SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Asgari Ücret 11 Bin 402 TL Olarak Belirlendi

Asgari Ücret 11 Bin 402 TL Olarak Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmesini kararlaştırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AsgariÜcret Tespit Komisyonu 3. Toplantısına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açıklamalarda bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: "Geçtiğimiz 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgariücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz."

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 34’LÜK ZAM KAYIPLARI TELAFİ ETMEDİ, ETMEYECEK’’
Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yüzde 34 zam ile 11 Bin 402 TL’ye yükseltilen yeni asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Ağbaba’’asgari ücrete yüzde 34 zam yapılırken asgari ücretin ne resmi enflasyon karşısında, ne dolar karşısındaki kayıpları telafi edilmeden yapıldı. 5 aylık kaybı telafi edilmeden belirlenen yeni asgari ücret gelecek 6 ayda açlık sınırının altında kalmaya devam edecek’ ’dedi.

Ağbaba, şunları söyledi:

"Kayıpların telafi edilmediği yüzde 34’lük zam yeni asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasına neden olacak.

Yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak açıklandı. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılmış oldu. Lakin yüzde 34 zam yapılırken asgari ücretin ne resmi enflasyon karşısında, ne dolar karşısındaki kayıpları telafi edilmeden yapıldı. Asgari ücretin ne resmi enflasyon karşısındaki 1298 TL karşısındaki kaybı telafi edildi ne de 2270 TL dolar karşısındaki kaybı. Bu kayıpların öncelikli olarak 8506 TL asgari ücrete eklenmesi daha sonra yüzde 34 zam yapılması gerekirdi.

Bunlar yapılmadığı için tek başına verilen yüzde 34 ‘lük zam yılın geri kalan aylarında asgari ücretin yine açlık sınırı altında kalmasına neden olacaktır.

Yoksulluk sınırı altında iki farklı asgari ücret oluşmuş oldu.

11 bin 402 TL asgari ücret; 13 Bin 440 TL olan bekâr bir çalışanın aylık geçim masrafının 2 bin 38 TL altında kaldı.

Ayrıca Türkiye’de şu an iki farklı ücret uygulamasına da geçilmiş oldu. Kamuda 700 bine yakın işçi 22 bin TL ücret alacakken, özel sektörde sendika ve örgütlenme hakkından mahrum 8 milyona yakın işçi ise 11 bin 402 TL ücret alacak. Türkiye’de bugün itibariyle çalışanlar arasında büyük bir ücret farklılığı da oluşmuş durumda. Lakin iki ücrette şu an yoksulluk ve açlık sınırının altında kalmış oldu."

Ankara, AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatya (10 ay önce)
    Haktaş madencilik iyi para kazanıyor biri odur
    0
    0
    Yanıtla