SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgir'deki 2 Bin Yıllık Tarihi Köprü 'Yenilendi'!.

Arapgir'deki 2 Bin Yıllık Tarihi Köprü 'Yenilendi'!.
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Arapgir ilçesinde bulunan Anadolu’nun en eski taş köprülerinden biri olduğu belirtilen 13 metre yüksekliğindeki Roma dönemine ait 2 bin yıllık Taş Köprü de bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Arapgir’e bağlı Suceyin Mahallesi sınırlarında bulunan, Anadolu’nun en eski taş köprülerinden biri olduğu belirtilen, kemer açıklığı 16 yüksekliği 13 metre olan Roma dönemine ait 2 bin yıllık Taş Köprü de geçtiğimiz aylarda başlanan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Arapgir ilçe merkezine 30 kilometre mesafede bulunan köprünün son halini görüntüleyen Doğa gezgincisi ve rehberi Nihat Karaca, “ Taş Köprü, arkasında mağaralardan oluşan büyük bir kaya şehir ile üstünde eski Roma öncesine ait hem kaya mezarlarını hem de bölgedeki yerleşik hayatı simgeleyen yerleşkelerle, Kutanlı peribacalarının bulunduğu Taş Köprü mezrasında yer alıyor. Yaklaşık 2 bin yıla dayanmış bir tarihçesi mevcuttur. İki tane ana sütun üzerine yerleştirilmiş yarı kubbe şeklinde, tamamen tek taştan kilitli sistemle donatılmış dönemin en tipik mimarileri örneklerinden ve Anadolu coğrafyasında ayakta kalan el vurulmamış en eski köprü olarak biliniyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Emre (2 ay önce)
    Bir oluşum düşünün ki el attığı her şeyi mahvetsin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • oppo (3 ay önce)
    Her yerde olduğu gibi burda da muazzam mimari(!) muazzam işçilik(!) ne mutlu ki Muazzam görüntü(!) karışmayın,korumayın,bozmayın...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Gero (4 ay önce)
    TOKİ köprü
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Prince44 (4 ay önce)
    Neyse ki restorasyonsuz hali ile çekmiş olduğum bir çok fotoğrafı mevcut...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    İki bin yıl önceki ustalara nasıl köprü yapılırmış göstermişler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abbas (4 ay önce)
    Bu restorasyon değil yenileme Meydan Köprüsü de aynı şekilde yapılmıştı bu köprülerden çıkan tarihi taşlar ne yapılıyor...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Polat (4 ay önce)
    Emeği geçenlere hakkım zehir zıkkım olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Gölge (4 ay önce)
    Bir ülkede, bir şehirde nasıl oluyor da hiçbir iş düzgün yapılmıyor? Restorasyon işini duvarcı Abuzer ustaya mı verdiniz? Allah sizi taş etsin...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • semra Acar (4 ay önce)
    Tarihi dokusuna dokunulmadan restore edilmeliydi . Eski hali daha güzelmiş.Felaket
    %90
    %10
    Yanıtla
  • sedat (4 ay önce)
    Kabus gibi olmuş tarihi mirasımız yok ediliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Akdağ (4 ay önce)
    Malatya’nın en kültürlü ve eğitimli ilçesi Arapgir de bunu yaparsa diyecek söz kalmamıştır artık.Haluk başkan böyle hata yapmazdı şaşırdım….
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 ay önce)
    Köprünün hiç bir tarihi önemi kalmamış. Bunların iki bin yıl önceki ustaya da saygıları yokmuş. Köprünün içinden geçmişler. Sanki yıkıp sıfırdan yapmışlar. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Liyakatsizlik, liyakatsizlik. AKP nin Türkiye ye hediyesi. Eskiden de iktidar kendi adamını atardı ancak o konuda uzman olanı. Şimdi hak getire.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayhan (4 ay önce)
    Bu ne şimdi? Bu mu restorasyon? Bunların bin türlü belasını versin? Tarihe saygı yok. Yazık bir tarihi daha yok etmişler
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Kamil halici (4 ay önce)
    2 bin yıllık köprüyü 1 ayda onarmislar nasıl restorasyon bu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muhteşem (4 ay önce)
    Çok güzel olmuş. Bir tarihi eser milletin parasıyla nasıl katledilir işte örnek. Eminim eser restorasyonu diye de yeniden yaptıkları ucube köprü bedelinin 10-20 katı para vermişlerdir yandaş müteahhite
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hakkı (4 ay önce)
    Köprünün içinden geçmişler. Bu nasıl restorasyon, 2 bin yıllık köprü böyle zulüm görmedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (4 ay önce)
    Yenilenmese daha iyiymiş. Böyle restorasyon olmaz.betonu döküp gitmişler.köprünün tarihi özelliği yok olmuş. Ben turist olarak bu köprüyü görmeye gitmem, devlet olsam bu işe olur vermem teslim de almam.
    %100
    %0
    Yanıtla