SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş'tan Aday Adaylığı Başvurusu

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş'tan Aday Adaylığı Başvurusu
A- A+ PAYLAŞ

2024 Yerel Seçimleri için aday adalığı başvuru dosyasını Cumhuriyet Halk Partisi Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk’e teslim eden Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yoğun ilgi ve alkışlarla karşılandı. Başkan Kızıldaş’ın aday adaylığı açıklaması sonrası lokma ikramı yapıldı.

Aday adaylığı açıklamasına; CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, CHP Kadın Kolları Başkanı Gül Nilay Mıllaoğlu, Ziraat Odası Bakanı Turan Aslantürk, Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Bakanı Süleyman Sırrı Yücel,  Belediye Meclis Üyeleri Avni Çıplak, Hacı Bayram Demez, İlhan Balı, Hasan Karael,  STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar yoğun katılım sağladılar.

Konuşmasına günün anlam ve önemini belirten 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı ile başlayan Kızıldaş, 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz vatandaşları da unutmayarak şunları söyledi;

“Biz Arguvan sevdalısıyız. Tüm Arguvan’lıların benim gönlüm de yeri bir başka. Burada toplanan kalabalıkla gördüm ki ben de sizlerin gönlünde yer etmişim. Bizler 2024 yerel seçimlerinden sonra da ilçemize ve sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz Arguvan’ımızı bir adım daha ileriye taşıyıp, Arguvan’da yaşayan hemşehrilerimizin yaşam standardını,  yaşam kalitesini artırmayı hedeflemekteyiz. Bugüne kadar fedakârlık yaparak, ciddi mücadeleler verip, burayı bir köy, bir kasaba görünümünden çıkartıp, Arguvan’ımızı bir kent görünümüne bürüyüp, Malatya’da örnek bir ilçe yaptık.”

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 2019 yılında göreve geldiği günden itibaren 5 yılda yaptığı projeleri hakkında bilgi verdi:

  • Atıl durumdaki Eski Kapalı Ceza Evinin tahsisini alarak, buğday ve bulgurun temas ettiği tüm yüzeylerin paslanmaz çelik olduğu ve gıda standartlarına uygun Türkiye’nin en kaliteli bulgur fabrikasını ilçemize kazandırdık.
  • Beslenme Saati Projemiz ile ilçemizdeki tüm ilkokul öğrencilerimize bir öğün gıda desteği sağlayan Türkiye’deki tek belediye olduk. Bu projemiz yerel ve ulusal kanallardaki çokça yer aldı. Demokrat, çağdaş ve aydın Arguvan’lılar ile birlikte bu projeyi gerçekleştirdik fakir, zengin, Alevi, Sünni diye ayırt etmeden tüm öğrencilerimiz projemizden yararlanmasını sağladık.
  • Göreve geldiğimizde Arguvan Belediyemizin 6 tane aracı bulunuyordu. Şu an 35 üzeri aracımız var. Çoğu ilçe de olmayan iş makinelerine sahibiz. 
  • Belediyemizin öz kaynaklarıyla hizmetinize sunduğumuz akaryakıt istasyonu ilçemize kazandırdık.
  • İlçemize çağ atlatan Turnam İlgezdi Kültür Kompleksini ilçemize kazandırdık. Bu sayede restoran, otel, konferans salonu, türkü evi ve otoparkı ile çok amaçlı bir tesisi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.
  • Hububat eleme (selektör) tesisinin makinelerini DAP’tan hibe ile aldık. Ziraat odası ile birlikte ortak çalışarak tesisimizi yürütüyoruz. Hibe olarak aldığımız bu tesisi protokol karşılığında Ziraat Odamıza hibe ettik. Burada elenen tohum sertifikalı olarak satışa sunuluyor. 
  • Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurduk. Kooperatifimiz kar ederek, sermayesine sermaye katarak devam ediyor. 
  • Arguvan Doğal isminde bir marka oluşturduk. Ata tohumu sarı bursa buğdayımızı geliştirdik. Bu marka içerisinde bulgur, kısırlık, çiğköftelik, tarhana, yarma, erişte, nohut, kuru fasulye, kurutmalık domates ve biber kurusu ürünlerimizin yurt içi ve yurt dışı satışlarını gerçekleştiriyoruz.
  • Kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz kapsamında profesyonel tiyatroları, sokak tiyatrolarını, ses sanatçılarımızı Arguvan’lı hemşehrilerimizle buluşturduk.
  • 7 bin nüfuslu ilçemizin profesyonel ligde takımı olan tek ilçeyiz. Türkülerden sonra adımızı spor alanında da duyurmaya başladık.

Mehmet Kızıldaş’ın yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı vaatlerden bazıları ise şu şekilde: 

  • Arguvan Doğal Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin faaliyet alanını genişleteceğiz. Ürün yelpazemize yeni ürünler katarak, ekim alanlarını genişleteceğiz. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile işbirliğine önem vereceğiz.
  • 2024 yılı içerisinde Arguvan’ımızı doğalgaz ile buluşturacağız.
  • İlçemizde olası bir depreme karşı güvenilir ve dayanıklı konutları ilçemize kazandıracağız. Konut açığını gidermek için ilgili kurumlarla görüşeceğiz, gerekirse de Arguvan’lı dostlarımız, oluşturduğumuz meslek grupları, hocalarımız, mühendislerimiz hâkimlerimiz, savcılarımız doktorlarımız ve Arguvan’lılarla birlikte bir kooperatif kurarak konut sorununu gidereceğiz. Biz imarlı alan içerisinde 10 dönümlük bir araziyi satın aldık. İlçemizin ihtiyacı olan o konutları yapacağız.
  • 7 bin nüfuslu bir ilçeyiz, görevi devraldığımızda 13 tane personelimiz vardı. Bugün 75 tane personelimiz var. İşsizlik nedeniyle gençlerimizin çocuklarımızın Arguvan’ı terk etmelerine gönlümüz razı olmuyor. İstihdam sorununu en aza indirmek için çalışacağız.
  • Eski belediye binamızın yerine Arguvan Belediyemize ait iş merkezimizi kendi öz kaynaklarımızla yapıyoruz. Yeni iş alanları, yeni iş merkezlerini Arguvan’ımıza kazandıracağız.
  • Arguvan ilçemiz sınırlarında bulunan 49 mahallemiz 72 mezramızda akaryakıtta son zamanlarda art arda gelen zamlardan dolayı ulaşım da sorunlar yaşanıyor. Bunun çözümü için çalışmaya devam edeceğiz. 
  •  Şehirlerarası otobüslerin, ilimizden taşımacılık yapan koopların ve mahallerimizden taşıma yapan servis araçlarımızın hepsinin bir arada olacağı taksi durağımızın da içinde olacağı bir ilçe terminali projemiz var yeri ve imar planı hazır bunu da hayata geçireceğiz.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız