SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'de Bağ Bozumu ve Mor Reyhan Hasadı Şenliği

Arapgir'de Bağ Bozumu ve Mor Reyhan Hasadı Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arapgir ilçesinde her yıl geleneksek olarak düzenlenen bağbozumu ve mor reyhan hasat şenliklerine start verildi.

Arapgir’de geleneksel olarak düzenlenen bağbozumu ve mor reyhan hasat şenlikleri başladı. Bu yıl 25. düzenlenen bağbozumu şenliklerine ilçenin simge ürünlerinden coğrafi işaretli mor reyhanda eklendi. 

İki gün sürecek olan etkinliklerin startı ilçe merkezinde düzenlenen verilirken, törene Vali Hulusi Şahin, CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlçe Kaymakamı Adnan Doğan, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, siyasi parti, STK temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada “Coğrafi işaret almış olan Arapgir Köhnü Üzümünün yanında, Mor Reyhanı da Malatya'mıza, Arapgir’imize, ülkemize Arapgir Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu tanıttı. Mor Reyhan bizim hazinemize Malatya'nın değerlerine eklenerek, Coğrafi İşaretini de aldı. Böylece Mor Reyhan Arapgir'in sayısız zenginliğinden biri olarak yerini aldı. Bu ürünün tanıtılmasında ve coğrafi işaret almasında emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Arapgir’in çok değerli, çok kıymetli bir coğrafya olduğunu belirten Vali Şahin, “burada bir kültür var, bir ilim var, bir İrfan var. Arapgir bizi biz yapan, Türk Milli Kültürüne büyük değerler katan, büyük insanlar yetiştirmiş, değerli insanların memleketidir. Biz birliğimizi muhafaza edeceğiz. Birliğimizi muhafaza edersek sadece kendimize değil tüm insanlığa faydamız olacaktır. Biz mazlumların son sığınağıyız. Yüzlerce yıldır bu böyle olmuştur. O yüzden bir olacağız, birlikte olacağız, güçlü olacağız. Bunu başarırsak kendimize ve tüm mazlumlara da faydamız olur. Milli kültürümüzün önemli bir parçası olan Arapgir'de böyle bir etkinlikte böyle güzel insanlarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duydum” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol üyelerinin birer konuşma yaptığı açılış töreninin ardından ilçenin coğrafi işaretli köhnü üzümü ile aşık beyazı çeşidi üzüm teşvik yarışmasına geçildi.

Üzüm yarışmasında ilk 3 dereceye giren üreticiler şunlar:

KÖHNÜ ÜZÜMÜ: 1.Yusuf Fırat -Budak Köyü, 2.Ali Fırat – Koru Köyü, 3.Alpay Özkan -Burak Köyü

AŞIK BEYAZI ÜZÜMÜ: 1.Bilgin Hüz – Düzce Köyü, 2. Mustafa Mayda – Düzce Köyü, 3.İzzettin Karagöz – Kayakesen Köyü

Açılış programının ardından Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet üzüm bağında Köhnü Üzümünün hasadını gerçekleştirdi. Vali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri Kaşkaloğlu Gastronomi Müzesi ve Mutfağının açılış törenine katılarak, Şef Ali Açıkgül Gastronomi Mutfağını gezdi.

Çeşitli spor, kültürel aktivitelerle devam edecek olan etkinlikler pazar günü akşam saatlerinde mahalli sanatçıların vereceği konserle son bulacak.

malatyahaber.com- iha- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • aspuzulu (1 yıl önce)
    Sayın valimizi tebrik ve takdie ediyorum. Konu Malatya olunca iktidar partisi belediyesi ayırt etmeksizin katılımları ve samimiyetinden dolayıı.
    %80
    %20
    Yanıtla