SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Avrupa' Yalanı Yabancı Uyrukluları Kapıya Yığdı

'Avrupa' Yalanı Yabancı Uyrukluları Kapıya Yığdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir hukuk firması için, başvuruda bulunan yabancı uyrukluları "Avrupa’ya gönderdiği" yalanı sosyal medya üzerinde kısa sürede yayılınca ortalık karıştı. Yüzlerce sığınmacı, iş merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Olay, sabah saatlerinde Battalgazi ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bazı sosyal medya mecralarında yabancı uyrukluların Buhara Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir hukuk bürosuna başvuruda bulunması halinde "Avrupa’ya gönderileceği" paylaşımı, yabancı uyruklu kişiler arasında kısa sürede yayıldı. İddiayı duyanların koşarak geldiği iş merkezi önünde metrelerce kuyruk oluşurken, gerçek ise polis ekiplerinin bölgeye gelmesiyle ortaya çıktı.

Firma yetkilileri ile görüşen ekipler iddianın bir yalandan ibaret olduğunu belirlerken, gerçeği tercümanlar aracılığıyla öğrenen yüzlerce mülteci, polis ekiplerinin kontrolünde evlerine dağıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Dertli (1 yıl önce)
    Tüm dünya ülkesine mülteci girmesin diye uğraşırken bizde cikmasinlar diye mücadele veriliyor.Hazir toplanmışlar alın giturun işte misss
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesine gitsinler. Onlar tecrübeli
    %95
    %5
    Yanıtla
  • kayısı adam (1 yıl önce)
    vay besledik büyüttük çoğalttık hala kalkmış avrupa diyorlar sizin türkiye sınırı dışında gideceğiniz tek yer suriye dir !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İşte kayısı kafası budur. Besledik diyor hala. Ne bekliyorsun mültecilerden? Ne diye besledin kardeşim?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Avrupa sizi bekliyor zaten 4 gözle..avrupa elindekileri nasıl postalamanın derdinde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Yabancı uyruklu vatandaşların kendi aralarında yaydığı bir söylenti.İlgili hukuk kliniği TBB ve AB nin geri gönderme merkezi olarak organizasyon yaptığı bir aracı ofistir.Saygılar.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Fikret (1 yıl önce)
    E hani bedava hastane bedava okul bedava market alışverişi bedava kira bide üstüne maaş alıyordu bunlar haa bide sınavsız burslu direk üniversiteye giriyorlardı bu kadar imkanı bırakacak kadar keriz değillerdir elbet şimdi sorulması gereken soru kim yalancı!!!
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Değerli vakitimi değersiz yorumun için harcayacağım. Bak kardeşim zamanında Beşar Esad geldiğinde bunlar davul zurna ile ( ki bizim Malatyalılar halay severler ) yıllarca mutlu mesut yaşadılar. Sonra bir şey oldu ( asalak olarak yaşayan ve Suriye ye yük olan kişiler ) Esad bunları temizlemek istedi. Peki neden istedi? Bunların ekmeğini beleş yaşamı kesilince Esad’a düşman oldular. Baş kaldırdılar. Bu insanlar tecrübeli. Yarın birgün bizde de böyle bir şey olma ihtimalini görmüşler ise, tecrübelerini kullanıyorlardır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • güzel reklam (1 yıl önce)
    güzel reklam yapmış hukuk bürosu
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vekaletname ile iş alınan bir ofis değil, TBB ve AB nin kurduğu geri gönderme merkezi hukuk ofisi.Bilmeden sallamayın.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    gayri resmi verilere göre 12 milyon mülteci Türkiye de...Günde sadece üç ekmek yeseler 36 milyon ekmek eder....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Avrupadan aşağısını da kabul etmiyorlar. Siz daha Türkiye ye uyum sağlayamadınız, ne çabuk avrupa. Avrupa Türkleri bile almamak için ne zorluklar çıkarıyor. Aslında herkesi geldiği yere göndereceksin. Bu sorun da bitecek. Kendi ülkemizde mülteci olduk.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Daha Türkiye’ ye uyum sağlayamadınız derken? Senin Türkiye’n ne ara araplaştı?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bizim ekmeğimizi paylaştığımız ve değer verdiğimiz bu insanlar maalesef batı hayali kurup ülkemizi terketmek istiyorlar bunların kimlikleri tesbit edilip kamplara gönderilmesi gerkir. Bu kare güvenilmez olduklarının bir kanıtıdır.Demekki ilk fırsatta bizi sırtımızdan vuracaklar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • İşte senin yüzünden biz olamayacağız. Caamiye helal şey mescide haramdır kardeşim!…
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Faruk (1 yıl önce)
    Keşke Böyle Bir İmkanımız Olsa da Sizleri Avrupa'ya Gönderebilsek...... Bizim İçinde Çok Ama Çok Güzel Olur :)
    %95
    %5
    Yanıtla