SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Atlas Aslanlarının Baş Golcüsü Oldu"

0
Güncellendi - 2018-06-26 20:26:00
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un golcü ismi Khalid Boutaib 2018 Dünya Kupası finallerini 1 golle tamamlarken, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA resmi Internet sitesinde yapılan bir değerlendirmede bu oyuncunun mesleğindeki yükselişi “peri masalına” benzetildi.

FIFA 24 Nisan 1987 doğumlu 31 yaşındaki Faslı forvet için şu ifadeleri kullanıyor:

“Khalid Boutaib 2013 yılından bu yana futbolda yakaladığı yükseliş ve sonrasında gelen şöhretle bir peri masalı yaşıyor. O yıla kadar halen Fransa futbolunun alt liglerinde profesyonel futbolun üst basamaklarına geçiş yapabilmek için boşu boşuna debelenip duruyor, bu arada geçimini sağlamak için bahçıvanlık yapıyor, çörek satıyordu.

Soğukkanlı golcü sonrasında üçüncü lig ekibi Luzenac’da fevkalade bir sezon geçirdi ve bu başarısı onun üst liglerdeki Gazelec Ajaccio ve Strasbourg’a transfer olmasını sağladı. Nihayetinde 2017 yılında Türkiye Süper Lig Takımı Yeni Malatyaspor’a gelen Khalid Botuaib Fas Teknik Direktörü Herve Renard tarafından Milli Takıma çağrıldı. Bu tarihten itibaren ülkesi adına goller sıralamaya başlayan oyuncu kendisinin Atlas Aslanlarının (Fas Milli Takımının lakabı) hücum hattındaki baş golcüsü oldu”

Tek Golle Tamamladı

Boutaib, Dünya Kupasında takımının İran’a karşı oynadığı ilk maçta forma şansı bulamazken, aslında kötü oynamayan ve zaman zaman baskılı bir performans sergileyen Fas 90+5’te Aziz Bouhaddouz’un kendi kalesine attığı golle talihsiz bir yenilgi yaşadı. Portekiz karşısında dünya futbolunun büyük ve şu anda en formda olan ismi Christiano Ronaldo’nun golüne engel olamayarak yine 1-0 kaybeden Fas’ta Boutaib 72 dakika oyunda kaldı ve yerini Ayoub El Kaabi’ye bıraktı. Fas bu yenilgiyle kupanın grup aşamasında elenmiş oldu.

Boutaib ve Fas son karşılaşmada dünya futbolunun devlerinden, 2010 Dünya Şampiyonu, dünyanın en kaliteli ligi La Liga’ya sahip İspanya karşısında çok başarılı bir mücadele sergiledi. 14. dakikada futbolun yaşayan efsanelerinden Andres Iniesta’nın takım arkadaşı Gerard Piqué’ye orta alanda bıraktığı ve kısa düşen pasa hamle yapıp bu topu kapmayı başaran Boutaib, hızla ceza alanına kadar girip yaptığı vuruşla kaleci De Gea’nın bacakları arasında kupadaki ilk ve tek golünü attı. İspanya bu gole 19. dakikada Isco ile karşılık verirken, birkaç dakika sonra Boutaib yine ciddi bir fırsat yakaladı ama kaleci bu kez açıyı kapatıp gole izin vermedi.

Boutaib yerini 73. dakikada En-Nesyri’ye bıraktı ve bu futbolcu 81. dakikada takımını öne geçirdi. Ancak İspanya 90+1’de Iago Aspas’ın golüyle 2-2'lik beraberliği kurtardı ve üst tura yükseldi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAF: Boutaib (13 numaralı oyuncu), ispanya maçında defans oyuncularıyla giriştiği bu mücadelenin devamında golü attı (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • uğur türkan (5 yıl önce)
    Ya maşallah maşallah herkes futboldan iyi anlıyor bu şehirde !! Arkadaşlar Boutaip'e yetersiz diyor arkadaşlarımız iyi de değerli arkadaşlar sen boutaip'ten daha iyisini getiriyorsan sorun yok ama boutaip kadarını alamıyorsan sorun var demektir.Nasıl bir düşüncedir allah aşkına ya !!
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Bautaib in mart ayından beri golü yok.hatta kaçırdığı penaltıyla Osmanlı maçında 2 puanımıza sebep oldu.Kötü oyuncu değil ama bizim takımda olmuyor.kendisini daha fazla yıpratmadan gitmesi kulübümüz içinde en hayırlısıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bu adam Geçen yıl ,süper ligde12 gol attı ama,Futbolu herkesten ama herkesten çok iyi bilen, Halen lakap takılan,hatta Malatyaspor’a zarar verdiğini söyleyen futbolseverlerimiz var.Adam Dünya kupası Elemelerinde 4 gol,Kupada 1 gol attı.Ama bizim taraftarlar gitsin diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (5 yıl önce)
    Allahına gurban...
    0
    0
    Yanıtla
  • eyyupk (5 yıl önce)
    cok beyefendi mucadeleci bu yil onun yili olsun
    0
    0
    Yanıtla