malı denız mi bilemedım
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Allah yarına bırakır da yanına bırakmaz. Dur bakalım acaba nereden çıkacak bu haram.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Türab (2 yıl önce)
    Bir gün bunlar için adalet tecelli edecektir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kayısı (2 yıl önce)
    Darısı malatyadaki üniversitelerin başına, üzüm üzüme baka baka kararır...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Selahattin (2 yıl önce)
    Hayretler içinde okuyorum haberi,üzülüyor insan bu olayları duyunca okuyunca.Yetkili makamlar gerekli soruşturmaları başlatır mı bu durumda ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aynen üzülüp duruyoru ama hiiiç kimsenin kılını kıpırdattığı yok. Çünkü koruması güçlü. Önünde kapı gibi abla var. Kim cesaret edebilir ki edemiyor da.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SADE VATANDAŞ (2 yıl önce)
    Rektör hanım doğrusunu yapmıştır! Yeni avukatlar tutmak ,o kadar mal varlığını açıklamaktan kolay ve daha az maliyetli olsa gerek! Bravo kendisini takdir ediyorum.Ben zannediyordum sadece milletvekillerinin dokunulmazlığı var! Meğer öyle değilmiş 3 nesil dokunulmaz oluyormuş ;)
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Editör uğraşmayın şu masum sabilerle,artık yolsuzluk yalancılık alışkanlık yaptı ülkemizde...bukadar aleyhte delilli ıspatlı haber olduğu halde herkes koltukta ise halen gerisi hikayeeeee
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    eğer usulsüz aldıysa gün gelir ilahi adalet tecelli eder fitil fitil neslinden çıkarır ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yücel men (2 yıl önce)
    Veteriner Rektör Aysun hanım hakkında bu kadar iddialar varken DEVLET BÜYÜKLERİ NEDEN BÖYLE SESSİZ KALIYOR!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veteriner eş rektör Ercan bey izin vermiyormuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    bu haberleri gördükçe bizim yöneticilere beddua edip duruyoruz, bu insanlar niçin halen o koltuklarda oturuyorlar? niçin haklarında bir inceleme yok? o mal varlıklarını nasıl elde etmişler niçin kimse sormuyor? hani eğer burada yazılanlar iftira ise, mahkeme inceleme başlatsın temize çıkarsın bunları o da yok, demek ki yazılanlar gerçek. Ama kimse sesini çıkaramıyor. böyle işleri görünce, halk arasında konuşulanları da duyunca, istemeye istemeye gidip muhalefete oy vereceğiz ki bunları temizlesinler. Temizleneceğine dair ümidim var mı, o da zor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ottoman Empire (2 yıl önce)
    Kaleminize sağlık. Cesaretiniz den dolayı tebrik ediyorum. Bu tür insanlar doymaz. Haram ile doyacagin kadarını götür al bari. Cehennem ateşlerini daha alevlendiriyorlar.bizler nasıl olsa hakkımızı helal etmiyoruz. Kusuncaya kadar kadarr yiyin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (2 yıl önce)
    Bunları görmek istemiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)
    Malatya millet vekilleri!!!!! Hadi öznur hanımın canı çiğeri, ya sizler niye uyuyorsunuz??? Herkes dini gibi biliyor ki bu kadın ve saz ekibi kanunsuz ne kadar iş varsa yapıyor. Niye sesiniz çıkmıyor? Geleçek dönem aday olmanızı öznur çalık engeller diye mi?? Yazıklar olsun size. Yazıklar olsun. Zerre hakkım varsa helal etmiyorum sizlere.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yurtsever (2 yıl önce)Muhammed isimli kullanıcı yorumuna
    Hadi kendi partisinden olanları geçtik. Her konuda konuşan hak arayan Veli Ağbaba nerede. Niye yapılan yolsuzluklar hakkında hiç konuşmuyor. Benim çocuğum gibi üniversite mezunu binlerce genç KPSS ymiş alan sınavıymış girip dururken temizlik elemanları hoca yapılırken ahbap çavuş üniversitelere doldurulurken muhalefetin gıkı niye çıkmıyor. Haram zıkkım olsun. Yiyenin de yedireninde konuşmayan da soruşturmayanın da iki eli heki cihanda da yakasında olsun fitil fitil burunlarından getirsin yüce rabbim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Türkiye cumhuriyeti savcılarını göreve çağırıyorum ,araştırılsın suç varsa suçlu görevden alınsın suçsuz ise medya bu haber lerin doğru olmadığını yayınlayıp özür dilesin kimse kimseye haksızlık etmesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    Şu dünyanın hâline bak ilk öncelikle malatya habere saygı be selam olsun siz böyle doğruları göz önüne sererken başka bir haber kanalı bu iki zata övgüler yağıyor siz her türlü hileyi hurdayı dökerken bu kanal bi ikisini göklere çıkarıyor Allah sizden bin kere razı olsun bize her türlü rezilliği gösterdiğiniz için ne yapalım malatyanin kaderi biri maşti de at koşturur biri üniversitede biri meclisde yapacak bir şey yok sahipsiz malatya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Madem sucunuz yoktur neden haberinizi yayindan kaldiriyorsunuz Aslan gibi ifade verin birde akp vekilerin olaylardan nede susuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla