SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arapgirli Ayakkabı Ustası da 'Anadolu'nun Ahisiyiz'de

Arapgirli Ayakkabı Ustası da 'Anadolu'nun Ahisiyiz'de
A- A+ PAYLAŞ

 Arapgir ilçesinde yarım asırdır tahta çividen ayakkabı üreten Erol Usta, Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesi çerçevesinde Yalova'nın ünlü baklava ustası ile bir araya geldi. Programa Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesinde yer alan Türkiye'nin Üreten Ustalarının ilk buluşması Yalova'da yapıldı. Program çerçevesinde Arapgir'de yarım asırdır tahta çivi ile ayakkabı üreten Erol Hakan ile Yalovalı ünlü baklava ustası Ömer Hamurcu bir araya geldi. Yalova Valiliği'nin himayesi ile organize edilen esnaf buluşmasına Yalova Valisi Muammer Erol'un yanı sıra Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katılım sağladı.

Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Onursal Başkanı Erol Korkut'un açılış konuşmasıyla başlayan programda projeye konu olan iki ustaya yönelik çekilen belgesellerin sunumu yapıldı. Toplantıda Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitü Başkanı Gazeteci Yazar Fehmi Çalmak da "İnsan ve İnsana Dair Hikayeler" başlığıyla bir sine vizyon sunumu yaptı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız